View Single Post
Eski 24-04-2011, 19:37   #1202
jineop
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Sevgili lir,
diğer clematislere integrifolia çiçekleri biraz minyatür sanırım.
Kokusu teselli oluyor.
Gerçekten çiçekler
minyatür ama çiçeği hiç eksik olmuyor. Degişik bir dal yapısı var. Yaklaşık 20cm kadar dik olan dallar sonra yana ve aşağıya doğru bükülüyor ve uzamaya devam ediyor. Bu bitki tam bir tarafı yüksek diğer toprak olan tarafı 20-25cm olan betondan sarkıtılmaya çok uygun. Bu tarz uygulamada eminim çok göz dolduracaktır. Kokusuna çok dikkat etmedim ama apple blossom gerçekten güzel kokulu...
İntegrifolia türü sanıyorum biraz daha arsız, bahçemde 2-3 tane ona ait olduğunu düşündüğüm çimlenen bitki var. Tohumdan daha kolay yetişebilir. Gerçi çelikten yetiştirmek çok kolay olduğuna göre tohumla uğraşmak gerçekten sabır işi.
Çeliklerimin bu sene ikinci senesi ve nihayet tomurcuklanma başladı. Dikkatimi çeken ve bu sene çok daha fazla yetiştirebilmeme neden olan ipucunu sizlerle paylaşmak istiyorum, o ince kuru görünen dallardan aldığımız çelikler çok uzun süre köklenmeden kalıyor. Yaklaşık 1 ay sonra toprak altında yine kök vermeden yanlardan yaprak tomurcuğu oluşturuyor ve işte bu sırada bu bölgeyi toprağa yakın ya da hemen üstüne çıkarıp diğer kısımları toprağa gömerseniz , bu bölgeden kök yapmaya başlıyor. Sevgiyle...

Eklenen Resimler

Düzenleyen jineop : 24-04-2011 saat 19:39 Neden: eksik harf
jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön