![]() |
Evet aynen öyle, biraz alıştıktan sonra güneşte kalabilir, düzenli sulayın yeterli.
|
Bitkileri dışarıya alıştırırken güneş çıktığı zamanları tercih etmeyin hangi bitki olursa olsun yaprakları yanar. Direk güneş görmeyen bir yere koyun ve mümkünse gece çıkarın.
|
Arkadaşlar, benim yine bir sorum var: sellukamın ikinci yılı. Kışı kapalı balkonda geçirdi. Dışarı aldıktan sonra saksısını büyüttüm ve harika gelişiyor. Uç dalları çok uzun. İplere tırmandırıyorum. Korkarım yakında balkon ona küçük gelecek. Acaba uç dallarını biraz budasam mı ki? Sanırım h_dogan bu sorumu yanıtlayabilir. Yakında fotoğrafını da buraya koyabileceğim. O zaman sorum daha net olur.
|
Alıntı:
|
Genelde sarmaşıklarda, özelde selluka da uçların kırılması bitkinin kırılan dal uçlarının yanından yeni sürgün ve çiçekler gelişmesini sağlıtor bildiğim kadarıyla. Ama bitkinizin gövde kalınlığı ve gelişmişlik düzeyi de önemli bir etken tabii ki de.Karşılıklı diktiğiniz destek çubuklarına iple ya da ipsiz dairesel sarsanız?
|
Sayın h_doğan ve egülnur,
ilginize teşekkür ederim. Sellukam uzun bir merdivene tırmandı, o yetmedi dalları wtrafa dağılmaya başlayınca ben de balkonun tavanına ipler gerdim ve onlara sardırıyorum. Sellukanın gövdesi ince bir ağaç gövdesi gibi. Tahmin ediyorum çapı 1 cm civarında. |
2 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz yıl eylül ayında açmıştı benimde sellukalarım. Bu yıl erkenci,tomurcuklar oluşmuş.Sevindim, çiçeklerini daha erken görebileceğim için.
|
3 Eklenti(ler)
2013 yılı ilk çiçekleri.Darısı tüm arkadaşların başına.
|
1 Eklenti(ler)
Ah selluka vah selluka
|
Alıntı:
|
Sellukalar açarken
1 Eklenti(ler)
Bu yıl selluka çiçeklerini erken ve bol miktarda görmek nasip oldu.Bu sanki yerli olanlardan farklı Amerikadan almıştım.Hep yapraklar iri hem de her boğumda çiçke var.
Eklenti 420103 |
1 Eklenti(ler)
Dün bir fidanlıgın onunden gecerken belkı bulurum dıye selluka sordum yaslı bır amca var oglum dedı o an okadar sevındım anlatamam fıatını sordum 15 lıra olur dedı tabı hemen aldım yaklasık 2 mt bu sene cıceklnırmı acaba ve bakımını nasıl yapmalıyım acaba??
|
4 Eklenti(ler)
Çiçekleriini açmış ve geçmiş.Bir kaç gün evde olmayınca.
Bu yıl bütün çiçekler gibi sellukalar da erken çiçeklendi. |
2 Eklenti(ler)
Çiçeklenmenin yarısı tamamlandı gibi.Üzerinde bol miktarda henüz çok küçük fasülyeler var.Allahın izniyle bu sene çok tohum olacak gibi gözüküyor tabi dökülmezse.
|
Alıntı:
|
sayın erken48 sellukanız çok güzel maşallah.kışın soğuktan nasıl korudunuz? benim sellukam kışın iki gün soğuk oldu kurumasına yetti.allahtan tohum vermişti ben onları şimdi balkonumda yetiştirmeye çalışıyorum umarın çiçeklerini bu yaz açarak beni mutlu ederler
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Uzmanlar Aralık ayında budayıp içeri alın saksıyı diyorlar.
|
Alıntı:
|
selluka
1 Eklenti(ler)
Her sene aynı heyecan sellukalar açacak kokusu yayılacak
Çiçekleri beyaz bir tabağa konup evde bir hafta misafir edileçek |
1 Eklenti(ler)
merhaba,
yanılmıyorum değil mi, kendisi mini mini bir tomurcuk.:D hayır sevineceğim de ondan soruyorum. martta ektiğimiz için bu sene çiçek görmeyi hiç ama hiç beklemiyordum. tabi eğer bir tomurcuksa :) eğer öyleyse bir de sorum var, tam çiçek formunu alması ne kadar sürer acaba? kokusunu alabilmek için gerçekten sabırsızlanıyorum! ;) |
Yanılmıyorsunuz, tomurcuk.
Çok uzayan dalların uçlarını kırarsanız, bol tomurcuk veriyor. Bir kaç dalda denebilirsiniz. |
3 Eklenti(ler)
Sellukam ben seni seviyorum .unutmadım
|
Sellukamın son hali...
2 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar,ikinci resimdeki acaba tomurcukmu? Bu sene tohumdan ürettiğim sellukam çiçek açarmı?
|
Benim iki yaşındaki sellukam can çekişiyor: Geçen yıl tesadüfen elime geçti. Bu kadar güzel bir çiçek olduğunu bilmeden baktım ona ve az da olsa çiçeklerini gördüm.
Kışın kapalı balkonda idi ve kışı kazasız atlattı. İlk baharda saksısını büyüterek doğudaki balkona aldım ve adeta çoştu. Yapraklandı ve çiçek tomurcukları verdi. Ama bu tomurcuklar büyüyemedi, daha sonra yaprakları az az sararmaya başladı. Küçük beyaz kelebekler vardı üzerinde . Bir insektside ile ilaçladım bir iki kez ama hiç faydası olmadı, hatta daha da çok sararmaya başladı. Ben şimdi ne yapabilirim. Bana yardımcı olursanız sevinirim. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sellukalarımda kırmızı örümcek ile başım dertte, ne yaptıysam kurtulamadım, bol yapraklı olması ilaçlama etkinliğini azaltıyor. Kimyasal ilaçlama 2 defa yaptım, olmadı. En son sarmısak-acı biber-arap sabunu karışımı yaptım. Öyle berbat bir koku ki, buna rağmen sıkıyorum; ama yine gezinen kırmızı örümcekler görüyorum bitkinin üstünde. :(
En sonunda bitkinin birini 15 cm üstünden budadım, şimdilerde yeniden yeşilleniyor. Diğerini budamadım ama yaprak kaybede kaybede budanmış gibi oldu zaten...:mad: Eklenti 430096 |
Kullandığınız ilaç hangisi?
|
Basudin kullanmıştım, tavsiye edebileceğiniz bir ilaç var mı Sayın H_doğan. Şu kırmızı örümceklerden bıktım bir yıldır, kaktüslerime de zarar veriyorlar.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025