![]() |
|
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili Memet, Gerçekten güzel başkmışsınız.Paylaşım için sağol ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2009
|
Bende de var ama hala çiçek açmadı... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2010
|
Apocynaceae ailesinden terrestrial bir sarmaşık.Bu aile topraksız yetiştirme yöntemlerine mükemmel uyum sağlıyor. (Hoya,Adenium,Stapeliad...)Yarı odunsu çelikleri hoyalar gibi köklendirip büyütmenizi öneririm sayın jezebel.Bu türün ömrü 3-10 yıl. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 3 senedir çiçek açmıyor. İlk aldığım zamankinden başka çiçek yüzü göremedim. Ara ara çiçek açması için sıvı besin veriyorum ama işe yaramıyor. Saksısını mı büyütmem gerekir acaba? Güney penceresinden güneş görüyor, bol da aydınlık var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çünkü çok sevdiğim bir çiçek , tozlaştırma mı yapsam diye düşünüyorken ... Ben 3-4 çelik alıp içiçe iki saksı yöntemine emanet edeyim . Çok coşmuş bir bitki seçtim üç koldan sürmüş , almış başını gidiyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Çok güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Yazık olacak tohumlara ,Kıyamadım . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Topraksız deneme
Hoyalara yakın akraba olan Stefanotis' ten 3 çelik aldım . ![]() , ![]() Eşit büyüklükte 3 saksıya "içiçe iki saksı yöntemi " uygulayarak diktim . Saksı harcı olarak da diatomit , Hydroton , Hoya saksı harcı kullandım . ![]() Sonuçları burada paylaşırım . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2010
|
Çok hoş bir çalışma başlatmışsınız sayın Jezebel.Şahsen sahip olmadığım bu bitkinin topraksız yönteme çok iyi uyum sağlayacağını düşünüyorum.Açıkçası ilk kaptaki karışımda çeliğin köklenip uzun süre yaşayıp yaşamayacağı da (en azından benim için) merak konusu olacak.Bu heyecan verici çalışmayı paylaştığınız için şimdiden teşekkür eder başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bitki toprağını dağıtmadan saksı değişimi yapabilirsiniz.O konuda pek nazlı değil.Saksı değişiminde daha bir mutlu oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Akşam, oğlum ve gelinim yeni yıl armağanı olarak getirdiler. Sanırım Praktiker' den almışlar. Üzerinde ''Gardenia'' yazdığı için şaşırdım. Fotoğrafını ''Bu bitkinin adı nedir?'' başlığına koydum. Sayın Güngör Salman hem adını yazdı, hemde bu konu başlığının linkini verdi. İlk sayfadan itibaren okudum. Çok nefis bir bitki sahibi olmuşum. Ancak benim gibi yazı 800 km ötede geçiren biri için bakımı çok zor olacak. Neyse.. Bi formül bulacağız elbette. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bende 2 gün Önce Beşiktaşta gördüm bu çiçeği hatta aa Yasemin dedim .Satıcı hayır gece mumu dedi .Hoya mı bu dediğimde evet dedi.Çok güzel kokuyor .en kısa zamanda alacağım bu çiçekten . Güle güle büyütün Orhan abi gerçekten harika bir çiçek . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cemo, ''Kışın içeri, yazın dışarı'' yapıyormuş. aynısını bende yapacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Çok güzel bir çiçek güle güle büyütün.Ben bu bitkiye Eylem sayesinde sahip olmuştum.Çiçek açtıktan ve solduktan sonra saksı yı büyütün.Gelişimi daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dediğinizi yapacağım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu bilgiler çok işime yarıyacak. Çünkü yazın bahçede, kışın içeride tutmak zorundayım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Sayın Jezebel, topraksız ortamdaki yaseminleriniz ne alemde? Gelişme hızlarını merak ettim, yeni fotolarını yükleyebilirseniz çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Malesef deneyi durdurdum ve hepsini suya koyup köklendirmeye karar verdim. Hydroton ve cocopeat / perlitteki çelikler yapraklarını kaybedip sararmaya başladı çünkü. Yine de bu onları kurtarmadı, öldüler. Diatomitteki hala yeşil, ancak bir gelişme yok henüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Hala yeşil olması da iyi bir şey sayın Jezebel. Belki baharla birlikte gelişme kaydeder. Biraz zor büyüyen bir çiçek mi bu? Benimki de hiç gelişmiyor. En son iki yaprak çıktı sürgününden ama onlar da sarardı. (Bu arada yerini değiştirmiştim sanırım beğenmedi. Sonra eski yerine koydum) Bir sürgün daha gelişecek gibi ama aylardır öyle duruyor. Sizin deneylerde daha hızlı bir büyüme kaydedeceğinizi ummuştum açıkcası. Hoyalar kadar kolay alışamadı anlaşılan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Hoyalardan zor bir bitki. Benimki anne bitki de t ü m yapraklarını kaybetti. Gece8 C-gündüz 20 C olan, güneş alan bir yerdeydi.Üşüdü sanırım. Şimdi işyerine götürdüm, termal ısınma ve sabah güneşi sayesinde her gözden sürgün verdi. Suda beklettiğim çeliklerde hala gelişme yok. Çelikten üretimi derinlemesine araştırmak lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Jezebel o derecelerde üşümüş olabileceğini sanmıyorum. Topraktan olabilir. Veya kırmızı örümcek. Kesinlikle asitli toprak istiyor. Birde sürekli sıvı gübre ile desteklerseniz canlanır. Benimkisi de 3 yıl tek tük yaprakla kaldı, sonunda böyle kurtardım. Şu anda tomurcukları var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|