![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Merakla beklediklerim... Bahçedeki ikinci yılında ilk çiçeği... Princess Diana ![]() Saksıda bir, bahçede iki, toplamda üçüncü yılında ilk çiçekleri Polish Spirit ![]() Arkadaşlar merak etmeyin, sevgili Terra o evi satamaz. Bahçesi evin kendisinden değerli... Kimsenin parası yetmez... ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Alıntı:
Sayın Dregeli, Prensesiniz çok güzel. Bizimkini hala bekliyoruz, havalar soğuk gittiğinden hala bir hareket yok. Umarım sizinki kadar zarif açar. Bahçem ile ilgili nazik yorumunuz için teşekkürler, ama ne yazıkki anlamayan için bu sadece bir bitki. Neyseki öyle bir mevsimde satışa çıktıki, evi gezenler çıkışta mutlaka çelik almak istiyor. Emlakçılar bile öğrendiler. Böylece Clematis hayranlığının artmasına dolaylı bir katkım oluyor ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki üçüncü yılında iki Clematis var. Biri Negritjanka, diğeri Madam Baron veillard. Geçen yıl temmuz ayındaki görüntülerinin fotoğrafını 3234 no'lu mesajımda yayınlamıştım. Bu yıl 17 nisanda çektiğim fotoğraftada görüleceği gibi, Negritjanka biraz daha hızlı gibiysede, her ikiside hemen hemen aynı hızda gelişiyorlardı. Ama sonunda Negritjanka arkadaşını adeta boğdu. Güllerle kardeş kardeş geçinen Clematisler, acaba kendi aralarında boğuşuyorlar mı acaba? Dedittiriyor. Şaka bir tarafa, açık eflatun renkli Madam Baron Veillard, şu anda mor bulutların altında. Bakalım temmuzda o bulutların arasından güneş gibi çıkabilecek mi? Eğer çıkarsa sorun yaşamıyorlar demektir. Çıkamazsa dallanma aşamasında, her iki clematisinde dallarını ayrı ayrı yönlendirmek gerekecek. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
-----Güllerle kardeş kardeş geçinen Clematisler, acaba kendi aralarında boğuşuyorlar mı acaba? Dedittiriyor. -----Gozleminiz kesinlikle dogru. Birbirine yakin ekilen Clematis'ler kesinlikle birbirinden hoslanmiyor. Guclu olan digerini baskiliyor, hatta oldurebiliyor. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yorumunuz üzerine bendeki C. Prens Charles in acmasini beklesem mi, yoksa dipten budasam mi bilemedim... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Konu yenilerden açılmışken, işte 2011 yılında tescil edilmiş yeni clematisler... Toplam 17 adet... Bilgiler, Uluslararsı Clematis Derneği yayını olan Clematis İnternational 2012'den alıntıdır. Fotoğraflar netten alıntıdır. 'Alan Blyth' Grup: Viticella Ebeveyn : Bilinmiyor ![]() 'Ben's Beauty' Grup : Atregena Ebeveyn : C.koreana x Bilinmiyor ![]() 'Elbflorenz' Grup : Geç-Büyük Çiçekli Ebeveyn : C.'Rosa Königskind' x Bilinmiyor ![]() 'Erika' Grup : Geç-Büyük Çiçekli Ebeveyn : C.'Kathleen Wheeler' x Bilinmiyor ![]() 'Gräfin Cosel' Grup : Geç-Büyük Çiçekli Ebeveyn : C.'Kathleen Wheeler' x Bilinmiyor ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Umarım Sevgili selis. İzmir' de clematis bulmak ne kadar zor. Elimizdekilere çok iyi bakmaya çalışıyorken böyle birden ne oldu anlıyamadım. Düzenleyen Hülya : 02-06-2012 saat 22:56 |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Arkadaşlar buda benim clamatisim geçen yıl saksıda papatya almıştım buda yanında çıkmıştı söküp atacaktım sonra vaz geçtim yeşillik işte dursun dedim sonra burda bu hangi bitki başlığında sordum clamatis dediler cinsi nedir bilmiyorum . Sizlere sorum şu bu ikinci senesi acaba çiçek açarmı . ![]() Düzenleyen pembegül : 09-06-2012 saat 23:20 |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Sevgili jineop teşekkür ederim sizin verdiğiniz isimle aradım bu resmi buldum çiçeği böyle birşeymiş sizinkiler kadar güzel olmasada benimde bir clamatisim oldu... ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Büyük olasılıkla değil kesinlikle çünkü bende köyden üzerinden tohum alıp asma çeliği diktiğim saksının dibine mart ayında öylesine atverdim hiç firesiz bittiler . O kadar hızlı uzuyorlar ki çeliklerin boyunu geçtiler söküp atamıyorumda. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Merhaba arkadaşlar. Bauhause'dan iki tür clematis aldım. Montana marjore ve Vyvyan pennel. Bahçemin bu bölümüne aktarmayı planlıyorum fakat Kasımpatılarımla aynı toprağı paylaşabilirler mi emin olamıyorum? http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg Kök gelişimlerine engel teşkil ederler mi fikir vermenizi rica ediyorum.. http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohuma bırakmıyorum artık, tekrar çiçeklenmeleri için, zaten tohumdan çimlendirebilen de çıkmadı şimdiye kadar, ama çelik yetiştirebilirim derseniz bir çaresine bakarız. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
Alıntı:
1çeşit clematisim var ,diğer her renkden çelik olarak yetiştirebilirim Adalet ablacım.![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
. Bahçeye alındıktan sonraki ilk çiçeklenmesi olacak. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
2012 Yılındaki Clematislerim
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Aynı fotoğrafı birden fazla yere yükleme imkanı vermiyor site. Aynı fotoğraftan başka yoksa şöyle yapabilirsiniz. Fotoğrafı birlikte seçten paint'i seçerek açın sonra farklı kaydet deyip fotoğrafa bir isim veya bir takı ekleyerek kaydedin. Sonra bu kaydettiğiniz fotoğrafı burada yayımlayabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
3 hafta önce aldığım Clematis çeliğinde kılcal şekilde başlamış beyaz kök oluşumu. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üç hafta kısa bir zaman, sanırım suda köklendirdiniz. Suya ilâve olarak her hangi bir şey karıştırdınız mı, köklendirici hormon gibi meselâ? Anladığım kadar ana gövde yatay olarak gelecek toprağa dikilirken. HF Young'un çiçekleri geçmek üzere, onu kaybetmekten korkuyorum, sizin denediğiniz şekilde bir kaç çelik ben de yapmak isterim. |
|
|
|
|
|
|
#24 | |||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1- Odunsu gövdeden resimdeki gibi çelik alınacak. Yeşilimsi ve ince gövdeden iyi netice alınmaz. Alıntı:
3- Daha sonra perlit- torf karışımı olan altı delik saksı veya plastik bardağa aktarıyor. 4- Günaşırı sulanıyor. Su fazla verilirse çürür. 5- Sera ortamı sağlanırsa daha iyi sonuç alınıyor. 6- 10 gün sonra haftada bir normal dozun yarısı sıvı gübre Toprağa dal daldırma yöntemiyle de köklendirenler var. O yöntemi de deneyeceğim. Alıntı:
|
|||
|
|
|
![]() |
|
|