![]() |
Teşekkürler Sevgili Habibe. Böyle bir seçenek hiç aklıma gelmemişti.
|
benimkilerin birini kaybettim ben:(
|
Nasıl kaybettin,
|
tohum yok :(
|
:D çıkar biryerlerden :)
|
Sabredin!!!!! benim aynı gün ektiğim,ilk filizlenen tohumumla son filizlenen arasında 10 gün fark var.
|
Eve gidince Kalorifer peteğinin üstüne koyacam.Bakalım gelişme olacak mı?
|
Alıntı:
|
Tohum kabını sakın doğrudan peteğe oturtmayın. Torak sıcaklığı 22-23 derece civarında olmalı.
Benim ısıtmalı cam serada ektiğim bütün tohumlar çimlendi. |
Alıntı:
|
Benim tohumlarımdan birisinin ilk yaprakları çıkmaya başladı. 2 tanesi ise yeni tohumları çatladı ve topraktan çıkmaya çalışıyorlar. 3 tanesinden ise bir haber yok. Beklemedeyim...
|
Alıntı:
|
Mine Hanım siz işin üstadı olarak ****** hepsi çimlenir.İnşallah bizimkilerde çimlenir.Artık dua etmekten ve beklemekten başka yapacağım bir şey kalmadı.
|
Ümidimiz sizsiniz.Seranızdan fide satın alırız.:)))
Bol sellukalar. |
Ben geç kaldım. Selluka diye aranırken, sitenin her topiğini okuma fırsatım olmadan, ben tohum ararken herkesin tohumları da çimlenmiş bile:( :( :(
Büyük marketlere bakındım ama seneye kaldı galiba. Umarım sevgi ve ilgiyle büyür sellukalarınız.;) |
Merhaba
Memet beyin sitemlerini üzerime alınarak yazıyorum, tüm olanları her gün aralıksız okumama rağmen, benimkilerin durumunu hiç yazmadım çünkü halen çimlenmediler :( Her sabah bugün çimlenirlerde bende hemen müjdeyi veririm diyorum ama :( Yani ben burdayım :) Hele bir çıksınlar ahh bir çıksınlar ........ |
Alıntı:
|
[QUOTE=mustafakazar;91877]Ben ümidi kestim artık :( bu saatten sonra plastik bardağı bir müddet daha selluka tohumlarının anısına bekleyeceğim.Önümüzdeki haftaya kadar süre veriyorum onlara çıkmazlarsa ben bilirim yapacağımı :p[/QUO
Bence tehdit edin.Ben öyle yaptıım dün akşam 3 tohumdan bir tanesi hafiften gözüktü,ama diğerlerinden ümidi kestim. |
Bence selluka şöyle diyor:
"ya, beni bulmak için bir sene beklediniz, ne bu aceleniz bekleyin gelecem ben" Tohumların garantili olduğu, sera ortamında Mine hanımın bütün tohumları çimlendirmesinden belli. Bizim amatör koşullarımız biraz gecikmesine neden olabiliyor. Isı şartlarını yeterli ayarlayamadığımız için. Caploomba ısı konusunda başarılı olduğu için hemen çimlendirdi. |
Memet +1
|
Evet artık bende uzun bir bekleyişten sonra bugün tohumlarıma kavuşacağım inşallah.. :p
Sağolsun Mehmet Bey.. ;) |
41 sayfayı baştan sona okumadım ama Google'da "Selluka" diye arattığımda çıkan sonuçlardan çoğu Agaclar.net'e ait. Bir de bu yazıyı buldum. Çok hoşuma gittiği için sizlerle paylaşayım dedim.
|
Güzel bir yazı.Fakat,börülceden büyük tohum ve kemeraltı esnaf derneğinden bahsedildiğine göre onlar da biraz Lablab ile karıştırmış gibi geldi bana.
|
Bir süre önce ‘Papatyam’ sayesinde kavuştuğum selluka tohumlarına sırasıyla şu işlemleri uyguladım.
. 15 saat oksijenli suda beklettim. (28.03.2007) . 4 adet tohumun her birini ayrı ayrı plastik bardaklara koyduğum Torfun üzerine tohumlar görünecek şekilde yerleştirdim . Bu işlemleri gece yarısına yakın bir saatte yaptığım için ve evde kesecek pet şişe bulamadığım için, içine plastik bardakları yerleştirebileceğim kapaklı bir cam kaba (borcam) fazla nemi alabilmesi için peçete sererek bardakları yerleştirdim. . İlk birkaç gün biraz gölgeli bir yere bırakmak zorunda kaldım sıcak ortam sağlamak için) . 2 Nisan sabahı onları sıcaklığı aynı olan daha ışıklı bir yere aldım . Günde birkaç saat havalandırmaya çalıştım bu süre içinde Sanki bu sabah biraz kabarmıştı tohumların bir tanesi, sabır ve umut içinde beklemekteyim. Hızlı bir gelişme sağlayamadığım için daha önce yazmak gelmedi içimden. Biraz daha gelişsin diye beklemiştim |
1 Eklenti(ler)
Sellukalarımın son hali;
Dikim tarihi 18 mart,4 te 4 |
ay ay ay maşallah severim ben sizi :) Ferda, sellukalar hep bu saksılarda mı kalacaklar?
|
hımmmmm kıskançlığım had safhaya ulaştı;) maşallahları var sizinkilerin.Bendekilerde tık bile yok bekliyorum
|
Caploonba benim selluka seninkinden önce çimlenmesine rağmen 3. ve 4. yapraklar çıkmaya yeni yeni başladı. Senin selluka maşallah harika görünüyor. Bravo sana.
|
Alıntı:
Sarı sellukaların çiçekli fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyorum. Bol çiçekli bol tohumlu olsunlar inşallah. |
1 Eklenti(ler)
Neden sabrettiğimizi hatırlayalım diye bir resim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025