![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
İki yıl önce benim clemetisimde 3 ay kupkuru kalmıştı ve dayanamayıp dibini kurcalamış, budamıştım bu nedenle 1 adet clematisimi kaybetmiştim.Yine geçen yaz 2 adet clematisim aniden kurumuştu ama bu sefer tecrübeliydim ve hiç dokunmadım gövdesine..Sonuç;Kuru dalların hepsinden gözler patladı ve sürgün veriyorlar..Siz de hiç üstüne düşmeyin kendi haline bırakın yakında canlanırlar. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, yeni takas ve paylaşım başlığımız hayırlı uğurlu olsun. Ben eteğimdeki taşları gösterdim. Atıp atmıyacağıma sonra karar vereceğim. ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthr...d=1#post781648 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizde C.Tangutica varsa 3 tane birden atarım. Adı üzerinde "takas"- alan da veren de memnun olacak, yani karşılığını görmeden atamam. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Yaklasik bir hafta on gün önce yanlislikla kestigim ufak bir dali cicek dolu vazoya öylece birakmistim, halâ canli duruyor. Umarim köklenir. Ama yine de sevgili Limon sayesinde aklim Armandii`lerde... |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
President ve Warshawsky Nike de açtı, ancak makinamın şarjı bittiği için resim çekemedim. Akşam mesaiden sonra artık kısmetse ![]() Bendeki çeşitlerin hepsi erkenci çıktı, açmayan tek Benol hanımdan gelen, o da köklü çelik olduğu için, ama boyu maşallah 50-60 cm oldu ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Büyük çiçekli , orta dönemde çiçeklenenler
Bu grubta çiçek boyutları 20cm ve uzun süre çiçekli kalıyorlar. Çardak ve ağaçlara sardırmaya çok uygun . Budama ilk yıl şubat-mart ayında ve 30cm olacak şekilde. 2. yıldan sonra 75cm , sonraki yıllarda ise bir önceki senede büyüyen uç dallara budama yapılır. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Montana türleri
Bu türler en fazla uzunluğa ulaşabilen, çiçekleri küçük ama kokulu olabilen, ve genellikle yaprak tam dökmeyen gubtur. Çirkin yapıları ve büyük duvarları kapatmak için kullanılırlar. O yüzden ortalama 10 metrelik bir alanda yetiştirilmesi uygundur. Budama ilk yıl şubat-mart ayında 30cm olacak şekilde , sonraki yıllarda yaklaşık 1 metre kalacak şekilde yapılabilir. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben clamatislerimi hiç budamadım sadece birini ilk aldığımızda dallarını kurumuş diye eşim. kesmişti, madame le coultre o zamandan beri hiç boylanmadı ama çiçeklerini verdi bu sene de erken açtı, ville de lyon ise nisanın onbeşinden beri çiçekleniyor, ama nely moser da hiç hareket yok. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Viticella Tipleri
Bu tiplerde budama şubat-mart aylarında ilk yıl 30 cm kalacak şekilde, Sonraki yıllarda yaklaşık 1 metre olacak şekilde yapılır. Bu grup kuzey konumda dikilmemelidir. Clematis 'Alba Luxurians' Clematis 'Carmencita' Clematis 'Etoile Rose' Clematis 'Little Nell' Clematis 'Minuet' Clematis 'Polish Spirit' Clematis 'Purpurea Plena Elegans' Clematis 'Royal Velours' Clematis 'Rubra' Viticella grubunda olan diğer clematislerden bazılarıdır. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Benolcüğüm maille gönder bana, ben yüklerim, üzerine de yazarım "Benolün Clematisidir" diye ![]() Bu güzelliklerden bizi mahrum etme. Bu benim klematisli ikinci baharım. Çok keyifli, her sabah yeni bir çiçeğe uyanıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İstanbulda satılıyor ![]() Bakınız. http://www.fidanistanbul.com/?shop=a...s&yer=1&page=0 |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Clematis 'My Angel' Grup: Tangutica Boy: yak. 2,0 - 2,5 metre Çiçeklenme Ay(lar)ı: Tem Ağ Eyl Ekim Yerleşim: Güneşli veya yarı gölge Budama: Grup 3 Yetiştiren: Wim Snoeijer Ülke: Hollanda Ebeveyn: C. orientails var orientalis x C. intricata Diğer isim(ler): C tangutica 'My Angel'; orientalis 'My Angel'; ENGELINA; Kaynak : http://www.clematis.hull.ac.uk/new-c....cfm?dbkey=677 Düzenleyen drhegeli : 31-05-2011 saat 16:50 Neden: Ekleme |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Clematis Celtic Skies (Clematis "Vyvyan Pennell") Grup: Erken büyük çiçekli Boy: yak 2.5 - 3.0 metre Çiçeklenme Ay(lar)ı: May Haz Eyl (Ekm) Yerleşim: Güneşli veya yarı gölge Budama: Grup 2 Yetiştiren: Walter Pennell Ülke: United Kingdom Yetiştirme tarihi: 1954-1959 Ebeveyn: Bilinmiyor fakat muhtemelen 'Daniel Deronda' x 'Beauty of Worcester' Diğer isim(ler): "Vyvyan Pennell" Kaynak : http://www.clematis.hull.ac.uk/new-c....cfm?dbkey=591 Düzenleyen drhegeli : 31-05-2011 saat 17:14 Neden: Ekleme |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hayır sipariş değil.Gerçi Gönül Hanım getirtebilecek mi bilmem ama eğer yurtdışından getirme ihtimali olursa seçtiğimiz türlerden hangilerini getirtebileceği ile ilgili 1-2 hafta içerisinde dönüş yapacak ondan sonra miktarı belirleriz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bugün Warsawska nike ve ville de lyon aramak üzere Eminönü çiçek pazarına gittim. Onları bulamadım ama etiketinde multi blue yazmasına rağmen multi blue olmadığını düşündüğüm, mor ile bordo tonları arasında,kadifemsi yapraklı bir adet clematisle eve döndüm. Resmini gerçeğe yakın olmasına özen göstererek çektim, ekliyorum. Sizce bu ne olabiliir? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim clematisin etiketinde clematis vino yazıyordu.Şuanda üzeri tomurcuk dolu. |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Galiba ismi aynı olsa da çiçekler farklılık gösterebiliyor (Acaba Hibrit olmalarının payı var mı? ) |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Clematis 'Vino' Kaynak : http://www.clematis.hull.ac.uk/new-c....cfm?dbkey=551 Ortasında daha koyu çizgileri olan büyük pembe çiçekler. Beyaz veya krem renkli filamentler üzerinde soluk sarı anterler. Yaz sonuna doğru çiçekler daha küçük olur. Grup : Erken büyük çiçekli Boy : yak 2,5 - 3,0 metre Çiçeklenme Ay(ları) : May Haz Ağ Eyl Yerleşim : Herhangi USDA Bölgesi :4 5 6 7 8 9 Budama : Hafif budama (Grup 2) Yetiştiren : D T Poulsen Ülke: Danimarka Yetiştirme Tarihi : 1970 Ebeveyn : 'Lasurstern' x 'Daniel Deronda' Diğer İsim(ler) : 'Poulvo' Çiçek Çapı : 10-18cm Petal : 6-8 (-10)adet; sivri uçlu, üstüste binen Düzenleyen drhegeli : 07-06-2011 saat 12:15 Neden: Düzeltme |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2008
|
Sevgili lir; Etiketlerinde Ernest Markham ve Hagley Hybrid yazıyor.Gerçi çiçekleri yok.Artık ne zaman çiçeklenirse göreceğiz ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|