![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Pek çoğumuz aynı şeyi yaşadığı için ben de umudumu koruyorum.Şu an dokunmaya cesaret edemiyorum ,havaların serinlemesi ile değişiklik olacak mı gözlemliyeceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Nurcan hanım bence de dokunmayın çünkü clematislerin kökleri oldukça güçlü. Biraz bekleyin yeşil yaprakları görürsünüz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Warszawska nike yeniden tomurcuklandı. Büyüyen ilk tomurcuk son günlerdeki soğukların etkisiyle 3 gündür açmaya çalışıyor. Diğer 3 türden 2 montana ile multi blue ise uyanamadılar. Tekrar kış geldi. Artık onlardan umudumu kestim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bugün 4 yeni clematis aldım. 3 tanesi Mayıs-Haziran aylarında çiçekleniyormuş, durandii ise Temmuz -Eylül arası. Montana - Rubens.............................. Durandii ![]() ![]() Montana-Tetrarose ........................... Montana- Fragrant Spring ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Moderatör
|
Sevgili Uzman16, benim duradii şu an bile halâ çiçek açıyor. Hele europsların yanında nefis bir görüntü. Onlar sarı bu mavimor. Bence FB.li arkadaşlar mutlaka bu ikiliyi bahçelerinde bulundursunlar. Bu mevsimde harika görüntü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzel haber işte Güler Hanım. Bu sabah madame le coultre çiçek açtı. Mutlu oldum. Şu clematis sevdası aldı başını gidiyor bende. Bir de avatarımdakinden edinebilsem harika olacak. Şu an 11 çeşit clematisim oldu. Baharda takasa hazırlanıyorıum. Sevgili Jezebel teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Çıtır dallarını köpeğimiz öyle seviyor ki; birini dibinden budadı, yeni yaprak vermeye başladı; diğer üçlüyü de dibinden budadığı gibi, bir kısmını söktü. Buna rağmen üçlü yaz sonu yeşerdi, çiçek açmaya başlarken bir saldırıya daha uğradı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Dün baktım kökünden tekrar vermeye başlamışlar .Evdekininde bütün yapraklarını bir tırtıl yemiş ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2011
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
![]() Selamlar ; Bende bu hafta Bauhause'a uğradım ama clematislerin halleri içler acısı idi yinede aldım, bahara çimlenirler diye bir resimlere bakarmısınız, saksılarını değiştirmeyi düşünüyorum, sizce umut var mı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Merhaba; Ankarada yaşıyorum ve bahçemde Clematis ve mor salkım olsun istiyorum. Burada resimleri gördükçe içim gitti ![]() İlkbahardan sonbahara kadar sürekli çiçeklilik için clematisin kolay bulabileceğim türlerinden hangilerini dikebilirim? Bu ikisi için fidanları nerede bulabilirim ve şu anda fidan dikimi için mevsim uygun mudur ? Lütfen yardım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
![]() Bauhouse'dan aldığım clematislerin saksılarını değiştirdim ve bugün baktım çimlenme belirtileri var, kışın sorun olurmu apartman içinemi alsam hem serim olur hem rüzgarladan etkilenmez diyorum ama ne dersiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Clematisler soğuğa dayanıklıdır. İçeri almanıza gerek yok. Ama çok rüzgarlı bir yerdeyseniz alabilirsiniz. Kurudu zannedip dallarını koparmayın. O kupkuru dallar daha sonra sürgün verecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Yan arsada bu tür bir sarılıcı var. Ben yaprak yapısını, sarılma türünü cok benzettim. Yabani, çiçek acmıyor ama tohumları clematis gibi tüylü. Her türlü eziyete dayanıklı. Buradan yola cıkarak, biz clematisleri cok mu abartıyor, üzerine düşüyoruz acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitki clematis, çiçek açmış ve siz görmemişsiniz sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım bu Clematis vitalba . Yol kenarlarında ve ormanlık alanlarının daha çok ışık alan bolgelerinde görmüştüm . Çiçekler küçük ve kısa süre için açmış bulundukları için farkedememiş olabilirsiniz . Çiçeksiz tohum olmaz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hhatice; Cevabın için teşekkürler.. Bahçeme ekeceğim. Bazı yerlerde Clematis'in sonbahar sonu bahçeye ekim yapılabileceğini okudum..Geç kalmış olabilirim ama seneye bahar için çok heyecanlıyım.. Millet yetiştirdikçe aşık oluyor. Ben sanırım daha bir tanesini bile ekmeden Clematis hayranı oldum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Bizim zeytinlikte de böyle bir sarılıcı vardı ama çok bol çiçekli. Güngör hanım sayesinde türünü de öğrenmiş oldum. Kendisine teşekkür ediyorum. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=183 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
sayın nurguldk, Ankara Cepa Bauhaus'a sordum şubat'ta gelme ihtimalinin olduğunu söyledi görevli.Ben de sabırsızlıkla bekliyorum.Kimbilir belki aynı anda alışveriş yapıyor bile olabiliriz. Bu arada siz daha önce başka bir yerden ulaşırsanız eğer bana bildirirseniz sevinirim.Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ankara Bauhause'a Clematisler gelmiş haberiniz olsun ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Süpriz!
Bu sabah iş yerime geldiğimde bir süpriz ile karşılaştım... Bahar aylarında aldığım Clematis 'Warszawska Nike' açmış. ![]() Sonbahar başında kurur gibi olmuştu, bende dibinden 10 cm'den budamıştım. Yeni sürgün ile yaklaşık 1 metre boya ulaştı. Ve bu sabah, daha önce sürgün ucu sandığım yerden çiçek vermiş. Hoş bir karşılama oldu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |