agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni2855Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-08-2010, 17:31   #1
Yeni Üye

brandnew farmer's Avatar

Giriş Tarihi: 24-08-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ugur ozdemir Mesajı Göster
Merhabalar, aranıza yeni katıldım. Bugün bir sitede begonvil için " asıl bulundukları güney yörelerimizden alınıp başka yerlere götürülmemesi, bulunduğu yerde daha güzel oldukları vs. bir yazı okudum. Begonvil aşığı biri olarak yaşadığım şehir olan Bursa da neden sahip olamayayım anlayamadım. Çünkü 7 yıl önce Bodrum dan getirdiğim parmak boyunda bir kök bugün 2.5 metre ve inanılmaz güzel çiçekler açmakta. Kış yaklaşınca özenle apartman içine taşıdığım, bahar yaklaşınca yine öpe koklaya balkona taşıdığım, her akşam yapraklarını sevdiğim bu çiçeği taaa Bodrum dan Bursa ya getirdiğim için suçluluk mu duymalıyım? Söyler misiniz lütfen, kötü birşey mi yaptım ben?
Saygılarımla.

Uğur Özdemir
Ben de biraz önce üye oldum ve size çok çok katılıyorum.Ben önce Bodrum'a sonra Begonvil'e aşık oldum ve maalesef Ankara'da oturuyorum.
Üşenmedim gelirken bir begonvil bir yasemin bir de ful (fulya/ful yasemin) aldım.
Hermen ertesi gün diktim... ve artık tutmaları için dua ediyorum...
Kışın kapalı balkonumdan salona almayı düşünüyorum. Donmalarını göze alamam. Ve burada bir üyenin begonvilini bir gecelik, don yüzünden kaybettiğini okudum. Kışın gübre döküp donmasını engellemeyi planlıyordum ama şimdi hiç riske girmeyi düşünmüyorum.
Çiçek sevdam da çook yeni...İnşallah hevesim kırılmaz. )
BODRUM'u yaşarim balkonumda....

Eklenen Resimler

brandnew farmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2010, 18:36   #2
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi brandnew farmer Mesajı Göster
Ben de biraz önce üye oldum ve size çok çok katılıyorum.Ben önce Bodrum'a sonra Begonvil'e aşık oldum ve maalesef Ankara'da oturuyorum.
Üşenmedim gelirken bir begonvil bir yasemin bir de ful (fulya/ful yasemin) aldım.
Hermen ertesi gün diktim... ve artık tutmaları için dua ediyorum...
Kışın kapalı balkonumdan salona almayı düşünüyorum. Donmalarını göze alamam. Ve burada bir üyenin begonvilini bir gecelik, don yüzünden kaybettiğini okudum. Kışın gübre döküp donmasını engellemeyi planlıyordum ama şimdi hiç riske girmeyi düşünmüyorum.
Çiçek sevdam da çook yeni...İnşallah hevesim kırılmaz. )
BODRUM'u yaşarim balkonumda....
Gördüğüm kadarıyla balkonunuz kapalı ve petek var.Bu şartlarda kışın hiçbir şey olmaz merak etmeyin.

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2010, 12:55   #3
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Begonvil

begonvil

Eklenen Resimler

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2007, 18:31   #4
Ağaçsever

tweetysth's Avatar

Giriş Tarihi: 22-04-2007
Sonunda istediğim oldu, belediye serasından biri pembe biri beyaz 2 begonvil fidesi aldım. Pembe olan baya bi gelişmiş ve çiçeklenmiş, beyaz olan biraz daha küçük ama oda çiçeklenmiş. 2 büyük saksının içine seracının önerdiği perlit, gübre, vitamin ve torf karışımı topraklarla birlikte yerleştirdim. Seranın içi çok sıcak olduğu için yeşil yaprakları biraz yanmıştı onlarıda temizledim, şimdi yeni yapraklar çıkmaya başladı bile. İnşallah sağlıklı şekilde büyüyüp tüm balkonu kaplarlar, bende zevkten dört köşe onları izlerim )
Bu arada bişey sormak istiyorum. Begonvilleri balkona yerleştirdiğimden beri güvercinlerin pek bir ilgisini çekti. Acaba bir zarar verirler mi???

