![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili lir, Warshawska Nike harfiyen dediğin gibi oldu bende önce mor sonra bordo... Çiçek ömrü diğer cinslere göre daha uzun diyebiilirim. C.wyevale'nin rengi güzelmiş, kendisi küçük çiçekli olsa da çok zarif. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
seni yine aramızda görmek çok güzel. Tekrar geçmiş olsun. C. wyevale kocaman yaprakları olan çiçekleri küçük sıradan bir çalı. Kartındaki resme büyülenmiş almıştım. Çiçek açınca biraz hayal kırıklığı yaşamadım desem yalan olur. Dona dayanıklı kış mevsiminde şov yapan soğanlıların olduğu alanlar için ideal bir seçim olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Bendekilerin rengi değişmiyor, ancak ebatları küçülüyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
|
Sn dregeli cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Renkler değişik çıkabiliyor. Gerçeğe uygun olmasına özen gösterdim ama yarın daha dikkatli çekim yaparım. Sizlerle paylaşmak istediğim diğer clematisim multiblue diye aldığım multiblueye benzemeyen clematis. İlk çiçeklerini verdiğinde klasik clematis yapraklarına sahipken şimdi yaprak rengi ve şekli değişmeye başladı. Ve yeni tomurcuklar var. Acaba diyorum bazı hibrit türlerde bitki gençken hibride edildiği türlerden baskın olana benziyor sonra büyüdükçe hibrit türün özelliklerine sahip oluyor. Merakla izliyorum. Çünkü yapraklar son derece sağlıklı rengi biraz daha açık ve kenarlarını düzenli çevreleyen yeşil- kahverengi bir görüntü var. Macropetala nın yapraklarına benziyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili lir bende W.Nike var. Benimkinin renkleri aynı, koyu mor, hiç değişmedi, geçen yıl da bu yıl da. Geçen yıl ilk geldiğinde çiçekler çok büyük değildi, fakat bu bahar ilk açan çiçekler oldukça büyüktü. Benimki saksıda ve çok yoğun bir şekilde çiçeklendiği için daha sonra çiçeklerin hafif küçülmesi olağan diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Alıntı:
Sevgili Lir, sizinki diğerleri gibi çok hoşmuş ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
|
Sevgili Tura, Bizim clematisler sizin gösterdiğiniz özen ve düzen yüzünden kıskanıp bize kapris yapacaklar... Ellerinize sağlık. Seneye daha güzel, sonraki seneler ise sürekli bakmaktan kendinizi alamayacak ve 'Allahım bu nasıl güzellik diyeceksiniz'. Haksızmıyım arkadaşlar... Bu nasıl güzellik... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
|
Alıntı:
3 düzenli ve tipine uygun budamadan sonra böyle oldular. Üstlerine topraktı, humustu derken toprak yükseldi. O kibrit çöpü gibi ince 4-5 yan kol şimdi oldu yaklaşık işaret parmağı kalınlığında ![]() Diğer yandan görüntüsü... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
|
Clematis montana rubens çok sayıda yan kol vererek yaklaşık 3 metrelik alanı neredeyse doldurdu. Bu uç sürgünlerin 2 tanesini dregelinin tavsiyesiyle daldırma yaptım. Uç kısımda bozulma yok, büyümeye devam. 2 sürgünün yeri daldırmaya da sardırmaya da uygun değildi. Onları çelikledim. Montanalar kesinlikle sıcak sevmiyorlar. Yaseminlere sardırdığım montanalar yasemin çiçek kokusundan sanki rahatsız olmuş gibi yapraklarında hafif pörsümeler gördüm. Suyu arttırdım, diblerine hafif toprak ilave edip, kalın ağaç kabuğu serdim. Şimdi toparlamış görünüyorlar. Yaseminin açmasıyla meydana geldiği için güzel kokudan kendilerini kaybettiler sanırım. Sadece varsayım, böyle bir şeyin varlığına dair bir bulgu bulamadım. Suyla kısa sürede toplanmaları, su eksikliğinden olduğunu düşündürdü. Montanın yeni dallarına arkadaşlık etsin diye yıldız çadırlarını kullandım. Pek zarifler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
|
Alıntı:
3.senede forma girmeye başlıyorlar. Hepsi çok güzel... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Bizim komşu serçeler ev yapma telaşı ile geçen yıl 3 cins yayılıcı kekiğimi hiç ettiler.Geçen gün Muehlenbeckia'ye saldırdılar, onu evin içine almak zorunda kaldım. Dün de Clematisime dadanmışlar, evlerine çalı, çıpı topluyorlar ama W.Nike'ın dipten kuvvetli bir dalını kırmışlar. Bende hemen o daldan 4 çelik yaptım, bakalım bu yıl ne kadar başarılı olabileceğim? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Maalesef bahçem olmadığı için ancak bu şekilde deneyebiliyorum ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Multi Blue yaprağı
Bendeki yaprak modeli bu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Tomurcuğu.
