![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Benim piilunun ilk çiçeği katmersiz ve pudra mavisi açtı Şimdi açık pembeye döndü rengi Sihirbaz çiçeği diyesim geliyor![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Adalet Hanim.renkler cok hos olmus. Ayni saksi. ayni kok.. Ama birbirlerinden farkli cicekler.. Yeni acanlar utangac sanki. Ebatlari da kuculmus.. ![]() ![]() Resimde sorun varsa beni ikaz edin tekrar. Düzenleyen fizban : 26-05-2010 saat 14:35 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende de var aynı türden![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Buradan Selahattin Yılmaz ile iletişime geçerek alabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthr...273#post643273 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Organik sıvı gübre.Clematislerde kullanıyorum ve çok olumlu sonuçlar alıyorum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Satı Hanım bahçesine alsın, üretsin biz sıraya gireriz... ![]() ![]() ![]() Ben Kıyıköy'den beyaz çok güzel bir orman sarmaşığı çelik ektim, önce tutmuş gibi yaptı, sonra kurudu. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar, Istanbul un 2 gunluk sicaginda piilum bayildi. Olacak is degil! ![]() Kendileri revirde.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Yabanci forumlardan okuduklarimi uyguladim. Ani hava degisimi bitkiyi strese sokabiliyormus. Tabii olay bu mu ...emin degilim. Bir diger sebep ise , clematislerde en cok rastlanan cansizlik hastaligi. Ben bayginlik diye kendimce bir tanimlamada bulundum. Yukaridakilerden hangisi acaba diye dusunmeye gerek yok. Yapilacak sey ayni. Bogumlarindan bitkiyi kesiyoruz. Bozulmus yapraklari atiyoruz. Bunu yaptiktan 2 gun sonra kivrimindan yeni filizlenme basladi. Devamini getirebilirsem bir daha bayilmama hedefli buyuruz. Siz de deneyin arzu ederseniz. Su noktada yapilacak farkli bir is yok benim anladigimca... Filizleri bir ara resimlerim. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Samsunlu biri olarak clematisin oralarda da satılmasına çok sevindim Multi blue İstanbul'da bile kalmamışken Karadeniz iklimi clematis için oldukça idealdir... |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Clematis
Bu kadar uzun yoldan sanırım Clematis için fazla , şu anda canlı ama bundan sonra bozulur mu bilmiyorum . Bir gecede bile durum değişebiliyor . ![]() Umarım bozulmaz . Etrafına 5 adet destek çubuğu koymuşlar korumak için . |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-09-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sonbaharda açıyor ve inanılmaz kokusu varmış..Üstelik en arsız bitkilerden çok hızlı gelişiyormuş Çiçek abla bu clematisi tohumdan üretelim![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() Ben hepsinden ektim bakalım köklenecek mi? ) |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Yilmaz Bey, Sevinip buraya resimlediğim clematis in üzerine fis fis yaptim. Ne hikmet ise! Bir de ne göreyim. O güzelim filiz de kurumuş. Geçen sefer de yaprakları fıslamıştım galiba. Dayanamayıp bayılmıştı güzelim çiçek.. Bu defa dipden kestim. 1 hafta sonra tam saksı toprağını boşaltacaktım ki, minik bir yeşillik bana bakıyor. Şimdi korkumdan elimi bile sürmüyorum. Meraklı ve yaşamaya hevesli. Boyu uzuyor ))demem şu ki, artık kurumuş gibi görünen bir dalım bile kalmadı ) Son şansım!!Hhatice arkadaşımızın güzel haberini de değerlendirmek lazım. Fiyat çok uygun.. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Clematisler yapraklarına ve sürgünlerine su fıslatmadan hoşlanmıyorlar...Hatta sularken gövdesine su değmemesi de gereklidir.Kök kısmının etrafındaki toprak nemli olsun yeter İnatçidir yaşamak için![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
klamatisim yeni yerini sevdi sanırım bol bol cicekleniyor ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Orada adresi var .Önce o adrese geliyor .Bu sebeple daha uygun getittiriyor.Arkadaşlar yazmışlar Kozyatağı Bauhause 'tada varmış .Sanırım artık yurt dışına sipariş etmemize gerek kalmayacak.Düzenleyen Hhatice : 19-06-2010 saat 19:00 |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
bugün kozyatağı bauhaus daydım. 6 küsura indirmişler. didiklediklerimle gözüme çarpanlar şöyle: Genelde çiçeklenme mevsimi geçmiş olanlar kalmış. Ama sağı solu itiştirerek araştırırsanız birkaç tane yaz süresince açanlara rastlanıyor. Durumlarını anlamak, birbirlerinden ayırmak apayrı bir iş. Dolanıp durmuşlar. Çekiştirsem bir türlü, koparsam.. rezalet!! 1 tane comtesse de bouchaud kalmıştı. Orta halli.Dayanamadım artık o benim oldu ![]() Bir de,Fallopia diye bir tür vardı."Fallopia Baldschuanica" Uzaktan neye benziyor biliyor musunuz? "autumn sweet clematis (C. paniculata)" Yılmaz Bey, bu cins ile siz de ilgileniyordunuz sanırım. Bakın ikizini buldum didiklerken. O da benim artık!! ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
C. jackmanii Düzenleyen drhegeli : 13-06-2010 saat 20:25 |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
C. Warszawska Nike |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çekimden kaynaklanıyor..Benimkilerde patcıcan moru renginde yansıyor çekimde..Bazen de renk değiştirebiliyorlar..Gizemli bir bitki olduğu kesin Sizinkiler ne alemdeler yeni aldıklarınız? |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bende de var, şu an çiçekli, rengi tam olarak koyu mor,patlıcan moru diyebilirim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
resimdeki clematisi iş yerimin bahçesine dikmiştim. Çiçek rengi aynı fotografta göründüğü gibi... 863 numaralı mesajdaki clematisi ise oturduğum sitenin bahçesine dikmiştim. O daha bir bordo... İş yerindeki daha çok ışık alıyor, belki etkiliyordur... |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Cuma günü Beylikdüzü Bauhaus'dan bir tane Clematis bijou (bodur clematis)aldım. Hemen haber veremedim,çünkü haftasonlarını geçirdiğim yerde ne yazık ki internetim yok. Çok güzeldiler fiatları da yaklaşık14 TL idi. Ben alırken 15-20 saksı daha vardı. İlgilenenler Bauhauslara hemen baksınlar, belki hala vardır. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|