![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
agaclar.net
|
Araujia sericifera ( Ağaç bamyası)
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Ağaç Bamyası Çiçeği... ![]() ![]() Ağaç Bamyaları... ![]() Ağaç Bamyasının tohumları... Başlık açılınca internetten resimlerini bulup yayınlıyayım dedim. Sevgili Mahon67 şu şekilde bilgi vermiş; Alıntı:
Sevgiler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bende iki adet ağaç bamyaya sahibim.Biri 1 metre diğeri ise 30 cm.Şu anda saksıda duruyorlar.Kışı dışarıda geçirebileceğinden emin olamadım için bahçeye ekmedim.Anca saksıda ürün vermeleride pek mümkün değil.Sizce ne yapmalıyım.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Benim terasımda yaz kış açıkta ve saksıda. Geçen yaz çiçek açmadı nedense. http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=10795 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Bu mesajı iyi ki yazmışım tam bir ay sonra Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Mehmet Ali Hamamcıoğlu
Giriş Tarihi: 04-11-2007
|
Bu bitkinin adını öğrenmek için saatlerdir formları tarıyorum, nihayet bulabildim. İki sene öncesinde ilk kez komşularımda gördüm. Onlar adına "Kastamonu bamyası" veya "Kastamonu biberi" diyorlardı. Geçen sene komşum pişirmiş ve tatmamız için getirmişti. Tadı tarif etmek zor, mantar gibi ama yerken mantar kadar sertliği yok. Sanki közlemiş çekirdekleri olmayan patlıcan kıvamında. Kesinlikle tatmanızı tavsiye ederim. Bu sene tohumundan iki tanesini yetiştirdim. İlk baharda (Nisan gibi) tohumlarını ektim. Şu anda 3-4 metre civarındalar. Komşum ektiği sene ürün aldığını söyledi ama benimkiler bu sene sadece büyüdüler, seneye ürün bekliyorum. Tohumların bir kenarı tüğ gibi bir oluşuma bağlı olduğundan açılınca rüzgarla uçuşup yeni yerlerde ürüyor. Benim bahçemede komşudan uçuşan tohumlardan filizlenen 4-5 fideyi bir başkasına hediye ettim. Saksıda ne kadar iyi gelişir bilmiyorum, burda hep bahçede gördüm. Buralarda filiz uçlarında sarı renkli küçük emici konukları oluyor, bu sorun arap sabunlu ev ilaçları tarifiyle çözülüyor. Daha sonra komşumdan nasıl pişirdiğini öğrenip yazarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-01-2022
|
Merhabalar bende de tohumları mevcut fakat zehirli olabileceği ile ilgili birşeyler okudum diye hatırlıyorum çocuklarım olunca da korktum açıkcası ekmeye. Bu konuyla ilgili beni aydınlatabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Ben yıllardır yetiştiriyorum. Yemekte bir sıkıntı olmadı. Ancak gözlemlediğim bir durum var. Çiçeğe arılar çok geliyor.Ancak çiçeklerin içinde ölmüş arılar çok oluyor. Bana ilginç gelmişti. Belki çiçekteki bir madde böcekleri etkileyebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Arıdan daha çok güve türü bir böceğin ince hortumu bi şekilde çiçeğin bir yerine takılıyor ve böcek bir türlü kendini kurtaramiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
donlara karşı dayanıklı sanrım. yaş koparılan meyvelerin tohumu çimlenir mi acaba merak ettim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Kaybettik
|
Sevgili gurbik67 nin gönderdiği ağaç bamyası fidesi henüz bir karış boyunda. Geldiğinde önce yaprakları döküldü. Şimdi yeniden filiz vermeye başladı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Çok kolay çimlenen bir bitki; özel bir işleme gerek yok. Bahçemdeki 3 yaşında bol çiçekli ağaç bamyalarım.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2006
|
Evet cikan agac bamyasi fidesi.Bir yil sonra urun vermeye baslar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Araujia sericifera
Tohumdan yetiştirdiğim bitkim 30 cm oldu . Kışın bahçede bıraksam mı , karar veremiyorum ![]() ![]() Gelişmesi güzel , yapraklar leylağınkileri andırıyor . Neden bu bitkiye sahip arkadaşlar bilgi ve resim paylaşımında bulunmuyor ? Çok merak ediyorum ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2012
|
Yalova Kocadere de bulduğum fidanı balkonuma toprakladım. Şimdi tuttu ve yapraklandı. Ne kadar zaman sonra büyüyecek, başka meyveden aldığım tohumları ise karanlık yerde muhafaza ediyorum Onları da toprağa salıcam bakalım netice ne olacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitkinin sarılıcı olduğunu bilmiyordum. Sevgili mormenekşenin gönderdiği tohumların arasında ağaç bamyası da vardı. Bahçeye ektiğim tohumlardan çimlenenler bu kadar büyüdüler. Anladığım kadarıyla kışa dayanıklı. Çiçeklenmesi için de önümüzdeki yazı bekleyeceğiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sarı yaprak bitleri hiç eksik olmuyor. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-01-2018
|
Çalı minesi yapraklarını kaynatıp pompa ile üzerlerine sıkın. Faydası olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-01-2010
|
Çok yıllık sebze dendiğinde akan sular durur.Sağolsun Mine pakkaner konuyu açarak ağzımıza bir parmak bal çaldı.sayın ağaç bamyası sahipleri bu bitkinin tohumlarını paylaşmayı düşünmezlermi? Düzenleyen gambet : 15-11-2010 saat 07:20 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|