![]() |
|
![]() |
#1201 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lir, clematisi tohumdan yetiştirmeyi başarıyorsunuz, diğer arkadaşlarımız da sizden cesaret alıyorlar. Wyevale ve integrifolia Hakurei de çok güzelmiş, bahçeniz Mayıs ayında renk cümbüşü olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
minyatür ama çiçeği hiç eksik olmuyor. Degişik bir dal yapısı var. Yaklaşık 20cm kadar dik olan dallar sonra yana ve aşağıya doğru bükülüyor ve uzamaya devam ediyor. Bu bitki tam bir tarafı yüksek diğer toprak olan tarafı 20-25cm olan betondan sarkıtılmaya çok uygun. Bu tarz uygulamada eminim çok göz dolduracaktır. Kokusuna çok dikkat etmedim ama apple blossom gerçekten güzel kokulu... İntegrifolia türü sanıyorum biraz daha arsız, bahçemde 2-3 tane ona ait olduğunu düşündüğüm çimlenen bitki var. Tohumdan daha kolay yetişebilir. Gerçi çelikten yetiştirmek çok kolay olduğuna göre tohumla uğraşmak gerçekten sabır işi. Çeliklerimin bu sene ikinci senesi ve nihayet tomurcuklanma başladı. Dikkatimi çeken ve bu sene çok daha fazla yetiştirebilmeme neden olan ipucunu sizlerle paylaşmak istiyorum, o ince kuru görünen dallardan aldığımız çelikler çok uzun süre köklenmeden kalıyor. Yaklaşık 1 ay sonra toprak altında yine kök vermeden yanlardan yaprak tomurcuğu oluşturuyor ve işte bu sırada bu bölgeyi toprağa yakın ya da hemen üstüne çıkarıp diğer kısımları toprağa gömerseniz , bu bölgeden kök yapmaya başlıyor. Sevgiyle... Düzenleyen jineop : 24-04-2011 saat 19:39 Neden: eksik harf |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Arkadaşlar vaktim olmadı eklemeye şimdi ekliyorum. Clematis pillu. Clematis nell moser. Clematis ville de lyon. Clematis hagley hybrid. Clematis macro petale daha küçük. Clematis montana marjorie. bu da küşük. Hediye gelen bir clematisim daha var ama ismini bilmiyorum. Bendekiler pempe tonlerından hepisi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz çiçeklil armandii 'lerin tanesi 35. (45 dediler ama arkadaşların 35 e aldıklarını söyleyince itiraz etmediler. Pembe çiçekliye de 75 demişlerdi ama toplamda 50 ye saydılar). Multiblue ve o ayardaki diğer birkaç çeşit ise 10 lira. Bol yapraklı değiller ama üzerlerinde filizler var. Toprağa dikildiklerinde daha hızlı gelişeceklerini umuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada aldığım pembe çiçekli C.armandii'nin cep telefonuyla çektiğim -pek de iyi olmayan- 2 resmini koyuyorum. Clematis üstadı arkadaşlar; sizce de bu apple blossom mu? (lütfen öyle olsun ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Çok güzel kokuyor ![]() Düzenleyen Eser İlhan : 26-04-2011 saat 21:09 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Çelik köklendirme konusunda çok bilgisizim. Eğer beni bu konuda yönlendirirseniz bitkiler biraz palazlanınca denerim tabii ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili limon.Çok güzel bir koku. Eşimle birlikte elimizde torbalarla eve taşırken sokakta hiç tanımadığımız 2 kadın kokusuna ve çiçeğine öyle bir tezahürat yaptılar ki eşim ve ben çok şaşırdık.Aslında Türkiyede çok az tanınan bir grup. Daha çok bilinse,talep olsa diğer türler de gelir. Ama bahçede boş yerler yavaş yavaş bitiyor.Daha nerelere dikebilirim hiç bilmiyorum ama gözüm bir türlü doymuyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Sevgili Eser Hanım sanırım clematisiniz Montana Fragrant Spring küçük çiçekli ve kokulu bir clematis türüdür ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen yıl benden çelik alan arkadaşım bu yıl çiçeğini gördü. Oluyor, ![]() Yine de teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar baumaxtan satın alındı. Çelikten yetişmiş hiç yok bende, maalesef ;( Sevgili uzman 16 İzmirde soğuk seyrediyor bu yıl. Yağmur, yağmur... Dr.Ruppel 4 çelik suda bekliyor, umarım köklenirler. Kazara kuru dalı keserken ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel, Dr.Ruppel en sevdiğim türlerden ve sizinki çok güzel açmış. Multiblue de harika görünüyor, rengi mor çıkmış ama bildiğim kadarı ile maviye yakın olmalı, fotoğrafta bazan renkler değişebiliyor. Keyifli seyirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Jezebel, bu bir Clematis Montana bence. Son zamanlarda küçük çiçekli türlerini o kadar çok inceledim ki, bir montana almak şart oldu. Ama temin etmem zor biraz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Clematis montana rubens olabilir bendeki tomurcukta bakalım nasıl açacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|