![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Normal şartlarda baharda ve yaz başında açtığına göre , bir kışı taklit edecek şartlar oluşturacak olursanız , ve bu şartları 20-30 gün devam ettirip sonra da aydınlık ve sıcak ortama alırsanız belki açabilir . Ayrıca Giberelik asit verseniz de olur . Sevgili Günüm Bursada açmışı vardı bayramda , çiçekçilerin bir hilesi var bence bu konuda ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Alıntı:
Bugün Eminönü'nde dolaşırken, henüz tek tomurcuk verme zamanı olmayan yılbaşı çiçeği gördüm bir dükkanda. Çok büyük bir çiçekti. Ve üzerindeki çiçeklerden yapraklar görülmüyordu. O kadar ki çiçekler açmışlar ve geçmişler. Bunu nasıl yaptıklarını bilmiyorum. Yılbaşı zamanı gelince bitki yeniden çiçeklenir mi acaba? Sizin yöntemi denemek lazım kızılay sarmaşığı üzerinde. Benim saksı sayımı burada söylemeye utanıyorum. O yüzden herkesi kendi haline bıraktım evde. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Gözlemlerime göre bitkiler hayatlarının riske girdiği kuraklık ve soğuk iklim koşullarından sonra açarlar . Neslin devam etmesi bence programlanmış bir şey . Kritik durumda çiçek açıp tohum yapmak için tüm gücünü harcar .Çiçekçiler böyle bir durum yaratıyorlar , çiçek tüm gücünü tüketip açıyor , satılıyor . Satın alan kişinin evinde son günlerini yaşayıp ölüyor . Alanlar , bizler nerde hata yaptım diye kara kara düşünüyor ... Çok katı olmamak koşulu ile bir kış taklit edilebilir , açtırma denenebilir ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|