![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Sevgili lir, Benimkilerden 228327 nolu resimdeki Clematise çok benziyor. İlk alırken resminde rengi koyu kırmızı kadifemsiydi ve 6 yapraklı. İlk çiçeklerini koyu mor tonlarında açtı (Cemo ile birlikte almıştık, onunki de mor açmış) Yalnız sonradan gelen çiçekler kırmızı bordo rengine yaklaştı. Adı Clematis voluceau.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Güle güle büyütün. Ne yazıkki geçen sene bahçemde çok sağlıklı görünen Wyevale, bu bahar ortadan kayboldu. Neyi yanlış yaptım bilemedim. Belki kış ağır geldi. Siz nasıl bir ortamda yetiştirdiniz? Hafif bir de kokusu vardı, ama Clematis'den çok bordür bitkisini andırıyordu. Düzenleyen Terra : 01-07-2011 saat 18:34 Neden: Resim ekleme |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
İnternetten bu Voluceau resmini bulabildim ve biraz büyüttüm. Kırmızı orta-damar görülebiliyor. Belki Sn nurguldk kendi çiçeğinin resmini yükler? Sevgili lir, sizinki güzel bir W.Nike ![]() Düzenleyen drhegeli : 03-07-2011 saat 17:41 Neden: Resim değişikliği |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Clematisleri yeni yerlerine taşıdım. Oldukça süzek bir toprak ( Humuslu toprak+Cocepeat+dere kumu+toprak+keçi gübresi+ enzim) Kök etrafına volkanik kum serdim. Semiz otu çiçeği (Portulaca oleracea) diktim. Kedi Tırnağı+karanfil+menekşe diktim.Kök kısmı sanırım oldukça serin olacak. Dal kısmı ise güneş olduğu sürece güneşte olacak. İşte resimleri. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben Clematis Warszawska Nike'a benzettim. Şu resimdekine bayağı benziyor sanki: http://www.lwg.bayern.de/gartenbau/b...ska_nike__.gif |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
C. W. Nike için fazla kırmızı, C.Voluceau daha olası... Düzenleyen drhegeli : 01-07-2011 saat 17:50 Neden: Resim ekleme |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kaynak : Magnus Johnson : The Genus Clematis 2001, Sayfa 850. "...çiçekleri.... ilk açışlarında koyu mor-kırmızıdır, sonraları daha mor-menekşeye dönüşür. Farklı mevsim ve ışık durumlarında renk değişebilir. Arka yüzü, grimsi ve kırmızı orta damarlıdır." Sevgili lir, çiçeğinin bir arka yüz fotografı sanırım sorunumuzu çözecektir. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
...multiblue diye aldığım multiblueye benzemeyen clematis...
Kaynak : Magnus Johnson, The Genus Clematis 2001, Sayfa 796 "...Yapraklar tekil veya üçlü, oldukça koyu yeşil, gençken hafif bronza çalar. Yaprakçıklar şekli dar-yumarta biçimli ile mızrak biçimli arasında değişir...." Düzenleyen drhegeli : 03-07-2011 saat 16:37 Neden: Ekleme |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
|
Alıntı:
![]() Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Bu şekilde mi? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Kırmızı daire içindeki yapraklar kitabın tarif ettiği gibi.. Mavi dairelerdekiler ise loblu yapraklar... Ben böyle bir kayda rastlamadım. C. Multi Blue yetiştiren arkadaşlar belki yaprak fotograflarını eklerler... Çiçeklerini de görmek lazım... ![]() Kaynaklar, C.Multi Blue'nun C.The President'in bir sport'u olduğunu söylüyor. Seslisözlük'te sport'a baktım. Mutant, hilkat garibesi diyor... ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Merhaba arkadaşlar, hepinize teşekkür ederim. Harikasınız diye bağırdım biraz önce. Geçen hafta çiçeğin resmini dış ortamda ve güneşte çekmiştim. Ve rengin doğru çıkmasına gayret etmiştim. Yağmurdan sonra renk braz koyulaşmış. Ve çiçeği koparıp içeride arka yüzü çektim. Önceki resmide az renklendirip tam aynı rengi birebir buldum. Şu an tam doğru oldu. Sevgili dregeli bakın arka yüze ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|