Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz
Orhan Bey, kapıdaki morsalkım çok güzel. Sanırım Samsun'da çok fazla uzatmıyorlar, sıkı buduyorlar. Kapının iki yanına da dikmişler, çok fazla sarmaşık olmasına izin vermeden büyütmüşler, çok hoş durmuş.
Çocukken okulun karşısında bir evin girişinde de morsalkımlar sarkardı, biz de çiçeklerini yerdik. Yenebileceğini başka yerden hiç duymadım, çocukluk işte birimiz deneyince diğerleri de ona uyardı. Acaba yenir mi? Yenilebilir çiçeklerdense masaları da güzel süsler 
|
Bahçe bizim pasif üyelerimizden Salih Kızılot' a ait. O mor salkım önceleri dış duvarada sardırılmıştı. Ancak; köyde sokaklarda hayvanlar (Buna yılkı atlarıda dahil.) dışarıda dolaşabiliyor. O nedenle, sonraları sadece tac yaptı. Bugün bahçesindeki yayılıcı ardıçların budanmasına yardım için gittiğimde fotoğrafladım. Kokusu enfes. Sizde biliyorsunuz.
Benim çocukluğumdada biz erguvan çiçeklerini yerdik. Sanırım benzer tattadırlar.
