![]() |
|
![]() |
#332 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar. Wisteria Sinensis Alba (Beyaz Salkım) hakkında açılmış bir konu arayıp bulamayınca bu sayfaya yazmaya karar verdim. Bir çok yerde uzun süredir beyaz salkım fidanı arıyor fakat bulamıyorum. Ülkemizde yaygın olmadığını biliyor fakat aramaktan da kendimi alamıyorum. Sabırsızlığa yenik düşüp tohumdan yetiştirmeye karar verdim. Elimde makul sayıda tohum mevcut ve bu tohumları grup grup farklı dönemlerde çimlendirmeyi planlıyorum. İlk etapta 20 adet tohumla başladım. Kasım ayının 22'sinde ekilen tohumlar 1 fire ile yaklaşık 10 cm'ye ulaştı. Hızla büyüyor ve gelişiyorlar. Diğer grupları da birer hafta arayla çimlendirmeyi düşünüyorum. Bir aksilik olmaz ise çimlenmiş olanların fotoğraflarını yarın eklemeye çalışacağım. Düzenleyen gokselcetin : 05-11-2013 saat 11:56 Neden: yanlış yazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Yeni aldığım mor salkımın saksısında bulunan bu sürgünler mor salkımın kök sürgüleri midir yoksa başka bir şey midir ? Kök sürgünü ise şayet bunlardan yeni birer mor salkım elde etmek nasıl müm kün olur ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sürgünler biraz daha uzadıktan sonra (Bahara doğru) Bitkinizi, saksısından toprağı dağıtmamaya çalışarak (Toprağı ile birlikte) çıkartın. Elinize testere dişli bir ekmek bıçağı alın. Kök sürgünlerinden istediklerinizi, bir elinizle ana gövdeden ayıracakmış gibi, (koparmamaya özen göstererek) yana doğru çekerken, diğer elinizde aldığınız bıçakla, ana gövde ile sürgün arasındaki toprağı, bıçağı testere gibi kullanarak kesin. Böylelikle sürgünü, azda olsa toprağı ile birlikte ve yeni dikeceğiniz ortama, hiç uyum sorunu yaşatmadan aktarabilirsiniz. Diğer sürgünler içinde aynı işlemi yapıp bitirdikten sonra, asıl bitkinizinde saksısını, bir boy büyük saksı ile değiştirmenizi öneririm. Güle güle büyütün. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sn. Orhan Özbilgiç, kış sonu Trakya'ya götürmeyi planlıyorum, umarım orada yaşatmak mümkün olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() WISTERIA (MOR SALKIM) - İlkbaharda havaya nefis koku saçan, katır tırnağına benzer, demetler halinde uzun salkımlarda çok güzel dökümlü çiçekler açar. - Gür, arsız, yaprak döker, güneş sever ve her yıl çiçek düğümlü bol dal yapması için kesin budanmalıdır. Dayanıklılık: -(-20/-30) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
ewet yaşar.Çatalca'da bolca bulunuyor geçen yıl -10 derece soğukta bile hiç birşey olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Ağaç Dostu
|
Bu sıfırın altındaki rakamlar içimi ısıttı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
/
|
mor salkım
Çiçek salkımları normal mor salkımdan daha uzun görünüyor. Bu wisteria floribunda olabilir. Fotoğraflar Türkiye'den mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Ağaç Dostu
|
Evet fotoğraflar İstanbul dan. ve kokulu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
Arkadaşlar mor salkımlar çok harika.Birde begonvile bayılıyorum ama bizim burada satılmıyor.Hava şartları uygun değil diye getirmiyorlarmış.Bana bu iki çiçeğin çeliklerinden gönderebilecek kimse varmı?ödemeli kargo ile olursa çooook memnun olurum.sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2012
|
