agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Selluka (Vigna caracalla) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1266.htm)

Revnak 11-03-2013 16:27

2 Eklenti(ler)
Sellukalarım 3 günün sonunda torf ile buluştular, haydi hayırlısı..;)

Eklenti 377362

Eklenti 377363

Sevgi 12-03-2013 09:56

Selluka

1 Eklenti(ler)
Sn. Ahmeter hocam; sellukam hızlı bir şekilde büyümeye başladı. Sarılma ihtiyacı duyduğu için çubukla destekledim. Yalnız bu şekilde büyümeye devam ettiğinde saksı değiştirdiğim zaman zarar verir miyim diye endişeye kapıldım. Şimdiki fotoğrafını yüklüyorum. Değişik açıdan bahçe sayfamda da var.
(Arkadaki camdan dolayı biraz flu çıkmış.)
Cevap için şimdiden teşekkürler.

Saygı ve selamlarımla.:)

Eklenti 377487

ahmeter 12-03-2013 15:59

Sayın Sevgi

Bendeki kardeşleri bu kadar hızlı büyümüyor demekki yerini sevdi büyüsün yeni saksıya alırken problem yaşanmaz nisan sonuna doğru İyi günler

pomodoro 13-03-2013 08:46

Dün selluka çeliklerimden birini kaybettim :( Sabah neşesi gayet yerindeydi ama akşam tüm yapraklarını döktüğünü ve gövdenin de kararıp büzüştüğünü gördüm. Ne çabuk oldu herşey! Topraktan çıkardığımda hiç kök yapmadığını gördüm. Sanırım bu forumda bir yerlerde okumuştum; filiz veren çeliğinizin tuttuğunu düşünüyorsunuz ama aslında o, enerjisinin son demlerini kök yapmak yerine yaprak vermeye harcıyor ve bir süre sonra bitkiyi kaybetmek kaçınılmaz oluyor :( 2 çeliğim daha var. Umarım onları da kaybetmem...

ahmeter 14-03-2013 18:54

selluka

2 Eklenti(ler)
selluka

keopstr 16-03-2013 16:21

sellukalarım

2 Eklenti(ler)
filizlendiler küçücük fidan oldular şimdi ne yapmalıyım arkadaşlar.yaklaşık 5 gün oldu...artık ayırsammı saksıya? şaşırtma ne zaman yapacağım? saygılar

h_dogan 16-03-2013 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi keopstr (Mesaj 1121242)
filizlendiler küçücük fidan oldular şimdi ne yapmalıyım arkadaşlar.yaklaşık 5 gün oldu...artık ayırsammı saksıya? şaşırtma ne zaman yapacağım? saygılar

Daha çok küçükler sabredin kökler biraz toprağa tutunsun bardaklardan çıkardığınızda toprak dağılmamalı.

Revnak 22-03-2013 01:14

10 gün oldu hala tık yok, hadi ama..:(

egülnur 22-03-2013 17:49

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirmeye çalışan arkadaşların heyecanını görünce Sevgili Zafer İnandıklı ya bir kez daha teşekkür etmek istedim. 6217 no lu mesajda fotoğraflamaya çalıştığım çeliğim bugün bu durumda. Hemen hemen hiç boy atmadı ama sağlıklı görünüyor. Ben bunu, köklerini geliştirdiği yönünde yorumlamak istiyorum. Daha önceki 2 yaz çok hızlı boy atıp sonra kuruyan sellukalara sahip olduğum için bu beni kaygılandırmadığı gibi daha çok mutlu ediyor. Söz veriyorum,eğer tohum veya çelik aşamalarına geçebilirsem ben de ustalarım gibi cömertçe paylaşım yapacağım.:D

Revnak 23-03-2013 01:25

Umarım sayın Ahmeter'in paylaştığı tohumları yetiştirmeyi başarırım da tohum isteyen değil sizin gibi cömertçe paylaşan grupta olurum;)

