![]() |
|
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Gülşen hanım benim de geçen sene aldığım bir madagaskar yaseminim var. Ama bu sene açmadı. Temmuz gibi balkona almıştım. Şu anda yeni bir sürü sürgün veriyor. Sanırım dışarı çıkartmakta biraz geç kalmışım. Siz çiçek açması için herhangi bir besin verdiniz mi? Bir de saksısını değiştirmişsiniz sanırım. Nasıl bir toprak kullandınız? Ne zaman değişim yaptınız? Benimki aldığım saksısında ve biraz küçük açıkcası saksısı. Uygun zaman ve uygun toprak nedir onu öğrenmek istedim. Teşekkürler ve iyi seyirler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Bence toprağını hiç dağıtmadan hazır çiçeksizken daha büyük saksıya alabilirsiniz. Asitik toprak seviyor, açelya toprağı kullanabilirsiniz. Sevgili agozce asitik toprak kullanılmasının önemini açıklamıştı. Kolay gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
bu yasemin bahceye ekilebilirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
****** dikilir hatta daha hayırlı olur Almanya biraz zor yarı gölge ve sıcağı seviyor gerekli ortamı sağlayabilirseniz çok güzel gelişir tabi en önemli nokta iklimin uyması ama bilemiyorum internette duvar tellerine sarılı çok fotoğraf var aslında sarıcıların hemen hemen hepsi iklimin uygun olduğu sürece bahçede olmalıdır salon bitkileri değildir biz şansımızı zorluyoruz bende evin pencere demirinde yaşatmaya çalışıyorum önceden balkondaydı eski bir fotoğrafı var onu ekledim şimdi demirden çıktı üst kata kadar uzadı aya ulaşmaya çalışıyor haylaz :=) kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Dün akşam 2 adet madagaskar yasemini tohumunu iç mekanda çimlenmek üzere ayrı ayrı jiffy şişen tabletlere ektim. Bakalım maceramın sonu mutlu son ile bitecek mi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Tohumlar ne yazık ki çimlenmedi, bir tohum boşa benziyordu ama diğeri dolu idi ve çatladı ama önce diğerinde sonra da çatlayan tohumun olduğu şişen tabletin üzerinde örümcek ağı benzeri pamuksu oluşumlar meydana geldi. 1 adet tohumum kaldı, bahar aylarında tekrar deneyeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Yeni gelen madagaskar yaseminim şu an tomurcuk dolu. Toprağı torftan oluşuyor ve saksısı da küçük. Toprağını hemen değiştirmeli miyim yoksa bu durumdayken yanlış mı olur? Paylaşırsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
birşey olabileceğini sanmıyorum ancak yarı yarıya bahçe toprağı ile desteklerseniz daha iyi olur ayrıca haftada bir veya gerektiğinde 2 defa sulama yapın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
Komşunun balkonunda madagaskar yasemini vardı. Budadığı zaman çelik vermesini rica etmiştim. O da dün bir dal kesip kapıya bırakmış.Daha önce çelikle tecrübesi olan arkadaşlar acaba bilgi verebilir mi? Suda mı kolay kökleniyor yoksa torfa ekip orda mı köklendirmeliyim. Galiba çeliğim çok taze, sanırım bir yıllık bile olmayabilir. Ümidim de az ama.. Düzenleyen münevver : 18-01-2012 saat 10:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Çeliği ikiye bölüp yarısını toprağa yarısını suya koymuştum. Sudakinin hergün düzenli suyu değişiyor ve kalorifer üzerinde duruyordu. Bir tam hafta geçti ve bugün farkettik ki üzerinde pıtırcıklar oluşmuş.O kadar taze bir dal ki, kökleneceğine dair hiç umudum yoktu.Olacak galiba. Topraktakinde henüz bir gelişme yok. Aksine yaprakları dökülecek gibi sarardı. Gövde yeşil olduğundan umutluyum hala.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
Tohumdan yetiştrmeyi denedim bazı aksilkler de oldu başaramadım. Başaran varsa dinlerim. Çelikleme daha kolay derler. Kolay gelsin. Sonucundan da haber verirseniz mutlu oluruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Sudaki çelik en tepe noktası. Yani çok genç bir filizdi.Onu bir bardağa su doldurup iş yerinde 7/24 yanan kalorifer peteğinin üstüne koymuştum. Şimdi gövdesinde kök çıkıntıları açıkça görülüyor. Suda daha çabuk kökleniyor diye düşünüp eve götürmüş olduğumve yine naylon bardak içine toprağa diktiğim çeliği de suda köklendireyim dedim. Sade gövde kalmıştı.Ama gövde yeşildi hala.Nazikçe çıkardım. Yıkayıp suya koyacağım sırada onda da benzer çıkıntılar var. Siyah siyah pütürlü pütürlü olmuş.O da dışında naylon, naylonun dışında şişe, şişenin üstünde naylon, dışında naylon artı kalorifer üstünde duruyor. Sıcağı oldukça seviyormuş. Onu anladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene eve almadığım Madagaskar yasemini halinden memnun, mutlu mesut dış mekanda yaşıyor. Geçen sene eve almış ve kırmızı örümcekten kaybetme sınırına gelmiştim, yaprakların hepsi dökulmüştü. Şu an tüm yaprakları duruyor ve kırmızı örümcekten iz yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Bir tanede bizim şirketin alt katında var. Balkonda duruyor. Kurumak üzere. Soldu tüm yaprakları..