tweetysth Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2007, 02:41   #5
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Sonuçta dış mekan bitkisi olduğuna göre zarar göreceklerini sanmıyorum. Güle güle büyütün

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2007, 19:32   #6
Ağaçsever

tweetysth's Avatar

Çok teşekkür ederim ) Çiçekleri bir miktar döküldü aslında ama umarım yenileri çıkar. Bu arada diplerinede kırmızı alisyum tohumları ektim. Henüz sadece 4 gün oldu ama tohumlar çatlamış mini mini filizler çıkmaya başlamış bile, nasıl mutlu oldum nasıl mutlu oldum anlatamam

Eski 17-06-2007, 23:09   #7
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Eski çiçekler er geç dökülecek, yenileri çıkacaktır merak etmeyin. Benim bu sene aldığımın ilk yeni çiçeği şimdilerde açmakta Az su-bol güneş! İşte, bir begonvil ne ister sorusunun cevabı

Eski 20-06-2007, 20:46   #8
Ağaçsever

tweetysth's Avatar

Şimdilik az su veremiyorum aslında diplerine alisyum ektim çünkü, onlarda bi çiçek açsın dediğiniz gibi yapacağım Bu arada toprağında güneş görmesi gerekiyormu, yaprak kısımları saat 14 e kadar güneşte ama toprak kısmı o kadar güneş almıyor. Bir sorun olurmu?

Eski 27-06-2007, 11:14   #9
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tweetysth Mesajı Göster
Şimdilik az su veremiyorum aslında diplerine alisyum ektim çünkü, onlarda bi çiçek açsın dediğiniz gibi yapacağım Bu arada toprağında güneş görmesi gerekiyormu, yaprak kısımları saat 14 e kadar güneşte ama toprak kısmı o kadar güneş almıyor. Bir sorun olurmu?
Tweetysth,
Ben de bir amatör yetiştirici olduğum için kesim bir cevabım yok, ama önemli olan yapraklardır gibi geliyor bana

Eski 27-06-2007, 20:05   #10
Ağaçsever

tweetysth's Avatar

Begonvillerimin çiçekleri birer birer kuruyup dökülmeye başlamıştı zaten ama çok sağolsun dün temizliğe gelen yardımcımız balkonu yıkarken kovanın dibindeki suyu foş diye begonvillerime boca etmiş. Suyu şiddetli bir şekilde hep aynı noktaya döktüğü için fidelerin köklerinde kocaman kocaman 2 oyuk oluşmuş. Tabii diplerine ektiğim ve mini mini filizlenmeye başlayan alisyumlardan hiç bahsetmiyorum, çoğu ortada yok! Bu arada pembe olanın üzerinde kalan son 2 çiçekte bizim hoyrat yardımcının üstün çabalarıyla dökülmüş!!! Kendisine laf anlatmakta mümkün olmuyor, birde bilmiş ki sormayın. Yani şimdi revamı bu yaaa??? O kadar uğraş, et tam çiçekler filizlensin alakasız biri gelsin hepsini yok etsin! Olacak iş değil. Bahçelerdeki çiçekleri koparanlara zaten her zaman sinir olmuşumdur ama şimdi o çiçekleri yetiştirenleri çok daha iyi anladım, gerçekten sinir bir durum (

Eski 28-06-2007, 10:40   #11
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
merhaba tweetysth,

Haftasonları Mersin'e gidiyor musunuz bilmiyorum ama Mersin/Tece'den Adana'ya doğru otobana girerken çok büyük bir fidanlık var, ismi hatırımda değil şu an.Geçen sene her boyda her renkte çeşit çeşit gelinduvağı vardı, o kadar farklı renkte Gelin Duvağı başka fidanlıkta görmedim buralarda, yolunuz düşerse bir uğrayın derim Hırpalanan bitkinize dostlar getirebilirsiniz.

