![]() |
|
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-10-2020
Şehir: Manisa
Mesajlar: 9
|
Çelik alırken taze sürgünlerden değilde daha yaşlı dalları tercih ediyorum. Uzunluk olarak en az 7 node (düğüm/yaprak ve dikenin çıktığı yer) olarak sayıyorum. Çelikler için ithal torf kullanıyorum. yerli torf da olur ama fırında 100 C ısıtmalısınız. aksi takdirde mantar sinek vs oluşabiliyor. çelikleri 4 gün suda bekletiyorum. dikimden önce ballı suya batırıyorum. hatta birazda tarçın ekiyorum. Torfu tava haline getiriyorum önceden. ne çok ıslak ne çok kuru olacak. diktikten sonra uzun süre sulama yapmayacaksınız. Köklendirmeyi hızlandırmak için Hormon kullanıyorum. her çeliği plastik bardaklara tek olarak daha kalın çelikleri 2 adet olarak ufak saksılara dikiyorum.Üzerlerine şeffaf poşet geçirip 20 25 C sıcaklıkta direk güneş ışığı görmeyecek şekilde köklenmeye bırakıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|