Çok ilginç. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili münevver İzmir ve İstanbul arasında ciddi sıcaklık farkları var. Bundan cesaretle şubat geçmeden toprağa naklettim . Rodosta 5 m. boyunda bir Stefanotis gördüm de, deneyeceğim diye karar vermiştim. Tabi ki yedek aldım saksıda gelişimini devam ettiriyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar Ben Bugün eminönünde gezerken bir madagaskar yaemini gördüm.Soğuktan yaprakları solmuştu.Oldukça az bir toprakla 5 litrelik saksıdaydı. Satıcı sulamış ama anladığım canlandırma ümidi de kalmadığından fiyat sorunca "abla normalde çok pahalı ama sen 20 lira ver al dedi." yirmi veremedim tabii. Ama ortak bir noktada anlaştık ve aldım. Yasemin çok büyük olduğundan canlanması için kurumaya başlayan dallarını budamak zorunda kaldım. Eğer yasemin köklendirmeyi denemek isteyen olursa çelikleri paylaşmak istiyorum. Ancak istemeden önce lütfen unutmayın ki: çelikler çok da iç açıcı değil.Yapraklar soluk.Ama ben komşudan aldığım dalı kalorifer üzerinde suda köklendirmeyi başardım.Yani sıcaklık müsait olunca bu çeliklerin yaşama ihtimali var. İsteyen arkadaşlara 3 er adetten toplam 12 kişiye gönderebilirim. Eğer kişi sayısı az olursa çelik sayısı artabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Merhaba Münevver Hanım, Her ne kadar çeliklerin sağlıksız olduğunu belirsenizde ben denemekte fayda var diye düşünüyorum. Köklendirmeyi başarabilirsem çok sevinirim. Sizden bir tane çelik rica edebilirmiyim lütfen. Adresimi özelinize yazıyorum. Teşekkürler ve selamlar Asu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Ben de çelik rica ediyorum, tohumları çürüttüm ama belki çeliklerin kökleneceği tutar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada yazmayı unutmuşum. Çelikleri ücretsiz paylaşıyorum ama kargo olarak aras kargo ile gönderebilirim. Karşı ödemeli olarak. Ptt ile gönderirsem ya yolda kaybolur ya da gelene kadar ölürler diye düşünüyorum. Aras size uyar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın münevver hanım, hızlı ve emin şekilde ulaşsın da hangi kargo oldugu önemli değil. Zaten çelikler çok sağlıklı değil (diye bahsetmiştiniz) Onun için hızlı gelmesinde fayda var. Haklısınız ptt ile uzun sürüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Köklendirmeye çalıştığım ilk çeliğim. Henüz yıllanmış bile değildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Orhan bey, Bilgi ve resim için çok teşekkürler. Sevgili münevver hanım bana kendi bitkisinden kırptı kırpıştırdı gönderdi cok sağolsun. Sırf kargo için 11 TL ödedim. ( hani kargo ücretinde değilim ama yaşayabilecekmi bilemiyorum şüpheli ) Bütün bu zahmet ve masraga değer mi dersenis ? Kesinlikleeeee deger diyorum ![]() Fakat zahmetsiz sorunsuz büyütmek açıısından siizn resimledikleriniz sanki çok daha avantajlı. Marmara forum bana uzak kalıyor biraz, bizim buradaki bauhausa yarın ugrayıp bakayım. Selam ve Saygılarımla Asu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Asu Hanım, kargo ücretine de razıyım. nerden temin etmiştiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Manolya; Haklısınız. Bence, her ikiside elinizde bulunsun. Çelikten yetiştirebilirseniz, o hem daha dayanıklı hemde değerli olur. Hazır çiçekli olan ise, bir önceden güzel kokulu çiçeklerinin keyfini çıkarmanız için elinizde olursa güzel olur. Geçen yıl, büyük oğlum bana armağan olarak almıştı. Ama Samsun'da bir türlü yaşatamadım. Bu nedenle almayı hiç düşünmedim. Giderken uçakta el bagajı olarak götürmeme rağmen bozuldu. ![]() Beylikdüzü Bauhaus' tada olabileceğini sanıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maso, Münevver hanım, eminönünden almış bizimlede paylaştı sağolsun. Kendi bitkiside riskli durumda, biraz budama yapmış ve budadıkları çelikleri bizimle paylaştı. Ama belirtmişti en baştan çok sağlıklı olmadıklarıın. Şimdi yaşam savaşı veriyoruz. Bakalım yaşatabilecekmiyiz. Büyütebilirsem zevkle paylaşırım çelikleri. Selam ve sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|