4 Nisan'da kendi gelin duvağımdan çelik almış, toz hormon da kullanarak köklenmeye bırakmıştım.Geçen ay içerisinde köklendi ve en dipten de patladı, büyüyor.Aslında yukarıdan patlasa daha iyi olacaktı ama bitki çalışsın diye bunu da koparmadım, bayağı büyüdü.Gelecek sezon onu kopartır, yukarıdan patlayan bir gözü büyütürüm.

Selamlar,

Eklenen Resimler

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2007, 16:15   #12
Yeni Üye

ufuksinel's Avatar

Giriş Tarihi: 04-09-2006
2005 yazında Bodrumdan gelirken getirdiğimiz ve geçen yıl 3-4 kez açan begonvilim ne yazık ki bu yaz hiç çiçek vermedi yardımlarınızı rica ediyorum. Güneşli bir yerde tutuyorum az su veriyorum buna rağmen sonuç alamadım. Öneriler için şimdiden herkese teşekkürler.

ufuksinel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2007, 11:15   #13
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ufuksinel Mesajı Göster
2005 yazında Bodrumdan gelirken getirdiğimiz ve geçen yıl 3-4 kez açan begonvilim ne yazık ki bu yaz hiç çiçek vermedi yardımlarınızı rica ediyorum. Güneşli bir yerde tutuyorum az su veriyorum buna rağmen sonuç alamadım. Öneriler için şimdiden herkese teşekkürler.
Çiçekli bitkiler için olan besinlerden vermeyi deneyin. Belki işe yarar.

Eski 12-07-2007, 12:54   #14
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Normal şartlarda aşırı susuzluk dışında begonvillerde bu durum görülmez. Saksıdalar mı yoksa yerdeler mi? Hergün sulamanızın etkilerini bilmek açısından bunu öğrenelim. Bir de fotoğraf koyun, bakalım.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2007, 17:28   #15
Ağaçsever

tweetysth's Avatar

Makinem ağrızalandı ne yazikki fotograflarını koyamıyorum. Bitkilerim geniş ve derin saksılar içinde. Bugün suyu biraz daha bol verdim sanki biraz toparlanmış gibiler. Hiç çiçekleri yok bu arada, ilk aldığımda bir kaç çiçek vardı sonra onlar kuruyup döküldü ve yenileri açmadı.

Eski 13-07-2007, 18:19   #16
Ağaçsever

tweetysth's Avatar

Bugün bişey farkettim, dallardaki yumuşama güneş aldığı saatlerde meydana geliyor ondan sonra düzeliyor. Dış mekan bitkisi olduğu için güneşten kaynaklanabileceğine hiç ihtimal vermemiştim ama nedeni o olabilir mi dersiniz?

Bu arada o yukardaki kelimeyi (ağrızalandı!!!) nasıl yazmışım ben öyle ya kafam başka yerdeydi heralde. Bu berbat hata için özür dilerim hepinizden

Eski 14-07-2007, 11:54   #17
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Merhabalar,
2 sene evvel Ayvalık'tan getirdiğim begonvilim geçen sene hiç çiçeklenmemişti.
Bu sene onları 10 gün bırakıp tatile gittim, döndüğümde beni bu görüntüyle sevindirdiler. Sizlerle paylaşmak istedim.

Eklenen Resimler

bahar66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2007, 00:20   #18
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2007
20 senedir İstanbul'a Güneyden her türlü sıkıntı ile getirdiğim begonville çeliklerini canlı tutmayı başaramadım. Balkonum Doğu Batı yönünde güneş ve rüzgar alan bir balkon. Belki küresel ısınmadan dolayı artık İstanbul'da da yetişir begonviller. Bu vesile ile İstanbul'da bunu başarabilmiş herkesi kutlarım.

deniz boro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2007, 01:52   #19
-

Giriş Tarihi: 26-09-2005
Galeri: 18
Güneye bakan bahçelerde yetişiyor. En azından Erenköy de ve çevresinde yetişen bahçeler var. Bu seneye kadar Datça dan gelen rozetler de yetişmiyordu. Bu sene rozetler balkonumda son derece sağlıklı olarak yetişti. Hala çiçek açıyorlar.

noreks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2007, 10:47   #20
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-01-2007
Galeri: 56
Begonvil ve japon gülünün Bursada da dışarıda yaşama şansı yok. Ben her ikisinden de denedim. Fakat donmaktan kurtaramadım.

