![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
|
Orhan Bey, kapıdaki morsalkım çok güzel. Sanırım Samsun'da çok fazla uzatmıyorlar, sıkı buduyorlar. Kapının iki yanına da dikmişler, çok fazla sarmaşık olmasına izin vermeden büyütmüşler, çok hoş durmuş. Çocukken okulun karşısında bir evin girişinde de morsalkımlar sarkardı, biz de çiçeklerini yerdik. Yenebileceğini başka yerden hiç duymadım, çocukluk işte birimiz deneyince diğerleri de ona uyardı. Acaba yenir mi? Yenilebilir çiçeklerdense masaları da güzel süsler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim çocukluğumdada biz erguvan çiçeklerini yerdik. Sanırım benzer tattadırlar. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizinkide yıllar sonra onun kadar güzel olacaktır mutlaka. Bugün güneşli ve sıcak havanın etkisiyle, metrelerce öteye geliyordu güzel kokusu. Kahveyi orada içmek konusunda size hak veriyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklerini döktükten sonra bu zamanlarda hızlıca uzamaya başlar, yeni sürgünler verir, ağustos ayında da sürgünleri çok hızlı uzar. Bundan sonra çiçek açsa da çok seyrek açar, açmayabilir de, çiçekler için seneyi bekleyeceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba, bahçedeki mor salkımın bir dalındaki yapraklar her nedense kurudu. Dalın her köşesini inceledim kırık falan hiçbirşey yok, işim ilginç yanı o dalın en altındaki yapraklar hala canlı ama ondan sonrakiler resimlerdeki gibi. Sizce nedeni ne olabilir? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
En alttaki dal az da olsa gölgese kalmış. Üst kısımlar ise duvara vurup geriye yansıyan güneş aşırı sıcaklık vermiş ve yapraklar kavrulmuş. Bu duvardan uzak utup sulamasını yaparsanız tekrar calanma ihtimali olablir. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-01-2011
|
arkadaşlar allah aşkına nasıl edinicem ben bu mor salkımı??? denizlide çiçekçilerde olmadığı gibi, eski yıkık harabe evlerde vardı onlardan umutluydum ama evleri yıkanlar mor salkımlarıda köklerinden kesmişler ![]() bir yerde var ama orayada giriş yasak napıcam ben??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2011
|
Kaktüssevdası , tohumdan yetiştirmeği seviyorsanız size ilkbaharda tohum gönderebilirim.Tohumdan çabuk çıkıyor.Fakat nekadar sürede büyürler bilemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Büyük torbaya aldıktan aylar sonra mor salkım fidelerimden biri 2. ve 3. yapraklarını birden çıkardılar. Diğer ikisinde daha kıpırtı yok ama umudum geldi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-01-2011
|
sayın csydn, bilgi için teşekkür ederim ama internetten bitki alımı pekte beni mutlu etmiyor, illaki canlı canlı birebir kökten filizine kadar görmem lazım ![]() sayın günizi, teklifiniz beni çok mutlu etti ama yerde ararken gökte buldum bile . ![]() teşekkür ederim hepinize... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
Mor salkımların çiçekli halini yaz mevsiminde görmeyeli 7-8 yıl oluyor. Sanırım 38-40 derece sıcaklar nedeni ile uzun zamandır bu aylarda çiçekli halde görmüyordum ama 3 gün önce (salı günü) Dikili'ye gittiğimde, çiçekli halde gördüm. Eğer yanılmıyorsam, mor salkımın olduğu bu bahçe, Emniyet binasının bahçesi olmalı. Galiba, bu yıl nispeten daha serin bir yaz mevsimi yaşandığından, görme şansım oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Ayazkentli, bence bu farklı bir türü. Bizim komşunun bahçesinde (İstanbul-İstinye) de var. Yapraksızken çiçek açmıyor. Önce yapraklar, sonra çiçekleniyor. Şu anda üzerinde normalden biraz daha koyu mor çiçekleri var. İki yıldır gözlemliyorum aynı durumda. Yarın foto çekerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Mor salkım gercekten bır efsane |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Bu sayfada, birçok Mor Salkım fotoğrafı yayınladım. Hepside çok güzeldi. Ama hiçbiri, Tekin Bey' in direkteki mor salkımı kadar ilginç ve güzel değildi. Teşekkürler Tekin Bey. Haa..Benim mor salkımım yoktu! ![]() Bugün 20 km ötemdeki bir fidanlıkta çalı formlu budanmışlarının olduğunu öğrendim. Gidip iki tane aldım ve yan yana diktim. Kısa zamanda, daha dolgun gözüksün diye. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
/
|
Merhaba, Bu siteyi daha önceden biliyordum; ancak yeni üyeyim. Uzun zamandır Mor Salkım çiçeği renginde açan bir akasya türü arıyorum. Mor Salkımın ağaç formunda olanları, sarmaşık formunda olanlardan farklı bir tür mü? Yoksa şekillendirme ile ağaç formu verilebilir mi? Bilgisi olan arkadaşlara teşekkür ederim. Düzenleyen naturefan : 14-11-2011 saat 15:30 Neden: noktalama |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
Mor salkımdan şimdi çelik alsam diksem çok mu erken olur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |