![]() |
Gübre
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Malatya da yaşıyorum ve internetten aldığım tohumlardan Sellüka yı yetiştirdim sizler sorum şu gübreleme yapmam gerekli mi ? Hangi gübreyi vermeliyim? Kışın içeri alırken nelere dikkat etmeliyim? Teşekkür ederim. |
selluka
3 Eklenti(ler)
Fotoğrafdakile çiçek tomurcuğumudur acaba?
|
1 Eklenti(ler)
Hergün 4 ila 5 yaprak sarariyordu,koparıp atiyordum, alt gövdesi nerdeyse çıplak kaldı bakınca kirmizi orumcek olduğunu gördüm, dün sarmallarini çıkarıp çelenk haline getirdim,attım duşa 3 kez bol bol duş aldirdim ve bugün sararan yaprak yok artık, cicek acarsa benimdir acmazsa da canı sagolsun:)
|
Ben sellukayı çok aradım ve buldum alibotanik var internette sipariş ettim ve geldi henüz açmadı ama saglıklı büyüyor
|
Budama zorunda kaldığım selluka dan suya koyduğum bir tanesi kokleniyor,bu yaz çiçek goremeyisine bir teselli oldu.
|
1 Eklenti(ler)
Fotoğraf önceki mesajda yukleyemedim.
|
1 Eklenti(ler)
Sellukam sen yalnız değilsin
|
3 Eklenti(ler)
Sellukadan tohum alma ümidim yavaş yavaş kayboluyor neden derseniz arılar yok olduğundan döllenme olmuyor
Çelik alarak suda köklendirme yolunu seçtim |
Alıntı:
|
Maşaallah Sn. Ahmeter, gözünüz aydın :)
|
tüm selluka sevenlere gecenin saat ikisinden merhabalar
Sellukanın vatanının biraz içerisinde ödemişte yaşıyorum forumda selluka ile ilgili ne kadar yazı varsa hepsini okudum desem yalan olmaz sanırım iki adet saksılı sellukam var ve onları çok seviyorum çimlendirerek büyütmek en güzeli ama uğraşmak istemeyen arkadaşlar var ise Bizim burada satış yapan bir sera var almak isteyen arkadaşlara adresini verebilirim |
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba, geçen bahar aldığım sellukamı soğuklardan korumak için içeri almıştım, yeni filizler vermiş, uyanmaya başlıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Selluka diye gönderilen çekirdekten bu çıktı, bu selluka mı?
Ben şüpheliyim. Daha çok akasya ya benziyor |
Merhaba,
Sellukam 3 yaşında ve her sene üzerinde çok fazla çiçek olurdu. Bu sene tek tük çiçeği var, çılgın gibi kol atıyor evi ele geçirmek üzere ama neden çiçeği azaldı anlamadım, konu hakkında tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. |
Selluka fasulye vermiyor
1 Eklenti(ler)
Selluka’miz yerini, topragini ve gunesi sevdi; bol da kokulu cicekler veriyor. Ancak, cicekler fasulyeye donmuyor. Tozlanmayi yapay olarak desteklemek icin bir yol varmidir? Celik deniyorum, ama henuz koklenme ile sonuclanan celik yok.
|
1 Eklenti(ler)
Bu yaz çok bekletti ama çiçeklenme başlıyor nihayet.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sellukam sürekli tomurcuk döküyor. Sulama ile ilgili olduğunu düşünüyorum fakat az ya da çok sulamada durum değişmedi. Ayrıca açan çiçekler de dökülüyor, tohum yapmayacak gibi görünüyor.
Tüm olumsuzluklara rağmen bu güzelliği görüp yaşamak harika. Eklenti 698600 Eklenti 698601 |
Alıntı:
|
Ben pek sellukaya benzetemedim
|
Alıntı:
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene etkinlikte paylaşmayı çok istemiştim.
Maalesef sadece 2-3 kapsül oluşumu oldu. Seneye kısmetse; Eklenti 700041 |
Bana selluka tohumu veya fide olarak gönderebilecek var mı zengarden den aldığım tohumlar çıkmadı 3 tane tohum koymuşlar
|
Merhabalar
4 Eklenti(ler)
Merhabalar benim sellukamda yapraklarında buruşma ve kararma var sebebini bilemedim acaba yardımcı olur musunuz ?
Genel bilgiler: 3 yaşında bu sene Ocak başından İzmirden İzmit’e geldi hersene azalan toprağına üstten ekleme yapıyorum bu sene burdan orman toprağı ekledim ve yine bu sene daha aydınlık bir yerde henüz hiç Çiçek açmadı bulunduğu ortam ve aydınlık sebebiyle kışları içerde bahardan sonra balkonda geçiriyor günlerini Bilgi ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim |
1 Eklenti(ler)
Selluka aşkına ben de düştüm sonunda. Yerine alıştı, boyu da uzamaya başladı. Görsel şölen çiçeklerini ve mis kokusunu da sergiler en kısa sürede umarım.
|
1 Eklenti(ler)
Ve 1 ayda geldiği hal. :eek: Gözlerime inanamadım. :)
|
1 Eklenti(ler)
|
Çok uğraştım ama bir türlü büyütemedim hep kurudu ama güzel çiçek
|
3 Eklenti(ler)
2018 yaz çelikle üretimden açan çiçeklerim, anaç bitki 4.cü yaşına girdiği halde hiç çiçek açamadı başına gelen türlü hallerden dolayı.
|
Merhaba arkadaşlar, selluka fidesi arıyorum, internette genelde tohum şeklinde, fide olarak bulabilir miyim?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025