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2007, 11:43   #21
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Eyüp Bey, eğer begonvilyanızın gövdesini önce hayvan gübresi katılmış saman, sonra jüt çuval, sonra da naylonla sarar ve kışı öyle geçirtirseniz bahara tekrar sürüyor, çiçekleniyor. Ancak japon gülleri için bu zor. İzmir'de sahil kesiminde bile, dona açık yerlerde, çok sert kış koşulları olursa, sarsak da yaşatamıyoruz.

Emine Akman beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2007, 22:24   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-01-2007
Galeri: 56
Mine Hanım
Verdiğiniz bilgi için teşekkürederim. Bu sene de Marmaristen bir adet begonvil ve bir adet japon gülü getirdim. Onları saksılara diktim. Havalar soğuyunca kapalı ortama alacağım.
Sarma işini bahçemdeki portakala yapıyorum fakat zavallı bitki her sene veya iki senede bir donuyor, baharda tekrar yeşeriyor. Bir türlü çiçek açacak boya ulaşamadı.

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2007, 22:53   #23
Ağaç Dostu

sinaninci1's Avatar

Giriş Tarihi: 27-09-2007
Galeri: 1
Herkese selam
Bir ay once bodrumdan gelirken katmerli birtane getirdim bahceye diktim ( torbadaydi) simdi biraz keyifsiz gibi havalarin sogumasindan dolayi yapraklarda sararma goruyorum ama dikler hatta yarin arkadasim ikinci begonvilimi getiriyor kirmizi beyez acani istedim onu bu sene icerde tutmayi dusunuyorum bilgiye ihtiyacim var
Yalovada guneye bakan bir binanin bahceden dorduncu katina kadar cikmis olanini gordum ondanda celik almayi dusunuyorum belki o iklim sartlarina alismistir diye dusunuyorum ne deriniz
Saygilar

sinaninci1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2007, 00:30   #24
Ağaç Dostu

Oyaman's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinaninci1 Mesajı Göster
Herkese selam
Bir ay once bodrumdan gelirken katmerli birtane getirdim bahceye diktim ( torbadaydi) simdi biraz keyifsiz gibi havalarin sogumasindan dolayi yapraklarda sararma goruyorum ama dikler hatta yarin arkadasim ikinci begonvilimi getiriyor kirmizi beyez acani istedim onu bu sene icerde tutmayi dusunuyorum bilgiye ihtiyacim var
Yalovada guneye bakan bir binanin bahceden dorduncu katina kadar cikmis olanini gordum ondanda celik almayi dusunuyorum belki o iklim sartlarina alismistir diye dusunuyorum ne deriniz
Saygilar
Begonvilin pembe rengini Kuşadasında yaşatamadım.-5 derecede dondu.
Bol dikenli olan yabani mor rengini ise geçen kış hiç sarmadım , üst kısım dondu
ancak kök sağlamdı tekrar sürdü şu anda 3 metre boyunda.
Yalova şartlarında bahçede sağlam kalacağını sanmıyorum,ancak dipten budayıp kök kısmını gübre ,saman ve kuru yapraklar ile örterseniz donmasını
engelleyebilirsiniz , baharda tekrar boy atar.
Kırmızı beyaz olanı ise saksıya dikip içeride korumanızı tavsiye edebilirim.
Bende bu sene Mine Hanımın tavsiyesini gövde için deneyeceğim.Koruyabilirsem inşallah seneye özlediğim 6 metrelik bir Begonvilim olur.

