![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim begonvilim daha geçen hafta açmaya başladı tek tük.Bu yıl geç kaldı ama gelecek yıl için umutluyum.Şu anda saksıda.Ama kış dönemi beni düşündürüyor.Donmaması için içeri alacağım.Ama yazlıkta kalacak.Ben iki haftada bir gidebilirim.Havasız bir evde,iki haftada bir sulanarak,üstelik soba,kalorifer... benzeri hiç bir ısıtıcı olmadan dayanabilir mi çiçeklerim?Komşum çiçeklerini bodruma koymuş geçen yıl.Bodrumlarımız nemli ve karanlık.Sera gibi oldu,diyor komşum ama bana hiç mantıklı gelmedi.Karanlık bir ortamda yeşil bitkiler dayanabilir mi ki?Kışlık eve de taşımam mümkün değil.Begonvil,japon gülleri,sardunyalar,küpe çiçekleri,hatta nilüferler....O kadar çok çiçeğim var ki, bunları kışlık eve taşımam mümkün değil.Bu konuda bana düşüncelerinizi iletirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2007
|
Sevgili abk; Bence içeri almayın begonvillerinizi, dış mekan bitkisi sonuçta içerde pek mutlu olacağını sanmıyorum. Donmaması için yapabileceklerinize gelince, yazlığınız nerede bilmiyorum ama bir bahçıvandan bitkileri sıcak tutmak için toprağın üstünü koyun gübresi ile kapladıklarını duymuştum, aynı zamanda bu bilgiye ağaçlar.net tede rastlamıştım yanlış hatırlamıyorsam. Denemeye değer diye düşünüyorum... Begonvilinize sağlıklı bir kış diliyorum umarım üzücü durumlar yaşamazsınız.Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili abk 2 yıl önce aynı sorunu yaşadım. Bir kış boyunca çiçekler boş bir evde ısıtma olmadan ve çok seyrek sulanarak kaldılar. Sonuçta: Begonvil bütün yapraklarını döktü baharda yeniden yeşerdi. Küpeli, sardunya, ortanca, süs narı, yasemin daha aklıma gelmiyor ama hiçbiri ölmedi. Çoğu yapraklarını döktü. Hepsi ışık alan bölgelerdeydi. Eskişehir Tekirdağ'a göre daha soğuk bir iklime sahip bence birşey olmaz. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Tweetysth ve Sevgili Sempe; Her ikinize de ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Koyun gübresini duymuştum ama bahçede ekili olan çiçeklere uygulanıyor sanıyorum.Benim çiçeklerim saksıda.Sempe'nin aynı deneyimi yaşamış olması da bana moral verdi.Yapraklarını dökseler de ölmedikleri sürece sorun yok.Geçen kışı hiç kar yağmadan geçirmiştik.Bu yıl da çok sert bir kış geçireceğimizi sanmıyorum. Tekrar her ikinize de teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arkadaşlar cevap vermiş, ben de tecrübemi aktarayım. (Ben Barbaros'tayım.) Maalesef Japon güllerinin hiç şansı yok. Onlar ya kışlık eve gidecek ya da seneye yenileri alınacak. ![]() Benim begonvil, saksıda, boş bir evde kışı geçirdi, şimdi hala çiçekli. (Sadece yabani veya orijinal diyebileceğimiz mor-erguvan rengi olanlar için geçerli bu bilgi. Aşılı denen pembe, beyaz, karışık renkliler için ümit yok.) Sardunyalar bahçedeyse, fazla dalları kesip üzerine toprak doldurmak, kökleri dondan koruyor. Sakız sardunyaları ise mutlaka (sıcak yerde) korumak lazım, yoksa donarlar. Nilüfere bir şey olacağını sanmam çünkü zaten suda, gölde, derede, havuzda yaşayan bir çiçek. Yine de son karar sana ait. ![]() Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Balıkçı; Sanırım japon güllerimi taşyacağım,çünkü gelecek yıl tekrar almak istemiyorum. Siz Barbaros'ta dondurduğunuza ve benim yazlık da Tekirdağ'ın İstanbul girişinde olduğuna göre başka alternatif gözükmüyor şimdilik.Diğer çiçeklerimi yazlıkta ama içeride bırakmayı düşünüyorum.Bu yıl da sıcaklık geçen yıl gibi olursa,kışı rahat atlatabilirler diye düşünüyorum.İlginize teşekkürler..... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu.
|
Temmuz ayı sonunda, birisine hediye aldığım gelin duvağının orantısız büyüyen bir dalını kesmiştim yeni sahibine vermeden önce.Sonra kestiğim dalı 4 parçaya ayırıp torf/perlit karışımına koymuştum, çok da ilgilenmedim ama 2 hafta kadar bir sürede yapraklar çıkardı, 1 ay içerisinde de köklenmişti.Kısa kalmaları için bir kaç kere uçlarını kestim, yan dallardan büyümeye devam ettiler, bugünlerde de çiçeklendiler.Kısa gövdenin ucunda çiçekli hali de bir başka güzel ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2007
|
Merhaba. Batı Karadeniz bölgesinde yaşıyorum. Begonvilimi Ekim ayında kargo ile Dalamandan getirttim. Mor renk olanından. Geldiğinde boyu yaklaşık 1,5 metre kadardı. Fakat hem kış olması hemde kargoda 7 gün kapalı bir kutuda kalması yüzünden geldiğinde yapraklarını ve çiçeklerini hemen döktü. Bende yaşatmak amacıyla dipten budama yaptım., Şu anda terasımızda gün boyu güneş ışığı almakta. 3 günde bir bolca suluyoruz. Kış boyu yeşil uzun çubuklu bitki besinlerinden verdim. Toprağı torflu/perlit karışımı ve 2 hafta önce büyükbaş hayvan gübresi (yanmış) ekledim. Hala açtırabilmiş değilim. Aşağıdaki resimleri bugün çektim. Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Ben bir Begonvil hayranıyım, 950 rakımlı bir yaylada Begonvil yetiştirebilirmiyim aceba ![]() Kış mevsiminde azda olsa kar yağıyor, mora çalan sıklamen tonundaki Begonvil dayanıklı olabilirmi? Bahçemin güneybatıya ve güneydoğuya bakan kısımları var hangisi uygun olabilir? Begonvil dikmek için en uygun mevsim hangisidir? Konuyla ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler ediyorum. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-07-2008
|
beugainvillea
Ben bir beugainvillea çiçeği hayranıyım. Balkonumda yetiştiriyorum.AMA ne yaptıysam üretemedim .nasıl tutturabilirim .köklenmiyor cevap için şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
![]() |
|
|