![]() |
|
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Yeni tohum çimlendirmedim.Ayrı bölgeye ektiğim 5,6 kök var .Son meyveleri tohum için ayıracağım selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Arkadaşlar , tüm yazıları ve açıklamaları okudum.KOKULU Passiflora Actinia Çiçekli Meyveli benimki. En nadide türmüş içlerinde. Fakat bu 2. çimlendiremeyişim 2 hafta oldu bu kadar her talimata uydum ama ben de çimlenmiyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Bu pasiflora,çarkıfelek ya da saat çiçeği denen bitkinin meyvesi nasıl,ne tür vitaminleri içeriyor.Asıl ve en önemlisi bu bitkinin en kaliteli meyve vereni 4-5 yaşında olanı nereden güvenerek satınalabailirim.Doğruluğuna nasıl inanabilirim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2009
|
merhabe arkadaşlar ( http://www.tohumlar.net/category.php?id_category=25 ) bu sitedeki Pasiflora - Çarkıfelek çiçeklerinin meyvesi yenilen cınsi mi değilmi bilen arkadaşlardan rıcam beni bilgilendirebilirlermi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Yolac; Tropik seranın satış listesinde var. Seranın sahibi Sn. Mutlu Kutlu sitemize de üye, bu konu hakkında kendisi ile irtibata geçebilirsiniz.... Sn. MEQAN 42; Verdiğiniz linkteki Pas. edulis ve Pas. ligularis türlerinin meyveleri yenilmektedir. Pas. ligularis "Sweet Granadilla" olarak bilinir, yabancı sitelerde aromatik bir tada sahip olduğunu okumuştum... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
/
Giriş Tarihi: 16-06-2009
|
pasifloranın tohum dan çoğlatmanın en uygun zamanı hangi aydır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu.
|
Evet meyvesi maruçya adı ile geçmektedir. Forumdada maruçya adıyla satışa sunulan bir alışveriş merkezinden çekilmiş fotoğraf yer almaktadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-01-2010
|
Sn:siniroluyorum elinizdeki tohumlar passiflora edulis mi?. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bende facebook'ta ilgili grubun fotoğraflarını inceledim çok güzel görüntüler mevcut, teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Soğuğa En Dayanıklı Çarkıfelek Türü Hangisidir
Elimde çimlendirilmiş olan 10 çeşit kadar çarkıfelekten sadece 1 türü Çanakkale ili kazdağları eteklerindeki Bayramiç ilçesindeki çetin kar ve kış olaylarına dayanarak yapraklarını dahi dökmeden ayakta kalabilmiştir. Tahmini olan var ise yazalım, olmayanları meraklandıralım. Çarşamba günü buraya cevabını yazıp resmini ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetiştirdiğim Passiflora incarnata kışa minik bir fide olarak girdiği için kapalı balkonda gelişmesini sürdürdü.. Temmuz ayında çiçeklerini görmeyi umuyorum. ![]() Passiflora Caerulea ise geçen kışı terasta geçirmiş, sorun yaşamamıştı. Bu sene de kapalı balkona almaya gerek duymadım. İyi gözüküyor ama diğeri gibi gelişmedi, dinlendi. Bir miktar yaprak döktü, baharda yeni sürgünler, yapraklar bekliyorum. Ankara'da sorun olmuyor diyebiliriz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-02-2010
|
Geçen sene 3 tohumuna 10 tl verip almıştım ama, maalesef çimlendiremedim. Bu sene yine deneyeceğim. Tavsiyesi olan var mı, ne yapayım? Seram var şimdi eksem çimlenir mi? Düzenleyen Sevilay : 03-03-2010 saat 21:53 Neden: Yazım kuralları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
3 tohum için 10 TL biraz fazla değil mi ? Bence hazır yetiştirmekte olan arkadaşlardan fide alsanız çok daha mantıklı ya da en kötüsü yapımarketlerde tohum paketleri olarak satılıyor (5TL civar). Tohumlarını çimlendirmek zor diyorlar, bence en iyi seçenek fide olarak almak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-01-2010
|
Sn;Jezebel P.edulis aldığım arkadaş kışın içerde tutmam gerektiğini söylemişti, Sizinki kalın gövdeye sahip sanırım kışın yapraklar etkilenmiyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Hiç bir hasar yok , birisi bir yaşında geldi , diğerini ağustos ayında tohumdan kendim yetiştirdim . İkisi de hayatta . P.caerulea ' yı ise tohumdan baharda çimlendirdim , yeminle tüm dalların boyu 10 metreyi geçti . Gövde çapı köke yakın kısımda işaret parmağım kadar var . Granadilla yeni filizlenmeye başladı , ona da pet su şişesinden sera yapmıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Sayın begonya benim tercihim size tohumla uğraşmak yerine ufak boylu bir fide edinin hem daha iyi olur ve tohum maliyetiden daha aza mal edersiniz. Çimlenir mi derdi de yok sonuçta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Seranız varsa şuan ekebilirsiniz ki ben elimde fazla olan tohumları bir saksının etrafına bırakmıştım buradada çimlenebildiler, sizde çimlendirebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|