Oyaman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2007, 12:35   #25
Ağaç Dostu

sinaninci1's Avatar

Evet Bodrumda geldi buda benim yeni iki renkli begonvilim resimler biraz ufak kameranin pilini cocuklar almis bende telefonun kamerasiylan cektim biraz bulaniklar daha sonra daha guzellerini ilistiririm

Eklenen Resimler

begoonville beğendi.
Eski 18-10-2007, 23:22   #26
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinaninci1 Mesajı Göster
Evet Bodrumda geldi buda benim yeni iki renkli begonvilim resimler biraz ufak kameranin pilini cocuklar almis bende telefonun kamerasiylan cektim biraz bulaniklar daha sonra daha guzellerini ilistiririm
Çok güzeller ama mor cinsin dışında kalanların, buralarda yaşama şansı yok.

O iki renkli iri çiçekliler daha da narin oluyormuş.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2007, 20:34   #27
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2007
Dekoratif bir gözlem ama begonvilli klasik atlas bitkisi gibi ev içinde salonda düşünemiyorum.

deniz boro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2007, 23:57   #28
Ağaç Dostu

sinaninci1's Avatar

Deniz boro
Dogru ama bu sene iceri almayi ve nisanda disari dikmeyi dusunuyorum nedenine gelince kok gelismesi icin simdi dikersem kok gelisimi yapmiyacak ve kokler uste kalacagindan dona bilir diye fakat hayret ettigim birsey var burda yalovada dedigim gibi bir evin bahcesinde agaci sarmis olanini gordum ve sokagin kuzeyi denize bakiyor bogaz gibi esiyor soguk kokunun capi 10- 15 santim kalinlasmis ilgincdegilmi benim dusuncem bir ikisene korudunmu alisiyor galiba

Eski 03-10-2007, 19:44   #29
Ağaçsever

tweetysth's Avatar

Geçen gün bir sitenin etrafına çepeçevre dikilmiş olarak gördüğüm begonvillere hayran kaldım. Uzaktan farklı bir çiçek olduğunu düşünmüştüm, çünkü çiçekleri bir hayli iriydi. Ama yakından inceleyince ne göreyim, bildiğimiz gelin duvağı diyeceğim ama ben hayatımda bu kadar güzelini görmemiştim. Pembe ve beyaz olmak üzere iki renkliydi, ama nasıl oluyorsa renkler hiç birbirine karışmamış. (Benim balkonun iki ucunda duran pembe ve bayaz begonvillerim tozlaşarak enteresan renklere sahip olmuşlardıda) O kadar bol çiçekliydiki artık dallar taşımıyordu. Bir o kadar çiçekte yere dökülmüş, tüm sokağa konfeti yayılmış havası veriyordu. Masal gibi anlattım değilmi ama kendimi rüyada sandım resmen mükemmeldi. Ben o kadar uğraşıyorum ama benimkiler kaç aydır tek bir çiçek bile açmadı, çiçekten vazgeçtim fazla bir gelişimde göstermiyorlar. Aşırı sıcaklara veriyorum ama başka bir nedeni olabilir mi acaba? Benimkilerde o sitedekiler gibi çoşup bütün balkonumu kaplamaz mı???

Şimdi size sormak istediklerim şunlar. Açmayan begonvilleri nasıl açtırırız? Daha kısa zamanda gelişim göztermeleri için ne yapmak gerekir? Ve ben o siteye tekrar gitsem, o şahane gelin duvağından 1 dal yürütsem onu evde büyütebilir miyim )

Eski 04-10-2007, 09:08   #30
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Galeri: 39
Benim bu yaz aldığım begonvilim de ancak yaz sonunda açabildi.Çiçekleri de minicik.Oysa aldığım yerde üzerinde kocaman çiçekleri olanları vardı.Ben çiçeklerin küçük olmasını bu yılın çok sıcak geçmesine bağladım.Dolmalık biberlerim de minicik oldular bu yaz,ancak eylül ayından sonra normal boyuna gelebildi.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025