![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-08-2010
|
Alıntı:
Üşenmedim gelirken bir begonvil bir yasemin bir de ful (fulya/ful yasemin) aldım. Hermen ertesi gün diktim... ve artık tutmaları için dua ediyorum... Kışın kapalı balkonumdan salona almayı düşünüyorum. Donmalarını göze alamam. Ve burada bir üyenin begonvilini bir gecelik, don yüzünden kaybettiğini okudum. Kışın gübre döküp donmasını engellemeyi planlıyordum ama şimdi hiç riske girmeyi düşünmüyorum.Çiçek sevdam da çook yeni...İnşallah hevesim kırılmaz. )![]() BODRUM'u yaşarim balkonumda.... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Begonvil
begonvil |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2007
|
Sonunda istediğim oldu, belediye serasından biri pembe biri beyaz 2 begonvil fidesi aldım. Pembe olan baya bi gelişmiş ve çiçeklenmiş, beyaz olan biraz daha küçük ama oda çiçeklenmiş. 2 büyük saksının içine seracının önerdiği perlit, gübre, vitamin ve torf karışımı topraklarla birlikte yerleştirdim. Seranın içi çok sıcak olduğu için yeşil yaprakları biraz yanmıştı onlarıda temizledim, şimdi yeni yapraklar çıkmaya başladı bile. İnşallah sağlıklı şekilde büyüyüp tüm balkonu kaplarlar, bende zevkten dört köşe onları izlerim )Bu arada bişey sormak istiyorum. Begonvilleri balkona yerleştirdiğimden beri güvercinlerin pek bir ilgisini çekti. Acaba bir zarar verirler mi??? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
Çok teşekkür ederim ) Çiçekleri bir miktar döküldü aslında ama umarım yenileri çıkar. Bu arada diplerinede kırmızı alisyum tohumları ektim. Henüz sadece 4 gün oldu ama tohumlar çatlamış mini mini filizler çıkmaya başlamış bile, nasıl mutlu oldum nasıl mutlu oldum anlatamam ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
Şimdilik az su veremiyorum aslında diplerine alisyum ektim çünkü, onlarda bi çiçek açsın dediğiniz gibi yapacağım Bu arada toprağında güneş görmesi gerekiyormu, yaprak kısımları saat 14 e kadar güneşte ama toprak kısmı o kadar güneş almıyor. Bir sorun olurmu? |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de bir amatör yetiştirici olduğum için kesim bir cevabım yok, ama önemli olan yapraklardır gibi geliyor bana ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
|
Begonvillerimin çiçekleri birer birer kuruyup dökülmeye başlamıştı zaten ama çok sağolsun dün temizliğe gelen yardımcımız balkonu yıkarken kovanın dibindeki suyu foş diye begonvillerime boca etmiş. Suyu şiddetli bir şekilde hep aynı noktaya döktüğü için fidelerin köklerinde kocaman kocaman 2 oyuk oluşmuş. Tabii diplerine ektiğim ve mini mini filizlenmeye başlayan alisyumlardan hiç bahsetmiyorum, çoğu ortada yok! Bu arada pembe olanın üzerinde kalan son 2 çiçekte bizim hoyrat yardımcının üstün çabalarıyla dökülmüş!!! Kendisine laf anlatmakta mümkün olmuyor, birde bilmiş ki sormayın. Yani şimdi revamı bu yaaa??? O kadar uğraş, et tam çiçekler filizlensin alakasız biri gelsin hepsini yok etsin! Olacak iş değil. Bahçelerdeki çiçekleri koparanlara zaten her zaman sinir olmuşumdur ama şimdi o çiçekleri yetiştirenleri çok daha iyi anladım, gerçekten sinir bir durum ( |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu.