Acaba mor salkımın su isteği hakkında bilgisi olan var mı? (Tabii Marmara Bölgesi şartları için). Bir de kök ypısını bilen varsa çok memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili sevoş, isteğinizi bu başlık altında dile getirirseniz daha çabuk yanıt alırsınız. ![]() ![]() Düzenleyen Sudenur : 15-02-2013 saat 22:23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Merhaba; Geçen yıl bende mor ve beyaz salkım tohumları almıstım uzerinde tohumdan çiçekli bitkiye geçiş 4 yıl yazıyordu acaba dogrumudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
bitki kendi beslemesine göre davranır çok iyi beslerseniz ikinci yıl çiçek acar benimkiler normal saksıda üçüncü yıl çiçeklerini verdi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, 3 sene önce büyük bir morsalkımın dibinden çıkan yavrudan alıp bahçeye diktik. Diktiğimiz yer duvar dibi. Güneş ve yeterli suyu alıyor ancak hiç gelişmedi, bir kaç yaprak çıkardı sadece ama boyunda bir uzama yok. Sarılması için bir ip bağlamadık ondan olabilir mi? Ya da başka ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
topragına bolca gübre koyun duvar dibinden söküp yumusak bir yere ekın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
/
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yukarıdaki mesajımda bahsettiğim mor salkımı bugün yerinden söktük, fotoğrafta da göreceğiniz gibi 3 ayrı kola ayrılmış kökleri ve bu kökler toprak üstündeki kısmından çok daha kalın ve uzun. Yeni yerine geçirirken yapmam gerekenler konusunda bilgilendirirseniz sevinirim. Sağlıklı ve daha hızlı bir şekilde büyüyebilmesi için neler yapmalıyım? Not: Fotoğrafın yanındaki su şişesi kapağı, 5 lt'lik şişe kapağıdır. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2011
|
Kök dediğiniz kısım ağacın dalları ya da sürgünleri. Fideniz çok küçük ve sanırım sökerken köklerini koparmışsınız. Bu şekilde uygun bir yere ekip sabırlı olmanız gelişmesini sağlayacaktır yerinden sökmeyin ki kök yapabilsin. Önce kökleri gelişecek sonra kendisi. Wisteria uzun zaman aynı boyda kalabilir. Bu sorun değil. Bir anda uzamaya başlıyor. Yerini tuttuktan sorna bir anda uzamaya başlar. Sadece sabırlı olun yeterli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
Merhaba ben bir internet sitesinden mor salkım fidanı alacağım,fidanın boyu ve yaşı hakkında bilgim yok ama çok büyük değildir muhtemelen taze yeni bir fidandır. bu fidanı bu sene saksı içinde evde mi bakayım yoksa direk bahçeye diksem olurmu,izmirde evimin her cephde bahçesi var,kuzey çok rüzgar alıyor,ama güney oldukça sıcak ve korunaklı.bana ne öneririsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdiden hayırlı olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
teşekkür edrim,benim mor salkımlarımda bahçemde süzüldüklerinde bende çekeceğim fotoğraflarını,burda paylaşırım ozaman. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Acaba -35 , -40 derecede de yaşar mı ? İçim eriyor bunları gördükçe üf ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mor salkım için bir çok kaynakta -15 derceye kadar dayanabileceği yazılı fakat Tokat'ta uzun süren donlara rağmen zarar görmedi. (-23, -24 gibi) Hatta soğuk rüzgarlara açık bir yere dikili olduğu halde. -40 derece için yaşayabileceğini söylemem sanıyorum ki çok doğru olmaz. Erzurum'da yetişmiş örneği var mı yok mu araştırmak gerek ya da olabilecek en kötüye hazırlıklı olarak bir fidan dikip denemek herhalde bir şey kaybettirmez diye düşünüyorum. Ben de bazı bitkileri Tokat iklimine çok uygun olmasa da dayanamayıp alıyorum, bazıları zarar görse de yaşamaya devam ediyor, bazıları ise kaderlerine boyun eğiyorlar ![]() Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|