Geçen sene aldığım Multu Blue bu sene açmada çok geç kaldı. Uzayan tek dalda küçük bir tomurcuk yeni oluştu. Geçen mayısta aldığımda 5 tomurcuğu vardı çok güzel katlı açtı ve mayıs sonunda çiçekleri bitti. Dillerini çözmek çok kolay değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Boyu 1.5 metre tek dal tam ucunda küçücük bir tomurcuk.Geçensene aslına uygun açmıştı bu sene meraktayım ne açacak diye. Düzenleyen Benol Hazaroğlu : 08-07-2011 saat 22:07 Neden: harf hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
-Ne yazık ki bitkiniz Princess Diana değil... Boy, şekil, renk... Hiçbiri uymuyor... W.Nike'a benziyor sanki... Sizde bir W.Nike ![]() -Eh, siz bir Princess Diana hakettiniz. Ben de bir tane var... Yeni dkim... Sürgünlerini vermeye başladı... Becerir de çelikten üretebilirsem; sözüm olsun, size ulaştıracağım... |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
|
Alıntı:
çiçeklerinin benzerliği dikkatimi çekmişti. Ama daha küçük , renk daha kırmızı , tomurcuktan çiçeğe geçişi farklı, yaprakları daha küçük. Bizim W. Nike olduğuna karar verdiğimizin ilk çiçekleri tekrar ekliyorum. Hatta Ernest Markham sanıyordum, çiçekleri giderek değiştiği için sizlere de sordum. Galiba bu bölgede iki farklı clematis var. Çünkü ben hep çelikleri ilk zamanlar kazaya kurban gitmesin diye clematislerin diblerine yakın yerlere yapmıştım. Muhtemelen o çeliklerden biri tutunca iki ayrı clematisin tek dalları bir clematis gibi duruyor. Bundan şüphelenip dibe ve bitkinin kollarına iyice bakmış ayrı bitki olduklarına dair bir bulgu görememiştim. Princess Diana için çok sevinirim. Çok teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
|
Alıntı:
kartlarının arkasında makas işareti var. Orada uzunluk ve zaman yazıyor. Piluu 2., Jackmanii 3. grubta. Şubat- Mart aylarında piluuyu aşağıdaki ilk şekle, Jackmaniyi yine aynı aylarda 25-30cm den budayabilirsiniz. Grup2 için farklı yazılar var, ilk budama için 25-30 cm diyenler, bitkinin uzunluğunun yarısı kadar yazılanlar var. Ben 2 karışa yakın dal ayrımının bitiminden budamıştım. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Ya benim ki Jakmani mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Evet, hem de çok güzel bir Jackmanii... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Resim bu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Etiketi Polish spirit. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Kaynaklar : http://www.clematis.hull.ac.uk/new-c....cfm?dbkey=237 http://www.clematis.hull.ac.uk/new-c....cfm?dbkey=579 ![]() Clematis 'Jackmanii' : Beyaz veya bej anter, mor-kırmızı filament-anter bileşke yeri (connective)... Clematis 'Polish Spirit' : Koyu kırmızı anter... günümüzde vicitella yerine jackmanii türü olarak sınıflandırılma eğilimindedir... Sevgili Benol Hanım, sonuçta anterleri beyaz ise 'Jackmanii', kırmızı ise 'Polish Spirit'... Bana uzaktan 'Jackmanii gibi geldi, ama siz daha yakınsınız ![]() İkisi de Grup 3... Budaması aynı... --------------------------------------------------------------------------- Daha anlaşılır olma kaygısıyla bir stamen çizimi ekliyorum. A : Ön yüz B : Arka yüz a : Anter c : Bileşke yeri (connective) f : Filament ![]() Bu da canlı hali...(Clematis değildir.) ![]() Büyüteç edinmeden clematis yetiştirilir mi hiç... ![]() Düzenleyen drhegeli : 09-07-2011 saat 15:24 Neden: Resim Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
İnternetten yakın çekim iki fotograf... Biri Clematis 'Jackmanii', diğeri Clematis 'Polish Spirit' Hangisi hangisi...? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|