![]() |
Alıntı:
|
Selluka sevgisi
2 Eklenti(ler)
Taze toprak konularak saksılara yerleştirildi
|
Uygun olan varsa tohum yollamanız mümkün mü bütün fidelerim öldü:(
|
Selluka sevgisi
1 Eklenti(ler)
Galiba bu sevgi yok oluyor
|
Missssss kokuyo missssss
|
Sellukanın kuruyan yapraklarını kesip budamalı mıyım? Şimdi yeni bir filizi var dibinde ama diğer kuru yaprak ve dallar büyümesini engeller mi?
|
Yalnız yeni filiz kalsın hepsını budayınız
|
Selluka
Merhaba, Ankara'da yaşıyorum ve bahçeme Selluka ekmek istiyorum. Öncelikle ankarada yetiştirebilir miyim. Ayrıca tohum ya da fidesini alabileceğim bir yer var mıdır? İnternette Bi yer buldum ama güvenilir mi bilemiyorum. Çok teşekkürler
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Malisefki fide bulamadım.tohum almak zorunda kaldım allahtan tohum bulabildim☺şimdi kargoda geleceği günü beklıyorum.sonra ise dikip yeşerecegi ve büyüyceği evreyi bekleyeceğim.umarım bunuda başarabilirim...fotograf paylaşıcam evre evre
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
İşte bu da yeni filizim. Heyecanla çiçekleneceği günü bekliyorum. Eklenti 597884 |
Bende tohum aldım, nisan başı gibi çimlendirmeye çalışacağım.
|
Sellukam
1 Eklenti(ler)
Tohumunuzu hemen çimlendirmeye başlıyabilirsiniz havalar müsait kolay gelsin
|
:D:D Benim tohumlarimda yolda
|
Tohumları toprağa kavuşturdum, umarım kısa zamanda çimlenip büyür güzel çiçek ve kokularını ortama salarlar.
Edit: 29mart akşam saatlerinde ektigim 3 tohumdan; 1. Bir nisanda 2. Üç nisanda 3. İse 4 nisanda çimlendi. |
30 tane tohum ekmiştim iki grup halinde 10 gün arayla.ilk grup 15 de 12 filizlendi. Darısı diğer 15 in başına...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Selluka
1 Eklenti(ler)
Nihayet elimteki ttohumdan sad3c2 birini dikerek çimlenmesini beklerken uzun bir aradan sonra bugun sellukam bana merhaba dedi☺
|
Ben de 3 gün önce suda bekletip incelediğimde tohumlarimin ektim..henüz hareket yok.kaç günde cimlendigini biliyomusunuz?
|
Merhabalar,benim de 5'inde etiği tohumlardan biri cimlendirmede diğeri de gelicek gibi sanki ama bir taneside çürümüş kurtlanmis çıkarıp attım curuyeni,ylang ylang tohumları da 6'sinda ekim yaptım bekliyorum.
|
Bu sene sağlıklı görünen tohumlarım çimlenmedi.
|
Benim yeni aldığım tohumu biri çürüdü,diğer ikisi simdilik sağlıklı görünüyor,acaba ben çok fazla mi torpuledim cürüge çıkanı, bilmiyorum ama aldigim yerde 7 ila 21 gün arası cimlenecegi bilgisi verilmisti.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Selluka ne zaman çiçek verir acaba? Epey büyüdü benimki. Üst kısımlardaki yapraklar aşağıdakilere göre daha büyük ama henüz çiçeği yok.
Bir de sıvı gübre ya da başka bir şeyle takviye yapmalı mıyım? Şu an iş yerindeyim ama akşam fırsat bulursam resmini de paylaşmaya çalışacağım.Şimdiden teşekkürler... |
Birinci yılı ise Ağustos ayını bulabilir.
|
Bölge çok önemli İstanbulsa 11 ay
|
Benim bitkimin 2 yaşı bitti, 3 cü yaşından 2 ay aldı.
Geçen yılki dalları donmadı ve gözlerden filizlendi. 3-4 koldan 3 metreden daha uzun şu an. Daha erken çiçeklenmesini bekleyebilirmiyim, yoksa Ağustosta mı açar? |
sayın Jezebel bence Haziran ortası Temmuz başı gibi. Bu arada 1.çiçeklenme sırasında uzayan sürgünlerin uçlarını kırarsanız en az birincisi kadar yoğunlukta Ağustos ta tekrar çiçeklenir. İklim durumumuz benzediği için benim tahminim bu yönde.
|
Arkadaşlar Elimde 6 Adet Tohum var Ekicem ama tohum ekim talimatında sıcak suda bekletin yazıyor bazı kaynaklarda da ucunu törpüleyip 8 saat suda bekletin yazıyor kafam karıştı hangi yöntemi denemeliyim.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Gocebe bir hayat surdugumden yillardir Sn. Ahmeter'in bir sorusuna dogru cevap vererek kazandigim selluka tohumlarini buyutme firsatim olmamisti. Su an icin son duragim olan Umman'da Ekim-Kasim gibi ektigim sellukanin ilk cicegini koklamak bugune nasip oldu ve o heyecanla yillardir yazmadigim agaclar.net'te biraz da bir tesekkur mahiyetinde bu mesaji yazmak istedim.Tesekkurler ve bu sicak ulkeden kucak dolusu sevgiler.
Eklenti 612118 Eklenti 612119 |
AH SELLUKA
Kokusunu hisseden bir başka oluyor Benden Selamlar |
1 Eklenti(ler)
İlk defa ,anlatmadan yapamıyaçağım sellukanın fırtına estirdiği seneler bütün Türkiyeye tohum gönderiyorum
İzmirden bayan T,,,,,,2 defa tohum gönderdim olmadı 2 defa fide gönderdim onlarda olmayınca bunalıma girmiş Son mesajında balkondayım içimden atlamak geliyor yazıyor Dur kendine gel yarın üzerinde çiçeği olan saksı gönderiyorum Gönderdim Selamlar Sayın T........... |
Sayın Ahmeter,
Zengarden'dan Selluka fidesi aldım, Bodrum'da yaşıyorum, Selluka'mı bahçeme ekmek istiyorum ama geçen yıl don olmuştu bir kaç gün süreyle, bu sebeple biraz korkuyorum kaybetmekten, ekerken özel olarak dikkat etmem gereken birşey var mı diye size danışmak istemiştim |
1 Eklenti(ler)
6 tohumdan 4 saglikli sellukam var simdilik. Biri daha kucuk. Digeri sanirim dayanamayacak. Hepsini 40 cm capinda bir saksiya ekmistim. Simdi hepsini ayirmam mi gerekiyor, yoksa birlikte buyurler mi?
|
Merhaba,Syn Anadyy bence 3 veya 4 sıra yapraklarını verdiklerinde,kök ler karışmadan ayırın derim sarılıci kollarını çıkarmadan.Sonrasında ayırmak zor olabilir hasta veya zararlı olursa hepsi birden etkilenmesini önlemiş olursunuz.
|
1 Eklenti(ler)
......
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025