![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jineop, Hülya çok teşekkür ederim. Clematisleri Gönül hanımdan minik fide şeklinde aldım,alırken isimlerini soruyorum ama anında unutuyorum ![]() Rouge cardinaldende var,ilk ektiğimde çiçek açmıştı oda bahçenin başka köşesinde ama bunun gibi gelişmedi, biraz önce baktım yapraklı duruyor belki bahara doğru gelişir, o bahçenin daha korunaklı yerinde. Hepinize sevgilerimi yolluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-07-2010
|
merhaba herkese clematisin adı nelly moser resimlerinide yükleyim görünüz isteyene üçer - beşer yollarım tohumları saymadım ama sanırım 20-30 kişiye yeter adresini yazan arkadaşlara gönderirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Clematisiniz çok güzel açmış, bir kaç ay sonra bu güzellikleri tekrar seyredebilecek olmanız da çok güzel. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-07-2010
|
resimlerin devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
hala uyanmadı ve budamamıştım. ve endişeliyim ![]() geçen yıl üstündeki tomurcukları açmamıştı bile. http://www.agaclar.net/forum/956783-post177.htm glady picads bu cins budamayı sever mi? umut var değil mi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
6 degişik tür clematisim var. Hepsi balkonumun önünde. Yani ortam aynı. Hepsini kasımda yaklaşık 50-60 cm. den budadım. Hepsi uyandı ve yapraklanmaya başladı. Bir tek Glady Picard daha yeni uyanıyor. Bu sene buralarda kar bile yağmamış. Kış bahar gibi geçmiş. İstanbul kışı yaşadı sayılır. Bu nedenle biraz daha gecikebilir. Bence normal. Samsun' dan selamlar. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sonbaharda bahçedeki yerinden söküp saksıya alıp, "Kuzey" yönündeki balkonumda unuttuğum "Warszawska Nike" hayata -inadına- bağlanmak istercesine tomurcuk vermiş. Sanırım bazen unutmak, yaşama dört elle sarılmayı sağlıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Selam Bende clematise ilk adımı attım. ![]() Benol hanımın (Teşekkür ederim ) gönderdiği çelikleri ( 8 Çeşit ) sıvı 2000 pm lik İBA hormonuna batırarak aynı cinsleri ikiye böldüm ve iki ayrı ortama diktim. Bir ortamda fide toprağı EMA ile hazırlanmış, Diğeri ise saf perlit. Sonucu ne olur bilemem ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Şu anda sera ortamındalar. Soğuklar artarsa 2. bir sera daha hazır. Sera içinde sere. Oraya alacağım. Hayırlısı.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Resimleri görüp yazıyı tam okumadan heyacanlandım ![]() Marketlere klamatis gelmişmi dedim bir an Benol hanımın hediyesiymiş gül güle celikleyin umarım köklenirler. Bende kökten budadım klamatisleri kökten sürgün güclü geliyor cicek bol oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Bu renklere bayıldım. Türkiye'de yoktur sanırım. Clematis little mermaid ![]() Clematis Red Cardinal ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Bayılacağım galiba o ne güzel renkler.Usta gördün mü. Sn Adalet Yağcı bizlerden kimsede yok mudur.Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Ben de belki vardır sitenin üyelerinde diye aratmış ama bulamamıştım. O nedenle paylaşmıştım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Bir de bunlar varmış, ne de çok türü varmış. Nasıl bir şeye bulaştım ![]() Clematis florida 'Vienetta' ![]() Clematis Wildfire ![]() Clematis Celebration Golden leaf ![]() Clematis 'Dancing Smile' ![]() Clematis Josephine ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gecen ay arka bahceden 2 clematis söküp ön tarafa geçirmiştim. Dün bir baktım ki, söktüğüm yerden 2 sürgün cıkmış. Bunu daha önce de yaşamıştım. Naklettiklerim tomurcukta, 2 clematisim daha oldu. Sevdim ben bu işi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mor presedent ti sanırım ismi, üç filiz vermiş. 2 filiz oldukça güçlü gelmiş. Üçüncü filiz yaprağın arkasında kalmış. ![]() Beyaz olan tek sürgün. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bir de böyle bir şeyler... Clematis Piilu ![]() Clematis Franziska Maria ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Hepsi bir birinden güzelde bu güzel başka bir güzel geldi gözüme ![]() Clematis little mermaid. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Bugün Bauhaus'a uğramıştım bir baktım iki farklı tür clematis gelmiş. İçimden bahçede yer kalmadı nereye dikeceksin diyorum, yine içimden zaten 8 farklı tür var bahçede birde çeliklerde var onlardan da tutanlar var çeşit değil ama sayı çoğalıyor diyorum. Onun için almama gerek diyorum. diyorumda ne oluyor bu iki farklı türü almış ve kasaya gelmiş oluyorum. Tam bir bitki delisi olarak ben akıllanmam kesinlikle akıllanmam. Clematis montano marjorie ![]() Clematis montano marjorie ![]() Clematis macropetala maidwell hall ![]() Clematis macropetala maidwell hall ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
clematisim dipten 4 sürgün vermiş.3 dal zaten teli sarmaya başlamıştı gecen sene. Yeni sürgünlerle bu yıl daha yoğun acacak inşşallah. Sevgili tturt Bazan iyi ki buralarda bauhause yok diyorum ![]() Hele baharda bir haller oluyor bize. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben daha erken diyordum, gelmemişlerdir diyordum. Halbuki geç bile kalmışım...... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beylikdüzü Bauhaus. Başka bitkilerde iniyordu ama vaktim yoktu bakamadım. Sardunyalarda gelmişti. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sayın Denizakvaryumu benim o kunuda belgem var siz ne diyorsunuz ![]() Bu güzelliği kaçırmak asıl delilik. Ben o günleri Benol hanım sayesinde aştım evelallah ![]() ![]() ![]() Bu deliğe dünden razıyım. Yer açın geldim bile ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|