![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Hakkı bey dalların uç kısımlarından, sürgün uçlarından alınan çelikler. Onları da 3 göz olarak aldım. 3. göz toprak altında kalıp, köklenme olacağı için, temiz bir makasla o gözlerdeki yaprakları kestim, attım. Diğer gözlerdeki yaprakları bıraktım ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
sn nevsune, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Hemen bambu çubukları dezenfekte etmeye başlıyorum(bambu çubukları hiç düşünememiştim doğrusu) evde çocuklar olduğu için kimyasal ilaçlardan çok ev yapımı ilaçları tercih ediyorum. bilgiler için tekrar teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
evet kükürtü denemeliyim, gerçi şimdilik kırmızı örümceklerden çıt yok ama ben her türlü saldırıya hazır olsam iyi olacak. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2010
|
Merhaba aldığınız uç dal çeliklerinin yapraklarını kesmsden ekerseniz tüm çelikler kökleniyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Atalya zaten tüm bitkilerde çelikleme yaparken, bir kaç yaprak bırakmak zorundayız, yapraksız köklenme olmuyor. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Füsun Hanım, sevgili cemo'nun gönderdiği sundaville çeliğini üç parçaya bölerek diktim. Saksıya poşette geçirdim. Şimdi bütün yapraklarını döktü, sadece dalı var. Ben tutmasından umudu kestim ama, sizce umut olabilir mi? Keşke önce suda köklendirseydim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
At sen o dalları canım , yenisini yollarız ![]() Benim sundaville tüm yaprakları döktü dışarıya cıkınca. Şimdi yeni sürgün vermeye başladı. Nisan başı dışarıya cıkartmıştım. Soğuğa dayandı epeydir. Hani diyorum uy şeytana, dik bahceye bunu da ) |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimde sundavillam hasta ( Yeni sürgünlerin yaprakları küçük ve kırmızı çıkıyor, yaprak şekilleri bozuk ve üzerlerinde kırmızı noktalar var, zaten hiç çiçekte açmıyor...Kırmızı örümcek midir? Hangi ilaçla (isim) ve nasıl ilaçlamam gerekiği konusunda yardım bekliyorum. (Akşam fotoğraf koymaya çalışacağım) |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sundavile kırmızı örümcek konakçısı. Benim de bütün yaprakları sararmıştı. Yağlı arap sabunu formülünü uyguladım çok şükür temizlendi ve tekrarlamadı. Şimdiki yaprakları çok sağlıklı. Çiçekleri de çok iri. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
fatma hanım çiçekleriniz çok güzel görünüyor. acaba günde kaç saat güneş alıyor? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Bunlar da balkonumun yeni konukları, bir daha almayacağım dememe rağmen fiyatı o kadar cazipti ki dayanamadım ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
hayırlı olsun sn bettyycim, iyi günlerde büyütün. Bende her defasında bir daha almayacağım diyorum ama görünce dayanamayıp alıyorum. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Valla bu işi sonu nereye varacak ben de bilemiyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
valla bana göre nereye varırsa varsın. Güzel şeyler bunlar, keske herkesin böyle güzelliklere ilgisi olsaydı, o zaman dünya daha güzel olurdu ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Dipledenia üretiminde başarılı oldum sanırım. Kış başında çeliklemiştim. Havalar ısınınca uçlardan ve dipten sürgün vermeye başladı. Yazın üretim daha kısa ve sağlıklı olur diye düşünüyorum. Çünkü nem ve sıcaklık sağlama sorun olabiliyor. |
|
|
|
![]() |
|
|