Daha önce yazmıştım ancak cevap gelmemişti. Geçen sene arkadaşımdan en az 4 yıllık olan selluka tohumları gelmişti. Zamanı olmadığı için ekmemiştim. Aklımda tohumların 2 yıllık oldukları gibi bir bilgi var ancak emin değilim, yani çimlenebilir olup olmadıklarını bilmiyorum. Çimlenmeyeceklerse zaten kaybedecek bir şeyim yok diyerek deney yapmaya karar verdim.
Kimini hiç ellemedim, kimini törpüledim tamamen soydum, kimini az törpüledim, kimini biraz daha fazla. Oksijenli su ve normal su olmak üzere iki grup hazırladım. 1 gün, 3 gün, 5 gün gibi sürelerde ekeceğim bakalım kime ne olacak;)

sakdag 24-03-2013 11:32

1 Eklenti(ler)
Tohum takas etkinliğinden gelen sellukalarım...;) 6 adet tohumun hepsi çok kolay çimlendiler. Bir gece suda bekletip, ertesi gün tohum kabuğunun ucunu kesip, bir gece daha suda beklettim. Hemen şişmeye başladılar. Daha sonra cocopeat ve vermikülit karışımına ektim tohumlarımı...
Aralarında bir tane de brugmansia tohumu var, o biraz geç çimlendi.Henüz 2 yaprakcık.(solüst köşede):D

Eklenti 381186

zevren07 24-03-2013 21:23

Ben de geçen yıl yetiştirdiğim sellukamdan bir çok kere çelik alarak üretmeye çalıştım, başaramayınca bu bahar adi (basit )daldirmayı deniyorum. Başarı şansı daha yüksek sanırım.

AybikeAYDIN 25-03-2013 21:23

Merhaba,

Zengarden'den aldığım 3 adet selluka tohumum mükemmel biçimde çimlendi. Fakat sonrasında sabırsızlık edip erken şaşırtarak üçünü de öldürdüm:( forumda doğru yer olup olmadığını bilmediğim için peşinen özür dileyerek, selluka tohumu hakkında yardımcı olabilecek biri varsa destek talep ediyorum. Teşekkürler.

Sevgi 27-03-2013 07:54

Selluka

1 Eklenti(ler)
Sellukam uzamaya başladığında 1,5 mt.lik destek çubuğunu saksıya dikmiştim. Sarmaya ve büyümeye çok hevesli sanırım. 1,5 mt.lik destek çubuğunuda geçti. Sarılı olarak daha uzun. Umarım çiçeklerinide görürüm.

Eklenti 382402

Revnak 29-03-2013 00:33

Benim sellukalar inatçı çıktı, 18 gün oldu ama hiçbir gelişme yok.. :(

h_dogan 29-03-2013 15:48

Yavaş yavaş uyanmaları lazım biraz daha bekleyin. 18 günde çıkmaları gerekirdi çok mu derin ektiniz Sn. Revnak.

h_dogan 29-03-2013 20:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi HANIMELI (Mesaj 1129570)
benim sellukalarımda 2 si çıktı,çok sevindim,bir kısmı malesef çürümüş,birkaç tanesi sağlam gözüküyor bakalım beklemedeyiz umarım onlarda çıkar insan sellukaya doymaz mı arkadaş ya hepsi çıksın istiyorum.

Ben çimlenmelerinin nasıl olduğunu öğrenmek için ekmiştim. Hiçbir özel uygulama yapmadım sadece ektim ve kuruduğunda suladım. Yaklaşık %75'i çimlendi.
Fazla üstüne düşmeyin bence bitkilerin, fazla ilgi de zarar getirir. ;)

Revnak 30-03-2013 08:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1129435)
Yavaş yavaş uyanmaları lazım biraz daha bekleyin. 18 günde çıkmaları gerekirdi çok mu derin ektiniz Sn. Revnak.

Hemen hemen tam bir tohum boyu derinlikteler..

h_dogan 30-03-2013 09:24

Eğer fazla tohum ektiyseniz birini eşeleyin bakalım durumu ne diye? Çimlenmiş olmalıydı.