|
merhaba tweetysth, Haftasonları Mersin'e gidiyor musunuz bilmiyorum ama Mersin/Tece'den Adana'ya doğru otobana girerken çok büyük bir fidanlık var, ismi hatırımda değil şu an.Geçen sene her boyda her renkte çeşit çeşit gelinduvağı vardı, o kadar farklı renkte Gelin Duvağı başka fidanlıkta görmedim buralarda, yolunuz düşerse bir uğrayın derim Hırpalanan bitkinize dostlar getirebilirsiniz.*** 4 Nisan'da kendi gelin duvağımdan çelik almış, toz hormon da kullanarak köklenmeye bırakmıştım.Geçen ay içerisinde köklendi ve en dipten de patladı, büyüyor.Aslında yukarıdan patlasa daha iyi olacaktı ama bitki çalışsın diye bunu da koparmadım, bayağı büyüdü.Gelecek sezon onu kopartır, yukarıdan patlayan bir gözü büyütürüm. Selamlar, |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-09-2006
|
2005 yazında Bodrumdan gelirken getirdiğimiz ve geçen yıl 3-4 kez açan begonvilim ne yazık ki bu yaz hiç çiçek vermedi yardımlarınızı rica ediyorum. Güneşli bir yerde tutuyorum az su veriyorum buna rağmen sonuç alamadım. Öneriler için şimdiden herkese teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
agaclar.net
|
Normal şartlarda aşırı susuzluk dışında begonvillerde bu durum görülmez. Saksıdalar mı yoksa yerdeler mi? Hergün sulamanızın etkilerini bilmek açısından bunu öğrenelim. Bir de fotoğraf koyun, bakalım. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
Makinem ağrızalandı ne yazikki fotograflarını koyamıyorum. Bitkilerim geniş ve derin saksılar içinde. Bugün suyu biraz daha bol verdim sanki biraz toparlanmış gibiler. Hiç çiçekleri yok bu arada, ilk aldığımda bir kaç çiçek vardı sonra onlar kuruyup döküldü ve yenileri açmadı. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
Bugün bişey farkettim, dallardaki yumuşama güneş aldığı saatlerde meydana geliyor ondan sonra düzeliyor. Dış mekan bitkisi olduğu için güneşten kaynaklanabileceğine hiç ihtimal vermemiştim ama nedeni o olabilir mi dersiniz? Bu arada o yukardaki kelimeyi (ağrızalandı!!!) nasıl yazmışım ben öyle ya kafam başka yerdeydi heralde. Bu berbat hata için özür dilerim hepinizden ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2007
|
Merhabalar, 2 sene evvel Ayvalık'tan getirdiğim begonvilim geçen sene hiç çiçeklenmemişti. Bu sene onları 10 gün bırakıp tatile gittim, döndüğümde beni bu görüntüyle sevindirdiler. Sizlerle paylaşmak istedim. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
20 senedir İstanbul'a Güneyden her türlü sıkıntı ile getirdiğim begonville çeliklerini canlı tutmayı başaramadım. Balkonum Doğu Batı yönünde güneş ve rüzgar alan bir balkon. Belki küresel ısınmadan dolayı artık İstanbul'da da yetişir begonviller. Bu vesile ile İstanbul'da bunu başarabilmiş herkesi kutlarım. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
-
|
Güneye bakan bahçelerde yetişiyor. En azından Erenköy de ve çevresinde yetişen bahçeler var. Bu seneye kadar Datça dan gelen rozetler de yetişmiyordu. Bu sene rozetler balkonumda son derece sağlıklı olarak yetişti. Hala çiçek açıyorlar. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
agaclar.net
|
Eyüp Bey, eğer begonvilyanızın gövdesini önce hayvan gübresi katılmış saman, sonra jüt çuval, sonra da naylonla sarar ve kışı öyle geçirtirseniz bahara tekrar sürüyor, çiçekleniyor. Ancak japon gülleri için bu zor. İzmir'de sahil kesiminde bile, dona açık yerlerde, çok sert kış koşulları olursa, sarsak da yaşatamıyoruz. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım Verdiğiniz bilgi için teşekkürederim. Bu sene de Marmaristen bir adet begonvil ve bir adet japon gülü getirdim. Onları saksılara diktim. Havalar soğuyunca kapalı ortama alacağım. Sarma işini bahçemdeki portakala yapıyorum fakat zavallı bitki her sene veya iki senede bir donuyor, baharda tekrar yeşeriyor. Bir türlü çiçek açacak boya ulaşamadı. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Herkese selam Bir ay once bodrumdan gelirken katmerli birtane getirdim bahceye diktim ( torbadaydi) simdi biraz keyifsiz gibi havalarin sogumasindan dolayi yapraklarda sararma goruyorum ama dikler hatta yarin arkadasim ikinci begonvilimi getiriyor kirmizi beyez acani istedim onu bu sene icerde tutmayi dusunuyorum bilgiye ihtiyacim var Yalovada guneye bakan bir binanin bahceden dorduncu katina kadar cikmis olanini gordum ondanda celik almayi dusunuyorum belki o iklim sartlarina alismistir diye dusunuyorum ne deriniz Saygilar |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bol dikenli olan yabani mor rengini ise geçen kış hiç sarmadım , üst kısım dondu ancak kök sağlamdı tekrar sürdü şu anda 3 metre boyunda. Yalova şartlarında bahçede sağlam kalacağını sanmıyorum,ancak dipten budayıp kök kısmını gübre ,saman ve kuru yapraklar ile örterseniz donmasını engelleyebilirsiniz , baharda tekrar boy atar. Kırmızı beyaz olanı ise saksıya dikip içeride korumanızı tavsiye edebilirim. Bende bu sene Mine Hanımın tavsiyesini gövde için deneyeceğim.Koruyabilirsem inşallah seneye özlediğim 6 metrelik bir Begonvilim olur. |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() O iki renkli iri çiçekliler daha da narin oluyormuş. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
Dekoratif bir gözlem ama begonvilli klasik atlas bitkisi gibi ev içinde salonda düşünemiyorum. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Deniz boro Dogru ama bu sene iceri almayi ve nisanda disari dikmeyi dusunuyorum nedenine gelince kok gelismesi icin simdi dikersem kok gelisimi yapmiyacak ve kokler uste kalacagindan dona bilir diye fakat hayret ettigim birsey var burda yalovada dedigim gibi bir evin bahcesinde agaci sarmis olanini gordum ve sokagin kuzeyi denize bakiyor bogaz gibi esiyor soguk kokunun capi 10- 15 santim kalinlasmis ilgincdegilmi benim dusuncem bir ikisene korudunmu alisiyor galiba |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
Geçen gün bir sitenin etrafına çepeçevre dikilmiş olarak gördüğüm begonvillere hayran kaldım. Uzaktan farklı bir çiçek olduğunu düşünmüştüm, çünkü çiçekleri bir hayli iriydi. Ama yakından inceleyince ne göreyim, bildiğimiz gelin duvağı diyeceğim ama ben hayatımda bu kadar güzelini görmemiştim. Pembe ve beyaz olmak üzere iki renkliydi, ama nasıl oluyorsa renkler hiç birbirine karışmamış. (Benim balkonun iki ucunda duran pembe ve bayaz begonvillerim tozlaşarak enteresan renklere sahip olmuşlardıda) O kadar bol çiçekliydiki artık dallar taşımıyordu. Bir o kadar çiçekte yere dökülmüş, tüm sokağa konfeti yayılmış havası veriyordu. Masal gibi anlattım değilmi ama kendimi rüyada sandım resmen mükemmeldi. Ben o kadar uğraşıyorum ama benimkiler kaç aydır tek bir çiçek bile açmadı, çiçekten vazgeçtim fazla bir gelişimde göstermiyorlar. Aşırı sıcaklara veriyorum ama başka bir nedeni olabilir mi acaba? Benimkilerde o sitedekiler gibi çoşup bütün balkonumu kaplamaz mı???Şimdi size sormak istediklerim şunlar. Açmayan begonvilleri nasıl açtırırız? Daha kısa zamanda gelişim göztermeleri için ne yapmak gerekir? Ve ben o siteye tekrar gitsem, o şahane gelin duvağından 1 dal yürütsem onu evde büyütebilir miyim ) |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim bu yaz aldığım begonvilim de ancak yaz sonunda açabildi.Çiçekleri de minicik.Oysa aldığım yerde üzerinde kocaman çiçekleri olanları vardı.Ben çiçeklerin küçük olmasını bu yılın çok sıcak geçmesine bağladım.Dolmalık biberlerim de minicik oldular bu yaz,ancak eylül ayından sonra normal boyuna gelebildi. |
|
|
|
![]() |
|
|