![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Anlaşılan 2013'te mor salkımlar tohuma çok çalışamamış. 2013'te ben de buradaki mor salkımlardan çok ümitliydim. Bol tohum bekliyordum. Fakat baktım ki tek tük ve doğru dürüst içini bile dolduramamış. Düşünün ki 15 yıllık koskoca bir mor salkım 3-5 tohum podu ancak vermiş. Bu nedenle toplamak için hiç uğraşmadım. 2012 yılında da bekleyiş yine hüsran olmuştu. Bakalım içinde olduğumuz bu yıl sonunda inşallah bol tohum yaparlar. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
artık çok değerli olmuştur |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohum beklemektense bahar başlangıcında çelik alımlarıyla üretmek daha başarılı olabilir. Böylelikle tutan çelikler tohuma kıyasla daha erken çiçeğe yatar. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2016
|
Morsalkım bonsai
Merhaba, morsalkım bonsai çalışmak istiyorum, fidan seçmem gerekiyor ancak 30-40 cm'lik kalın gövdeli bir fidan bulma ihtimalim çok zayıf, me tavsiye edersiniz? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Sayın Pinarfigen, Türkiyede köşklerde bile o kalınlıkta mor salkım bulmak imkansız. Fidan alıp yıllar içinde kalınlaştırmanız lazım. Mor salkımla birkaç çalışma yapıyorum, aşağıdakini seneye bonsai saksısına almayı planlıyorum: aşağıdaki linten gelişimini takip edebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...lari/34180.htm ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|