![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Sayın Tura, gödermiş olduğunuz 3tohumdan biri çimlendi, biri de başını çıkardı çıkaracak. Üçüncüden daha bir hareket yok. 4 Ekimde ekmiştim. Isıtmalı mini seradalar. Umarım büyütebilirim. Tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gözünüz aydın.İnşallah büyütürsünüz. ![]() Tohum verdiğim herkes en az birini çimlendirdi. Benimkiler ilk diktiğim gibi duruyor...öylece. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Başkası olsa, iyisini kendine ayırırdı.. Tombul tohumların hepsini bize yollamışsınız demek ![]() Benimkilerin gelişimi kısmen durdu.. Uyku dönemine girdi sanırım.. Dansel'in tohumlarının çimlenme süresi bu nedenle uzadı sanırım.. Geçenlerde Ares, odada top oynarken saksıyı devirmiş, ikizlerin kökünü gördüm. Saçaklı bir kök ve saksıyı doldurmuştu.. Saksısını büyütsem mi diye düşündüm ama, herhalde baharda yapmalıyım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Gözünüz aydın sn. Tura, çok sevindim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce 10 adet tohumu cocopeat içerisinde pet bardaklara ektim.Bugün baktığımda iki tanesi gün yüzüne çıkmaya çalıştığını gördüm. Diğerlerini de kontrol ettim onlarda çürümemiş ve hafiften uç vermeye başlamışlar. Benim sormak istediğim eğer çimlendirmeyi başarabilirsem bitkiyi kaç günde saksıya almam gerekir. kesin olarak bilmiyorum herhalde cocopeat içerisinde bitki besini yok. Yani bitki kaç gün kendi kendine yeter **** sıvı gübre falan vermem gerekiyormu.Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Nedendir bilmem ama bu bitkinin nazı bile insana mutluluk veriyor ![]() Ufacık sürgünde sevincimi düşünün . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
2mt ![]() İşallah bu sefer kaybetmem .Topragı hep nemli tutuyorum dogrumu yapıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Tura, üçüncü tohum da çimlendi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bindallıda baya uzun yol kat edildi ne mutlu yetiştirenlere ![]() Tohumlarda artık yeşerip merhaba diyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Ben de; benim fidelerimi şaşırtma yaparken, çok dikkatli bir şekilde toprağını dağıtmadan alayım dedim. Ama toprak karışımı kum da içerdiğinden, toprak dağılıverdi ve çok uzun bir kazık köke sahip olduğunu gördüm. Toprak dağıldığı için fidelerimin yeni yerlerine adapte sorunu yaşayacağını düşünmüştüm ama şu an oldukça canlılar. Büyüme durdu gibi, ben kalorifer yanmayan iç mekanda tutuyorum... 15-18 derece arasında. Dün hazır orkide besini (npk oranı normal geldi bana) + su karışımıyla suladım... Ne derece yararı ya da zararı olur bilemiyorum. Zararı olacağını da düşünmüyorum açıkçası... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Bu bir hastalıkmıdır? Bütün yapraklar böyle oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah ben de öyle diye teselli olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Bu bitki bindallı olabilir mi? ben bindallı olduğunu düşünüyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Yapraklar aynı görünüyor olabilir. Siz ne olarak almıştınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Ben onu almadım. Bir aparmanın bahçesinde gördüm, bahçıvana sordum adını bilmiyormuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar benim bitkiler incecik kaldı ve yaprakları çok küçük .bir tanesi 20-25 cm boylandı.Ama yaprakları 1 cm. dahi yok ve gövde çok ince.Hafif üfürsen yıkılacak gibi.öğleye kadar güneş görüyor.Aydınlık bir yerde.Klimalı ortam. Sizce sebep ne olabilir. 8 bitkinin durumu da aşağı yukarı aynı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Benimkide yaprak döküyor ama bir sıkıntı yok gibi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Agozce gayet güzel çimlendirdiğim bitkiler maalesef bu durumda. Bir defada besin verdim. herhalde yetiştirmeyi başaramayacağım. İlginiz için teşekkürler.Resimleri eklemeye çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Şu an bitkileriniz uyku evresinde.. Besin takviyesi ve suyu kesmelisiniz.. Aşırı sulamak bitkiyi çürütebilir.. Şu an onları rahat bırakın ki baharda tekrar canlanabilsinler.. Çünkü gayet sağlıklılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım bu bitki beni sevmiyor yine elimde kuru bir dal kaldı ama azamliyim hic bir şekilde sökmiyecegim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|