Revnak 30-03-2013 09:54

Geçenlerde bi eşelediydim hiç tık yoktu, bozulma da yoktu. Bakalım beklemedeyim.

dr.arif 30-03-2013 10:36

sellukalarım çimleneli nerdeyse 1 ay oldu ama çok yavaş bir gelişmeleri var kapalı balkonda duruyortlar güneş görüyorlar ortamlarıda oldukça sıcak ama 3. yaprağı yeni gördüm.bilgilerinize ihtiyacım var

hanımeli 30-03-2013 14:00

sanırım ben bir çoğunu fazla ilgiden kaybettim,bir kısmını törpülemiştim onlar hep çürümüş,sadecesuda bekletip diktiğim 2 tanesi çıktı maşallah güzel ler.hiç bişey yapmadıklarım hala toprakta duruyor toprak kurudukça suluyorum.

bende geçen senelerde 8-9 metre uzayan sellukamı kurutup ta kaybettim hemde 3 tanesini birden sanırım fazla sulamaktan ve toprağının fazla sıkı olmasından kaynaklandı.bu sene tedbirli olacağım.

h_dogan 30-03-2013 20:09

Ben hiçbir özel uygulama yapmıyorum. Gayet de iyi gelişiyor. Sadece yazın prodenya ilacı atmıştım sonbahara doğru kurt fazla oluyor.
Bu sene ektiğim tohumlara hiçbir işlem uygulamadan ektim, hem de ocak sonunda ekmeme rağmen gayet iyi çıktılar bence o çıkmayan tohumlar da büyük ihtimalle olgunlaşmayan tohumlardı.
Benim önerim selluka da bir börülce cinsi olduğuna göre ve börülce aşırı sudan hoşlanmadığına göre sellukaya da aşırı su vermeyin.

münevver48 30-03-2013 20:16

sellukalarım kışın dondan zarar gördü.toprak seviyesine kadar olan dalları kurudu.acaba tekrer kökünden sürgün verirmi?

hecekin 31-03-2013 17:25

Bu kışı dışarıda büyük bir saksıda geçiren sellukam ilk sürgününü bugün vermiş. Gerçi tohumunu erken ekmiş olduğum için yerden yaklaşık 1 mtlik kısmı odunsulaşmıştı. fideleri boy atmayan ve tohumdan üreten arkadaşlar, selluka 30 derece civarındaki sıcaklıkları gördüğü anda hızla boy atmaya başlıyor, hiç meraklanmayın.

ayhat 02-04-2013 14:00

Sayın Ahmeterin vermiş olduğu sellukam geçen sene açtıramadım, sanırım Ahmeterin bahçesini özledi :) ama bu seneyi hasarsız atlattık, kışın erkenden uyandı merdiven arasında, bugün yarın balkona (güneş gören) yerleştirmeyi düşünüyorum, bu sefer diyorum ki serbest bırakayımda balkon demirlerine sarılsın, acaba sıcaklarda dalları zarar görür mü? Birde dışarı çıkartmak için erken mi?

ahmeter 02-04-2013 14:17

Derhal bahçeye alıyorsunuz devamlı beni haberdar ediyorsunuz Selamlar

ayhat 02-04-2013 14:30

Tamam hocam hemen akşama alıyorum balkona, kızmazsanız, saksıda bakacağım için bir problem yok değil mi:?

rukiyeözgür 03-04-2013 21:46

1 Eklenti(ler)
Merhabalar..Geçen sene sn. Kalambaklı'nın gönderdiği tohumlardan beşini öldürmüştüm:( Eylül ekim gibi pamuk arasında bir tanesini çimlendirdim..Dört yaprak çıkardı ondan sonra bekledi bekledi yapraklar ölüyormuş gibi oldu.. Yaklaşık bir birbuçuk ay önce yeni yapraklar ve sürgün verdi..Her gün çok hızlı büyüyor..Kamıştan destek yaptım ama onları da geçti nasıl sardıracağım bilemedim..Karaman'da havalar soğuk daha bugün yağmur bile yağdı..Dışarı güney balkona çıkarsam mı bilemedim..Saksı iki numara..Büyük saksıya alsam mı bilemedim..:D Cahillik başa bela :D

h_dogan 03-04-2013 22:16

Uyanmadan alaydınız keşke bu saksı yetmez gibi. Şimdi değiştirin diyeceğim ama toprağını dağıtmayın.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025