![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Tura abim, armandiiyi kesinlikle budama... Biraz sabret havalar serinlediğinde duruma göre kökleri serbestleştirip yeni toprağa geçirmeyi dene derim. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
|
Ek olarak olgun clematislerim dediğim John Paul2, Piluu ve Rouge Cardinal sadece uçlarda serbest olan kısımlarda dallarda beyazlama oldu... Bu dış etkenlere bağlı olduğunun bariz göstergesi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
|
Üstad siz istersinizde olmaz mı ![]() ![]() Ve sizden gelecek derin bilgileri bekliyorum. Sizi uyandırmanın başka yolu yok ![]() John Paul2 nin budanmayan uç dalları. Ve sadece bu değişime uğramış uç dalların budandığı The Presidentin budama sonrası açan çiçeği. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
|
Miss Bateman geçen sene çok büyük bitki olarak alınmıştı. Çok güzel çiçeklenmiş. Çiçeklenmenin ardından bir anda çoğu dalı kurumuş, her iki uçta cılız iki dalı kalmış ve tekrar bu dallarda çiçeklenen çiçekleri donuk ve küçüktü. ![]() Diğerleri... Şu an sadece 2 tane henüz yapraklanmadı, onlarda nispeten gölgede olanlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Gözlüğe rağmen birşeyler bulmak zor oldu. Numaram ilerledi sanırım... ![]() Işık-gölge yanılsaması değil ise aşağıdaki fotoğraf bir ipucu veriyor. ![]() Küllenmeye (powdery mildew) benziyor. Mantar yani... Bu fotoğrafta ise patojen bitkiyi besiyeri olarak kullanmış sanki... İki lezyon arasında sağlam (yeşil) doku görülüyor. ![]() Isı ve nem artışı hastalığın ortaya çıkışını ve yayılımını kolaylaştırıyor. Sulama yaparken yeşil aksamı ıslatmamak önleyici olabilir (yağmura yapacak birşey yok tabii...). Tedavisinde kükürt kullanılabilir. Karşılaştırma için iki link : Clematis on the Web :: diseases - mildew Powdery mildew on clematis - Google'da Ara |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
|
Alıntı:
Sabır sabır denildi. Sonunda budama makası ele alındı. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |