agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni11463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-05-2011, 20:59   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
Çok teşekkür ederim. The president olabilir.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2011, 21:14   #2
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Piluu hanımefendisi orta boy çiçeği, orta boy ve orta dönem açışıyla göz dolduruyor.

Eklenen Resimler

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2011, 21:33   #3

jineop's Avatar

Bir clematisin haftada en az 5 litre suya ihtiyacı olduğunu , bitki başına haftada 20 litre ve akşam üzeri suyun verlmesi gerektiğini biliyor muydunuz?

Eski 26-05-2011, 21:50   #4
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lir Mesajı Göster
Bir clematisin haftada en az 5 litre suya ihtiyacı olduğunu , bitki başına haftada 20 litre ve akşam üzeri suyun verlmesi gerektiğini biliyor muydunuz?
Bilmiyorduk sevgili lir, verdiğiniz önemli bilgiler için tekrar teşekkür ediyorum
Bundan sonra akşam üzerleri sulamaya dikkat edeceğim. Bu sulama miktarını clematis saksıda olunca ne şekilde uygulayabilirim?

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2011, 22:02   #5
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Benim clematislerim bütün bahçeyle beraber sabah saat 05.30 da ve gün aşırı sulanıyor, şimdilik bir şikayetleri yok gibi

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2011, 12:40   #6

jineop's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Bilmiyorduk sevgili lir, verdiğiniz önemli bilgiler için tekrar teşekkür ediyorum
Bundan sonra akşam üzerleri sulamaya dikkat edeceğim. Bu sulama miktarını clematis saksıda olunca ne şekilde uygulayabilirim?
Saksıda olunca özel bir miktar verilmemiş. Nemli tutulmasını önermişler.
Kalın odun ya da kil saksı önermişler. Zemine çakıl türü taş koyulması, derinliğin en az 40 cm olması ve en önemlisi kışın köklerin donmaması içinde malçlama önerilmiş. Yani clematis dona dayanıklı diye dar ince plastik saksıda dışarda bırakmamak gerekiyormuş.
Sevgiyle...

Eski 27-05-2011, 18:52   #7
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Alıntı:
Saksıda olunca özel bir miktar verilmemiş. Nemli tutulmasını önermişler.
Kalın odun ya da kil saksı önermişler. Zemine çakıl türü taş koyulması, derinliğin en az 40 cm olması ve en önemlisi kışın köklerin donmaması içinde malçlama önerilmiş. Yani clematis dona dayanıklı diye dar ince plastik saksıda dışarda bırakmamak gerekiyormuş.
Sevgiyle...
Sevgili lir bu verdiğiniz bilgilerin ışığında anladığım, önerilerin çoğunu geçen yıl yerine getirmişim. Benimkiler yaklaşık 40 litrelik oldukça büyük bir plastik saksıda duruyorlar. Yükseklik 40cm., zemine çakıl döşemiştim, her zaman nemli tutmaya çalışıyorum. Toprağın üstünü cocopeatle malçlama yaptım, İzmirde hele benim balkonda don ender görülecek bir olay. Kışın saksı ve dallar olduğu gibi güneş görüyor yazın gölgede kalıyorlar Sevgiler

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2011, 09:18   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Alıntı:
Bunu bilmiyordum. Kaynağınız nedir acaba ?

drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2011, 12:33   #9

jineop's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli Mesajı Göster
Bunu bilmiyordum. Kaynağınız nedir acaba ?
Merhaba,
Birden fazla yerde okumuştum.
http://www.herbs2000.com/flowers/c_care.htm

Eski 27-05-2011, 13:28   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Alıntı:
Merhaba,
Birden fazla yerde okumuştum.
http://www.herbs2000.com/flowers/c_care.htm
Teşekkürler lir. Verdiğiniz linki inceledim. Dediğiniz gibi haftada en az 5 lt öneriliyor. Haftada 20 lt daha iyi olur deniyor. Hatta çok sıcak günlerde günde 5 lt tavsiye ediliyor.

İngiliz Clematis Derneğinin internet sayfasında ise şöyle yazıyor :
http://www.britishclematis.org.uk/qa...m#anchor223845

"İki farklı bahçenin su ihtiyaçları aynı değildir. Bitkinin pozisyonu ve toprağın yapısı bu ihtiyacı belirler. Yetiştirici; gözlem, deneme ve hatalar yaparak toprak ve bitkiyi yavaş yavaş tanır. Bahçecilikte esas budur. Güneş ışığı ıslak bir toprağın üstünü kısa bir sürede kurutabilir, ama eğer deneyimli iseniz bunun sadece yüzeysel olduğunu bilirsiniz."

Düzenleyen drhegeli : 27-05-2011 saat 14:54
drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2011, 14:07   #11

jineop's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli Mesajı Göster
"İki farklı bahçenin su ihtiyaçları aynı değildir. Bitkinin pozisyonu ve toprağın yapısı bu ihtiyacı belirler. Yetiştirici; gözlem, deneme ve hatalar yaparak toprak ve bitkiyi yavaş yavaş tanır. Bahçecilikte esas budur. Güneş ışığı ıslak bir toprağın üstünü kısa bir sürede kurutabilir, ama eğer deneyimli iseniz bunun sadece yüzeysel olduğunu bilirsiniz."
Aslında bunu yazmamın nedeni benim beklediğimin üstünde su ihtiyacının olduğunu görmem ve özellikle İzmir gibi sıcak iklimlerdeki arkadaşların dikkatini çekmek istememdir. Her bitki bulunduğu yerin toprak, ısı ve ışık özelliklerine göre su ihtiyacında farklılık gösterecektir. Bitki mutluysa illa 5-20 litre su verilmeli demek istememişdim, sadece su miktarını yazıp bitkilerimizi daha kolay anlayalım isterim.
Bahçemde 21 tane clematisim var. Geçen senelerde iki bölgedeki clematislerim diğerleri gibi gelişemedi. Hepsine aynı toprak hazırlığı, gübrelemeyi yapmama rağmen. Geriye dönük baktığımda bu iki bölgedeki toprağın kuruluğu diğer yerlere göre direnajın daha fazla olmasından dolayı fazlaydı. Bu bölgelere özel bir sulama takviyesi yapmamıştım. Bu yazıyı yaklaşık 1 ay önce okumuştum. Ve bir aydır bu bölgelerin sulamasına özen gösteriyorum. Gerçekten gelişmelerinde hızlanma başladı.
Sevgiyle...

Düzenleyen jineop : 27-05-2011 saat 14:55 Neden: eksik harf

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025