![]() |
Saksı dediğin ne boyda bir saksı ama... Benim yirmi litrelik bir bidonda olan da yavaş büyüyor.
|
Alıntı:
|
Evet, çok ufak onlar. En az yirmi litrelik bidonlar bul, onlara aktar. Saksı küçük geliyor.
|
5 Eklenti(ler)
Sellukalarımın son fotoğraflarını ekliyorum.
Neden gelişmedikleriyle ilgili bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin. Çıldıracağım artık, neden gelişmiyor bunlar? |
Penelophe,
Bence ayrı saksılara dikmiş olsaydın daha hızlı gelişirdi gibi geliyor bana.. |
Sonreis;
Tamam ayrı saksılara ektiğimi farzedelim ama Elfogi'nin sellukası 45 cm olmuş ve hala pet bardakta duruyormuş, buna ne diyeceksin? |
Penelophe
Üsttekiler fazla güneş altında kalmış gibi görünüyor (daha doğrusu görünemiyor.:p) Çubuklu olanlar iyi. Ya da fotoğraflar beni aldatıyor. |
Penelophe Sanırım böcek dadanmış.Küçük böcekler.Büyümeyi engelliyor.Yapraklar kemirilmiş gibi.Arapsabunlu-biberli-yağlı ilacı kullan.Hümik asit ve gübre ver.Toprağıda çok düzlenmiş çapala .Toprak havalansın.
İnşallah biraz da sevgiyle düzelir.:) |
Elfogi;
Emin misin böcek yediğinden? İyice baktım sağına soluna böcük yok. Lüple bile baktım. Ben mi körüm acaba? Hümik asit zaten toprağında var. (Hfzciğimin fuarda dağıttığı karışımdan) Sevgi desen zaten veriyorum. Gece gündüz aklımdan çıkmıyor. Üzülüyorum.:( Birtek çapaya kaldıysa gelişmesi hergün çapalarım. Mine hanım siz ne düşünüyorsunuz? |
Bana suyun kirecinden kaynaklanan sorunun var gibi geliyor, saksı kenarları beyazlaşmış. Yapraklarda da sorun görünüyor.
Kara boya takviyesi yapıyor musun hiç? |
Kara boya nedir onu bile bilmiyorum.
Saksıdaki beyazlıklar daha önce barındırdığı çiçekten kaynalanıyor. Yani sellukaları ektiğimde de vardı zaten. Toplantı biran önce yapılsa da sellukayı getirsem birde yakından görseniz. Çok endişeleniyorum.:( |
memet,
Bizim burdada sular çok fazla kiraçli ama benim selluka aldı başını gidiyor:) |
İlk üç resime bakınca, yaprakların üzerinde sarı benekler görüyorum. Bana mantari bir hastalık gibi geldi. En iyisi bitki hastalıkları bölümünde sormak.
|
Haydi hayırlısı.
İnşallah sellukalar sağlıklı olsun ve biz yanılmış olalım. Benimki güneşten bu şekilde yanmıştı, sonra üstü kapalı, etrafı açık balkonda toparlandı, sonunda bahçeye yerleşti ve havalara doğru gidiyor. |
Öncelikle, ben selluka'yı sizler için araştırıyordum. Ama bu kadar aramadan sonra eğer bulamazsam ben de selluka tohumu için sıraya gireceğim demektir.
|
sonunda benim de sellukam oldu
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,
24 Haziran'da saksisiyla buluşan 2 sellukamdan birisinin resmini sizlerle paylaşıyorum. Şu bir haftada bile uzadi azicik.:p |
Gözünüz aydın Bahar hanım.:)
Umarım sorunsuz gelişimine devam eder. |
Alıntı:
|
Üzerinde böcek veya kırmızı örümcek emgisi var gibi. Ben kendi sellukamı domates yaprağından yaptığım ilaçla düzenli ilaçlıyorum. Sonuç başarılı. (İçine zeytinyağ ve sıvı sabun da koyuyorum.)
Sizinkinin neden büyümediğini buradan bakınca bilemiyorum. Yerini değiştirin. Daha büyük saksıya alın, kökleri dağıtmayın. |
:)
Teşekkür ederim Mine hanım. Balkondaydı içeri aldım zaten. Domates yapraklarından yaptığınız ilacı araştıracağım hemen. |
Teşekkürler Penelophe,
Umarım öyle olur :p Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Sellukamda gelişmeyi bekleyen sürgünler yavaş yavaş hareketlenmeye başladılar. Bu sürgünler gelişmeye başladıktan sonra ilk sürgünün gelişimi durdu. Sonradan çıkan sürgünlerden bir tanesi ilkini geçti bile. Ve bu sürgünün gövdesi nedense kahverengimsi bir renk aldı. Ana gövde yemyeşil uzamaya devam ederken, bu sürgün koyu renkli ve oldukça güçlü görünüyor. Toplamda yaklaşık 30-50 cm uzunluğuna ulaşmış 3 sürgün, ve henüz yeni yeni baş göstermiş yaklaşık 4-5 cm uzunluğunda 6 adet sürgün var. Yapraklarını kemiren küçük kurtcuklar haricinde gelişim oldukça sağlıklı. Arapsabunu ve sarmısaklı tarifi uyguladım ama galiba işe yaramadı. Şimdi domatesli tarifi deneyeceğim. Kahverengi sürgünün resmini ekliyorum. |
4 Eklenti(ler)
Ve sellukamın diğer görüntüleri...
|
Sellukam Ölüyor
3 Eklenti(ler)
Arapsabunlu karışımı yaptım fakat sellukamda hala bir değişiklik yok.
Az önce kuruyan bir kaç yaprağını daha kopardım. Lütfen yardım edin.:( |
İlk resimde sağda ki sellukamda sadece 2 tane yaprak kaldı.:(
Kurudu bütün yaprakları.:( Uçtan kurumaya başlıyor yaprak ve sonra da düşüyor.:( |
Suyun kirecine karşı karaboya kullandın mı?
Bence saksının ve toprağın değişmesi gerekiyor. İkisini ayrı saksılara koysan daha iyi olurdu. O saksı çok küçük |
Memet, toprağı bozmadan saksıdan çıkartıp baktım, kökler görünmüyor.
Saksı küçük değil sanırım. Geri yerine koydum. Karaboya almaya gidemedim daha ama kireçsiz su kullanıyorum. |
Arkadaşlar kireçsiz saf su istiyorsanız klimaların oluşturduğu suyu kullanabilirsiniz. Bu suyun yağmurdan farkı yok. Ben Preacox'a danışıp kullandım. Çok iyi fakat klima hangi ortamdaysa su onun kokusunu alıyor. Tekel bayidende alıyorum o rakı kokuyor iş yerimde sigara falan içilmediğinden o kokusuz , faydasını gördüm. Alın size ro su şiddetle tavsiye olunur.
|
Nem makinası olanlar da biriken suyunu kullanabilir. Çiçeklerde ve ütüde :)
|
Alıntı:
Aradım aradım bulamadım. Fuardaki standımızdaki komşu stand Bornova'da bir bitki hastalıkları hastahanesi idi yanlış hatırlamıyorsam. Hatta birlikte çalışmalar yapalım diye konuşulmuştu kendileriyle. Eğer o adresi bulabilirseniz sanırım Sellukaların kurtulma şansı olabilir. Aklıma da başka bir şey gelmiyor. Sevgili Memet sende çok broşür olacaktı. İnşallah onların içinde vardır. Hatta bulabilirsen foruma da yazarsan çok sevinirim. Çünki bize de gerekli olabilir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025