![]() |
|
|
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Umarım köklendirebilirim..Acaba direk bahçeye gölge bir alana mı çeliklesem?Yoksa pet şişenin içinde sera ortamı mı oluştursam?Biraz nette araştırdım ve çelik aldığım yaseminin;Jasminum officinale L.olduğunu anladım görüntü itibarıyle. Latince Adı :Jasminum officinale L. Türkçe Adı :Gerçek yasemin Yöresel Adları :Kokulu yasemin, Beyaz çiçekli yasemin, Türk yasemini Tek tüysü yapraklar Karşılıklı dizilmişlerdir. Yaprakçık sayısı 3-7 (9) dur. Eliptik, uzunca yumurta biçiminde ve sivri uçludur. 1-6 cm. boyundadır. Yan yaprakçıklar sapsız, uçtaki yaprakçık uzun saplıdır. Sürgün : Yeşil renkli sürgünleri narin, dört köşeli, tüysüz yahut başlangıçta hafif tüylü sonra çıplaktır. Yıllık sürgünlerin boyu 1-1.5 m.ye ulaşır. # Çiçeklenme Zamanı : Yaz Başı (Haziran) # Yaz (Temmuz) # Yaz Sonu (Ağustos) # Sonbahar Başı (Eylül) Çiçek Rengi :Beyaz İklim :Sıcak ve ılıman iklimleri sever.Soğuk iklim şartlarına dayanıksızdır. Sadece iklim kısmına katılmıyorum.Memleketimde kış şartları İstanbul'la eşdeğer hatta bazen İstanbul'dan daha fazla soğuk olabiliyor.Üstelik bu kış bahçemdeki yaseminlerin çoğu ölmüşken bu yasemin nasıl oluyorda 30 yıldır hiç donmadan yaşıyor..Aynı türde yasemin birkaç bahçede daha var ve geçen kışı hiç hasar almadan atlatmışlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|