![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Alıntı:
) |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Sevgili Dilek78, Bence sizin aldığınız yasemin, resimdeki yaseminden çok daha güzel ve daha yoğun kokulu. Açınca göreceksiniz zaten. Hem bu tür sizin resimde istediğiniz türden daha dayanıklı çiçeklere sahip. Bizim bahçede de var. Sanırım bu pervane çiçekli yasemin. Bence iyi bakın ona. Çok kıymetlidir Hem o fotoğraftaki yasemin çiçeğinin öyle gürbüz ve tok çiçekli durduğuna bakmayın. Çok narin ve minik çiçeklidir o. Çiçeği de dalında fazla durmaz çokça dökülür. Mersinde tüm bahçelerde vardır da pek yüzüne bakılmaz zavallının.pek az bulunan bir tür değil yani... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2013
|
benim bahcemde var yasemin tam cesidini bilmiyorum fakat beyaz cicekleri su an tomur cuk halde nisan ayinda aciyor nisan mayis haziran aylari gibi mis kokulu cicekleri oluyor. baya buyuk bir sarmasik oldu.komsumla aramizdaki citi duvar gibi kapatti. kafama gore sekilde ve rastgele zamanlarda kesiyorum aklima estikce suluyorum gayet dayanikli bir bitki.. cok fazla kok saliyor.cicekligimi tamamen kaplamis diyebilirim. kestigim dallari atiyordum hep bu siteyi yeni kesfettim. celik almak icin bir mevsim ve sekil varmi bana anlatirsaniz eger ucretsiz gondermek isterim dileyenlere yettigince. yarin resmini cekip koyucam vaktim olursa. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Aylardır tomurcuk geliştiriyor. Sabırsızlıkla bekliyoruz... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2009
|
Benim saksıdaki yasemin böyle
Benim saksıdaki cinsini bilmediğim, iki ev arasındaki bahçe koridorunu kokusuyla dolduran yaseminim böyle. Siz yasemin sevenlerle paylaşmak istedim. , Bu vaziyeti iki yıllık. Önce cılız bir yıllık bir bitkiydi. Sonra yer beğenmedi, yaprak döktü, soldu. Bende nerdeyse toprak seviyesine yakın kestim. Birinci sene batıya bakan korunaklı sayılan bir noktada büyüdü ve bu arada baharda bir don gördü.Çiçeklerini döktü. Sonraki sene saksısını değiştirdim. Yerini, güneş alan, rüzgardan fazla etkilenmeyen batı istikametine bakan bir noktada, ikinci senede bu duruma geldi. Yetiştirmek isteyenlere sadece yaseminimin hangi safhalardan bu hale geldiğini anlatmak istedim. Böyle yapılacak demek istemiyorum. Ama korumalı bir yer istediği kesin. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Alıntı:
Düzenleyen s.toprak : 19-09-2014 saat 15:07 Neden: ekleme yaptım |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
hayırlısı benım yasemın kım ızleyıp gorucegız sevgılı musk ) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
yasemınım bu şekılde kırıldı ne yapmam lazım nasıl ekerım kurtara bılırmıyım yardımm çok acıl |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok mu eleştirdik zavallıyı nedir ... Üzüldüm. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
bu şekıl kestım olmuşmudur ? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın dilek78 bunlar biraz uzun olmuş...Ben olsam aşağıdaki resimdeki gibi küçük parçalara ayırır alt yaprakları alarak tamamını benzer parçalara böler ve dikerdim. toprağını sürekli nemli tutmayı unutmayın çok da sulamayın. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
musk bırazını suya gerı kalanı topraga koydum nemlendırdım bıraz saksıya poşet gecırdım bıyerde okumustum ıyımı yoksa kotumu bılmem yasemıne onca laf ettım galıba bu yuzden oldu hayırlısı bakalım olucakmı cvpların için tşkr ederım sevgılı musk ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nasıl olsa çok fazla çelik çıkacak. Her iki yöntemi de denemis olursunuz. Poşetlemeniz iyi yalnız arada havalanması lazım aksi takdirde küflenme olusur. Küçük birkaç delik açın poşete en iyisi. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
musk yardımların için *** ederim soylemeyı unuttum kopan yasenın ust dalıydı koku duruyo ama panık yaptım ıste ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2013
|
Yasemin mi?
Arkadaşlar bu bitki bir yasemin mi? Araştırdım bulamadım yardımcı olabilir misiniz? http://www.agaclar.net/forum/1134378-post59.htm |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
benim yaseminimde kırmızıya yakın renklerde yapraklar oluştu ve bu yapraklar dökülüyor.yaseminim baya büyük. komsumla duvar vazifesi görmekte. bu doğal bir süreçmi yoksa yasemin benden gübre gibi birşey mi istiyor fikri olan varmı ? fotograf yüklemeye calıştım ama olmadı. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
|
saniyorum dediginiz gibi yildiz yasemin.tesekkur ediyorum. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2011
|
Bu yaseminin cinsi nedir acaba |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
cinsini ben tam olarak bilmiyorum.ama yıldız pervane gibi sanki. bilen birisi yazarsa bende memnun olurum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
965 deki bitki ise sözkornusu olan Trachelospermum jasminoides veya Rhyncospermum Jasminoides namıdiğer yıldız, pervane çiçekli, arap vs.. yasemini |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
|
ben bu cicegi sarmasik gul diye aldim dikenleri yok kokusu var. sonradan baskasi bana bunun sari katlamali yasemin oldugunu soyledi fikri olan varmi. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sarı sarmaşık gülü bu çiçek. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Mavi Ladin
Giriş Tarihi: 28-12-2006
|
Sayın fzbmt , Çiçeğinizi "rosa banksiae lutea" diye arayın bakalım benzetebilecek misiniz? Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
benzettim ve cok begendim beyazinida alasim geldi :-) |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
türkçe adı ne acaba? nereden temin edebiliriz? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
yaseminim kısın gayet neseliydi fakat çiçek acmaya baslayınca bütün yapraklarını döktü çiçeklerini actı ama hala bazı sürgünlerde kurumalar var yerini değiştirdim hala düzelmedi derdini de ne yazıkkı hala anlayamadım ( |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2012
|
Yasemin müthiş bir sarmaşık. Kesinlikle yetiştirmek istiyorum. Ama normal yasemin soğuğa ne kadar dayanıklı ve Bandırma'da olur mu bilmiyorum. Cevap verirseniz çok sevinirim ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|