Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Andora
Yeni aldığım mor salkımın saksısında bulunan bu sürgünler mor salkımın kök sürgüleri midir yoksa başka bir şey midir ? Kök sürgünü ise şayet bunlardan yeni birer mor salkım elde etmek nasıl müm kün olur ?
|
Sayın Andorra;
Sürgünler biraz daha uzadıktan sonra (Bahara doğru)
Bitkinizi, saksısından toprağı dağıtmamaya çalışarak (Toprağı ile birlikte) çıkartın.
Elinize testere dişli bir ekmek bıçağı alın.
Kök sürgünlerinden istediklerinizi, bir elinizle ana gövdeden ayıracakmış gibi, (koparmamaya özen göstererek) yana doğru çekerken, diğer elinizde aldığınız bıçakla, ana gövde ile sürgün arasındaki toprağı, bıçağı testere gibi kullanarak kesin.
Böylelikle sürgünü, azda olsa toprağı ile birlikte ve yeni dikeceğiniz ortama, hiç uyum sorunu yaşatmadan aktarabilirsiniz.
Diğer sürgünler içinde aynı işlemi yapıp bitirdikten sonra, asıl bitkinizinde saksısını, bir boy büyük saksı ile değiştirmenizi öneririm.
Güle güle büyütün.