![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
İyi akşamlar Tüm ağaç tutkunlarına verimli hasatlar dilerim. Fazla sukabağı olupta ücreti karşılığında göndermek isteyen olursa alabilirim. Erzurumda yetiştirmek imkansız. Hepinize şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-07-2010
|
İlk kabağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Bunlar da diğerleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Arkadaşlar bir müddet daha bekleyeyim mi yoksa artık hasat edeyim mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Sayın prııt dallar kuruduysa toplayın bence.çünkü içinin olgunlaşması bitmiş oluyor bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Sanırım içinin çürümesi falan gerekiyor.5 ay önce samsun'dan bu susaklardan gelmişti.Evde öylece bekliyor.Diğer forumlarda altlarını deldiklerini gördüm.Ne kadar süre daha beklemem lazım içine ışıklandırma gibi şeyler yapanlar da olmuş. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Çürüme değil kuruması gerekiyor.sallayınca İçinden tohum sesi geliyorsa delebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Tohumlarını Sn sevoş'un göndermiş olduğu susakları havaların iyice bozup bitki yapraklarını kapkara yapmasından sonra topladım. Erken olduğunu biliyorum ama sürekli yağmur altında kalırlarsa tohumluk için ayırdığım kabakların çürümesinden endişe ettim. Geç ekmeme rağmen 4 tane ürün alabildim. Kısmetse artık seneye paylaşıma konulacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-06-2009
|
Arkadaşlar merhaba, Bu sene su kabağı ekmek istiyorum. Elimde uzun saplı olan cinsin tohumları var. Çift boğumlu ve gülle denen cinslerden de ekmek istiyorum. Elinde tohumu olan arkadaşlar gönderebilirse çok sevinirim. PM bekliyorum. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Sn axilic, adres bilgilerini özelime yazarsan, çift boğumlu olan tohumdan gönderebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
Tamamlayacağım
Elimde yeni çimlenmiş (5-10 cm) 10 Türk Türbanı fidesi var. Onları toprağa ekmek için 2-3 hafta daha beklemeyi düşünüyorum. Konya'da havalara güvenemiyorum. Küçük iki saksıdalar şu an. Yerleri dar gelirse sorun olur mu? Küçük bahçemde küçük bir üzüm asması var. Bitkilerin ona sarılması için altına dikmem uygun olur mu? Bir tanesini büyük bir saksıda bırakmak istiyorum. Sorun olmaz umarım. Bu sayfada bu konuda çok tecrübeli arkadaşlar olduğunu gördüm. Bu yeni ve farklı türde süs kabağının yetişmesinde yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Bana gelen bir küçük kabaktan 20 kadar tohum aldım. Elimdekileri yetiştirebilirsem onların tohumlarını da isteyenlerle paylaşabilirim. Teşekkürler Düzenleyen sehercan : 27-02-2015 saat 14:43 Neden: Bitmeden gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2008
|
Bu sene nasip olursa Su kabağı yetiştirmek istiyorum google den bulmuş olduğum bir çardağı biraz daha eklemeler yaptım ve büyüttüm demirlerin boyu 6 metrelik olduğun dan ikiye bölüp 50cm toprak altı 2,50 mt yukseklık olcak direklerin ara mesafeleri 3 metra olarak ayarladım ust kısımlara demir profıllerle bağlantı yapıcam siz büyüklerimin de fikirlerine ihtiyacım var Resim.1.çardak.sistemi Karışık 61 adet Kabak Kemane 61 adet çift boğum büyük 101 adet çift boğum uzun 56 adet bombeli 10 adet yılan 10 adet 299 adet Gelen.6.Çeşit.Tohum Tohumların.Boyutları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2014
|
tohumlarınızı 6 nisandan sonra ekerseniz gelişimleri daha iyi olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2008
|
Sayın neşecan nisanın 15 inden sonra araziye ekmeyi düşünüyorum tohumları zaten martın 10 unda cam sera da torf perlit karışımı yaparak ekicem viyollara cam sera da devamlı soba yanıyor nisanın 15 ine kadar dikim seviyesine gelir diye düşünüyorum bilgisi olan yazarsa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-06-2009
|
Merhaba arkadaşlar, Viyole ekmiş olduğum su kabağı tohumları yirmi santim kadar sürdü, sonra aşağıdaki fotoğraflarda gördüğünüz gibi ilk yapraklarının uçlarında kurumalar başladı. Sorun ne olabilir ki? Çok üzülüyorum bu duruma. [IMG] http://img500.yukle.tc/image.php?id=8288photo.jpg [/IMG] [IMG] http://img500.yukle.tc/image.php?id=1161photo1.jpg [/IMG] [IMG] http://img500.yukle.tc/image.php?id=5310photo2.jpg [/IMG] [IMG] http://img500.yukle.tc/image.php?id=5659photo3.jpg [/IMG] Düzenleyen axilic : 27-04-2015 saat 10:39 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2015
|
Arkadaşlar ben de bu yıl ilk defa tohum ekimi yaptım. Iki tane balkonumda üç tane de bahçemde ektim. Sadece balkonumdaki çok çok fazla gelişti. Diğerlerinin boyunu dörde katladı diyebilirim. istanbulun hava Şartları bunları nasıl etkiler acaba. Bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-12-2015
|
Su kabağından çok güzel ürünler elde ediliyor. http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1460483616 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-04-2015
|
Merhaba ben saksıda su kabağı yetiştirmeye çalışıyorum. Fakat kabak oluşmuyor. Ne yapmam lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklerin döllenmesi gerekli..arılar veye rüzgar yapmıyorsa bir sulu boya fırçasıyla siz yapmalısınız..bu bölümü dikkatlice okursanız bu bilgilere ulaşa bilirsiniz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-03-2013
|
Üç sene aradan sonra yeniden yetiştirebildim. Apartmanların arasında küçük bir yerde. Fazla güneş görmüyor. Asmanın dallarında sardırmıştım. Meyveye duralı 20 gün kadar oluyor. Bir kökte altı tane var. Bazı meyvelerin dibi bahçe duvarına değiyor. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2016
|
Merhabalar su kabağının ekim zamanı ne zaman ? ve saksıda çimlendirerek mi ekmeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2016
|
susak yetiştirme
herkeze merhaba susak konusunda tam bir becerim yok ancak hobi olarak başladım önce çekirdek ektim küçük saksılara sadece kuru hayvan gübresi kullandım çok seviyormuş 5 ğünde filizlendi ve boy attı 20 cm.oldular..saksıyı biraz daha büyüttüm yaklaşık 3o cm olunca vede hava durumuna ğöre yere ekicem bir saksıyı balkonda yetiştirmeyi düşünüyorum umarım güzel bir sonuç alırım eğer bu konuyla ilğili bilğileriniz varsa lütfen paylaşırmısınız zira diğer aşamaları bilmediyim için devamında ne yapabilirim yazarsanız çok sevinirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...vuzu/19355.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
![]() Aralarında sevgili sungurağın gönderdiği tohumlardan büyüttüğüm kabaklardan yaptığim sakılarımın son durumları gayet sağlıklı ..İpler çürüsede kabaklar hala sağlam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-09-2015
|
Merhaba; İnternet ortamında aldığım tohum neticesinde çıkan su kabağımız değişik bir tür sanırım ![]() Bu kabağa nasıl bir uygulama ile süsleyeceğiz halen düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Kabağınız uzun kabak. Yenen kışlık olarak kurutulan cins. http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/3107.htm https://afyonyemekleri.net/uzun-kabak-yemegi/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|