![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Buket Aknar, Bir daha baktım ve jasminum officinale imiş. Teşekkür ederim. Çok güzel kokuyor, gerçi başka yaseminlerle karşılaşmadım, haksızlık etmeyeyim ama ben çok seviyorum yasemini. Uzman16 size kesinlikle katılıyorum. Beyaz yasemin biraz nazlıdır. Bu yıl biraz yorgun bizimkisi. Sarı yasemin daha dayanıklı ve kolay kökleniyor. Sevgili Gardenya, size de çelik gönderebilirim. Adres bilginizi özele yazın lütfen. Suz-i Dialara ve cemo size de gönderiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, İstanbul'un yüksek bir semtimde bulunan bahçemdeki yaseminleri geçen haftaki aşırı soğuk havalardan ve gece oluşan dondan korumak için kök kısmını ve gövdesini kalın naylonla sarmıştım soğuklar geçti ama benim büyük çiçek açan normal yaseminin yaprakları kurudu hafif siyahlaştı,dokunduğumda ise gevrek ve dökülür halde olduğunu gördüm.Oysa dondan önceleri yeni sürgünler verip yeşil haldeydi..Fotosunu eklediğim yasemin acaba kurudu mu yoksa yapraklarının aşırı donda kuruması normal mi bahara yeşerir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Deniz Akvaryumu, Yaprak özelliklerine baktığımızda söylediğinizi doğrular bulgular oluşuyor.Hakiki yaseminin yaprakları daha sivri ve uzun hatlı ve yaprak rengi mat.Yeni bilgiler buldum internette.Eklediğim fotoğraflarla da aynı görüntüleri. Hakiki yasemin (Tıbbi yasemin, Jasminum officinale) yurdumuzda serin ve ılıman bölgelerde yetişir. Terminal durumundaki çiçekler, kar beyazı renkte ve küçük kümecikler halindedir. Çiçeklenme zamanı yaz ve sonbahar başlarıdır. Çiçeklerinden parfüm yapılır. Boyu 9-12 m olup, anavatanı İran ve Himalayalar'dır. Serin yerlerde duvar diplerinde kullanılabilir. Daha ılıman yerlerde ise açık arazide direk, sütun gibi elemenlara sarılarak bunların kamufle olmalarını sağlar. Yarı olgun sürgünlerin köklendirilmesiyle üretilir. Ilık ve güneşli ortamlar, iyi bahçe toprağı ister. Düzenli, fakat az miktarda sulanmaldır. Gerektiğinde budama yapılmalıdır. Romatizma, nikris ve mafsal ağrılarını giderir. Ateş düşürür. Kabızlığı giderir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Evet kokusu yok..Görsel olarak ise oldukça iyidir.Yalnız Ankara ikliminde pervane çiçekli yasemin dış ortamda rahatlıkla yaşarken mavi yasemin kış soğuğuna hassastır donabilir o nedenle içeride tutmanızı tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2011
|
![]() Merhaba, bugün Eminönü'nden bir yasemin aldım. Akdeniz yasemini. Alırken, bazı yaprakların üzerinde delikler ve kenarlarda yenmeler olduğunu farkettim fakat öyle istedim ki, iyileştiririm ve büyütürüm diye düşündüm. Şimdi yardımınızı rica ediyorum, sizce ne tür zararlılar olabilir bunlar? ![]() ![]() ![]() ince bir iplikçikle tutunmuş kuru bir yaprak parçası. Bu iplikçik ne anlama geliyor acaba... Düzenleyen Belladonna : 29-03-2011 saat 23:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2007
|
evet maalesef içerde, tabi pencere açıyorum ama balkona koysam orası da kapalı, yine pencere açabilirim bir tek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|