![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3062.htm başlığına bir göz atmanızı öneririm. Ayrıca, bitkinize bu zor döneminde besin ya da gübre takviyesi yapmanız iyi olur. Zararlılarla daha kolay mücadele edebilmenize yardımcı olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
begonvil kışın yaprak döküyor mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Gerçekten çok güzelmiş, alacalı yapraklı bitkilere bayılıyorum çiçeklenmelerine gerek yok yapraklarının güzelliği yetiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Bougainvillea Havalar güzel gidiyor bu ay çelik yapmaya devam Çelikleri ana beden üzerinde en fazla bir karış olan sürgünlerdan seçin Bir şişeye bir çelik , yapmayın şişe mi yok Şişe içinde uygun olmayıp bozulan bir çelik diğer çelikleri mantar hastalığına davet eder Güneşe koymayın Bol ışık 20 derece bir ortam Hepsini söylersek bize bir şey kalmıyaçak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Begonvilin doğuşu
Yeni begonvil Plastik su şişesine konan begonvil çeliği 3 ay oldu Göründüğü gibi yeni yapraklar vermeye ve şişenin dibinde göründüğü gibi ,bayağı uzun kök verdi Şişe içinde çiçek vermesini sağlıyaçağım Sizi begonvil yetiştirmeye davet ediyorum Bu güne kadar kapalı olan pet şişeyi makasla orta yerinden kestim Bundan sonra açık olarak yaşayaçak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Kurutabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Ada begonvili
Solmaya başlayan ada begonvillerini vazoya aldım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Bakın burada saygıdeğer arkadaşımız ahmeter'in yöntemi. http://www.agaclar.net/forum/sarilic...tm#post1196714 Bu Konuda Ara yazan yere tıklarsanız pet şişede nasıl köklenir öğrenirsiniz. Aramayı bir kere öğrenince, her konuda, bu site bir hazine. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
sayın emre ilhan begonvilinizi (Raspberry Ice) olarak biliyorum. türkiyede kristal begonvil olarak adlandırılıyor. asıl rengini tam güneş altında verir. aslında fotoğrafınızdakinden çok daha canlı rengi vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
begonvil yetiştirenler lütfen sorumu yanıtlarmısınız? lütfen...begonvil kışın yaprak döküyor mu?benimkiler şuanda yapraksız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2010
|
Evet soğuk bölgelerde döker. Eğer sıcaklık O'ın altında olursa kuruyabilir. bu nedenle Malatya'da ise begonviliniz naylon veya başka bir yalıtkanla korursanız çok iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2013
|
merhabalar yapmak istediğim bir çalışmada yardımınıza ihtiyacım olacak. bu bilgi konu içerisinde var belki ama ben direkt soruma yanıt alıp emin olmak istiyorum anlayışla karşılarsınız umarım. serçe parmağı kalınlığında iki begonvil fidanını birbirine sarmalayarak ve bodurlaştırarak bonsai yapmayı hedefliyorum. dolayısıyla köklerini bir saksıya almam lazım ve bu işlem sırasında köklerde hırpalanma olabilir aynı zamanda kökler hava alacaklardır. şu günler bu işlem için uygun mudur? dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Kök sistemini olabildiğince hırpalamadan, yani toprağın dağılıp hava almasına müsade etmeden, bahsettiğiniz işlemi yapabileceğinizi düşünüyorum. Dikkât etmeniz gereken bir diğer husus ise; birden fazla fidanı diktiğiniz saksının her tarafının boşluk kalmayacak şekilde tamamen toprakla dolmasını sağlayın. Dikim işlemini yaparken, arada bir saksıyı yere vurarak ve silkeleyerek bunu sağlayabilirsiniz. İşlemi olabildiğince hızlı ve köklerin havaya az maruz kalmasını sağlayarak yapın. Arkasından hemen can suyunu verin ki; toprak iyice yerleşsin ve köklerin hava ile teması önlenmiş olsun. Bu şartlar sağlanırsa, pekte bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Bugün, begonvilin yan dallarından birine havai köklendirme uygulaması yaptım. Elimde köklendirme tozu olmadığı için köklendirme tozu kullanmadım. Bakalım sonuç ne olacak? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
2 hafta once begonvilimi iceri almıstım. Evde cok yaprak dokmeye basladı, her ne kadar taze filizler sürgünler versede pek bir keyifsizdi. Dun disarı cıkardım ve sulamadan once topragını birguzel havalandırdım. Cubuga ne takıldı dersiniz ? 5-6 cm uzunlugunda 1-1,5 cm genisliginde Danaburnu larvası ! ! ! ! ! ! ! ! ! Cılgına dondum, igrenc bir yaratık. (Hayatımda ilk defa gordum) Buyusun guzel guzel cicek acsın gonlumu gozumu doyursun diye gozune baktıgım guzelim begonvilim bu igrenc mahlukattan dolayı küsmüş. Tecrübeli arkadaslarım, ne yapayım simdi ben ? Begonvilim ölmek üzere.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
ölmez
Haftada bir sulamaya devam 0çak ayında toprağını değiştirin bahara çiçeklenecek ve siz buraya resmini koyacaksınız iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Ahmeter hocam; Şişedeki begonvilim yapraklarını çıkartarak kök saldı. Şişenin üst kısmını çıkarma vakti geldi mi? Bu durumdayken toprağın kuruyup kurumadığını anlayamıyorum. Şişenin dip kısmı nemli ama su ihtiyacı için bu kadar nem yeterli olur mu? Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Başarılar tebrikler Benden bir numune , aynı zamanda çeliği yaptık .her ikimizinde çelikleri güzel kök vermiş sizde benim kestiğim gibi plastiği kesin mart başı saksıya alacağız Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Valla imrendim çeliklerinize, ne kadar canlılar. Ellerinize sağlık sayın Ahmeter, sayın Sevgi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
Selamlar, ilk denemem hüsran olunca bu sene cesaretimi toplayım yeniden ektim begonvilimi. Yerimiz Ayvalık civarında, deniz kenarında. Güney batıya bakacak şekilde diktim yaz başında. Dikmeden önce 40x40 çukur açtım iyi kök yapması için. Yaz boyunca oldukça iyi gelişti. Şimdi en büyük korkum kışın kuruması. Öncelikle kök kısmını yanmış keçi gübresiyle malçlamayı dünüşüorum. Budama yapmayı düşünmüyorum ama gerekliyse yapabilirim. Başka yapabileceğim birşey var mı? teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2013
|
Sayfada begonvil edinin diyenler var fakat bizim çelik alacağımız yerler yokki göndermeye gönüllüler varsa seve,seve kabul ederiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Begonvil
Ayvalık bölge olarak rizikolu ben olsam saksıya alıp kapalı aydınlık bir yerde kışı geçirmesini sağlarım Sayın Sedoş İlgi duymanız gayet güzel Eskişehir kışın soğuk bir bölge bence yazın bir begonvil edinin bir kışı beraber geçirin deneyim elde edin Çeliğe gelince yaza girerken güneydeki fidanlıklar üçretlen çelik gönderiyorlar Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2013
|
Teşekkür ederim bilgi için Sy Ahmeter beyefendi .Ben zaten yetiştiriyorum.Fakat gönül istiyorki her çeşidinden olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bougainvillea
Bütün begonviller kapalı bir ortama alındı Kar yağdığı 0 derece olduğu zaman soba yakılacak üzerinde çiçek olanlarda var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|