![]() |
|
![]() |
#842 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım 20 küsür sene önce dikilmiş.. Ben evlendiğimde de bu bitki bahçedeydi.. ![]() ![]() 4. katın balkonuna çıkmasını istiyorum.. Asma geldi, o gelemedi ![]() ![]() Ne yazık ki bu evde yaşayanların içinde, bu bitkiyi tek seven benim galiba.. Dikeni, yaprakları arsına yuva yapan örümceği vs. sürekli bahane edilip budanıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sevdiğim en güzel rengi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Dün gezdigim bir serada muhteşem bir begonvile gördüm kat kat ponpon gibi cicekleri vardı , alıp almama arasıda kararsız kaldım bildiginiz gibi balkonum cok ufak ve aşırı bitki yogunlugu zorluyor beni kışın iceri almakta cabası . Begonvillerin bodur cinsi varmı gelişmiş büyümüş bir bitkiyi kışın budamak istemiyorum ![]() Ahmet bey antalyada gördüklerimde cok büyük dikenler vardı aşılı olanlarında öyle uzun dikenleri oluyormu ? dün gördügümde cok az kücük dikenler vardı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Ağaç Dostu
|
İstanbulda begonvil biraz zor boduru yok diken türüne göre değişiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Ağaç Dostu
|
465 no`lu bildirimdeki Begonvilim , maalesef yapraklanirken aniden hayata kustu.....Digerleri yapaklanirken, o tum yaprakciklarini doktu......Ben de onu iyice budadim. O sarabi renkleri bir daha seyredermiyiz bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Ağaç Dostu
|
Saksıda bitkinin soguga dayanıksızlıgını biliyorum ![]() Begonvil eyüpte bolca var ahmet beyin resimdeki pembe katlıdan gördüklerim, tek kötü yanı aşırı büyük olmaları . kafam atıyor adalara gideyim diyorum üşeniyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Ağaç Dostu
|
İstanbulda yanlız kışın ada begonvili dışarda kalıyor diğerlerini 10 dereçelik bir ortama almak şart Senelerdir ada begonvili diye bana sattılar sonuç hüsran Tek çare Büyük adaya gidip tek yetiştiren HÜSEYİN BAHÇIVANI bulmak bütün ada paytonçuları biliyor Düzenleyen ahmeter : 13-06-2012 saat 10:05 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Ağaç Dostu
|
Yakından bir resmini koyuyorum orijinal rengine dikkat çiçeklerin diziliş şekli ve dallarının düz ve uzun olması |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Sayın ahmeter, Bendeki begonvil bu.Cinsi ne acaba?Yaprak rengi çok dikkat çekici.Açık sarı gibi, yaprak damarları koyu yeşil.Mor çiçekli.Dikenleri var. Sağlıklı görünüyor ama çok çiçek ve yaprak döküyor.Açık renk yaprak demir eksikliğini düşündürüyor amam sağlıklı olunca da acaba cinsi mi böyle diye düşünüp demir takviyesi yapmıyorum.Çiçekli bitki besini veriyorum. Bu begonvil hakkında ne düşünüyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Ağaç Dostu
|
Azotlu gübre yapraklarını yeşil hale getireçektir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Alıntı:
demir takviyesi yapın, cinsi öyleyse zaten değişim görmeyeceksiniz. Demir eksikliği ise bitkinizi kurtarmış olursunuz. Demir emilimi için asidik ortam gerektiğini hatırlatırım... Normal ve demir eksikliği olan yaprak... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Ağaç Dostu
|
Ada begonvili **** büyükadaya adapte olmuş begonvil sadece bu renkmi acıyor . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Ağaç Dostu
|
Bol bol EMA lı su ile sulayın bence. Ben bir çok ağacımı kurtardım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Ağaç Dostu
|
Mesaj #764 teki ilk üç karede uyanmaya başladığı görülen begonvilim şimdi fuşya rengi ile göz kamaştırmakta. 3 ay kadar zaman almış bu duruma gelmesi. http://www.agaclar.net/forum/930764-post764.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
[QUOTE=iris41;982562]Dün gezdigim bir serada muhteşem bir begonvile gördüm kat kat ponpon gibi cicekleri vardı , alıp almama arasıda kararsız kaldım bildiginiz gibi balkonum cok ufak ve aşırı bitki yogunlugu zorluyor beni kışın iceri almakta cabası . Sn.iris41. Bu bahsettıgınız sera nerede acaba.Avrupa yakası mı anadolu yakasında mı.Adı nedir belki int. sitesi vardır. Sorun olmaz ise detaylı bilgi yazarmısınız **** özelden yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Ağaç Dostu
|
Burdan yazmamda bir sakınca yok sanırım eyüpteki seraları gezerseniz bol ca gelişmiş bulmanız mümkün yalnız fiyatları nedense biraz ucuk , sanırım manevi bir yer oldugundan bilgi konusunda cok cimriler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Ağaç Dostu
|
Bougainvillea double
Katmerlisi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Ağaç Dostu
|
Begonvil İlgi . az zaman zaman bende gelmesem uğrayan yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Ağaç Dostu
|
begonvil |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Ağaç Dostu
|
Muhteşem görünüyor ![]() ![]() Ahmet bey istanbulda nasıl koruyorsunuz bunca begonvili |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|