![]() |
|
![]() |
#541 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2013
|
tohumlardan ikisi poşet içinde filizlendiler onları içeri aldım ama sonra havaların erken ısınmasından dolayı tekrar sera ortamı da yaparak dışarı çıkardım. hatayda havalar çok sıcak bu nedenle poşetleri 2 hafta önce çıkardım çıkardıktan sonra bir tane daha filizlendi. şu anda tamamı poşetsiz dışarda duruyorlar. toplamda 3 tane filizlenmiş buna da şükür ama hangi türleri filizlendi çok merak ediyorum sanırım bu süreç daha çok uzun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Ben de tohum istiyorum , lütfen kimde var ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
evet aldım çillenmesini bekliyorum.henüz bi hareketlenme yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2013
|
ben de zengarden'dan aldım bakalım umarım başarırım çimlendirmeyi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
değerli arkadaşlar yirmi yıl önce bir sarmaşık gördüm.adını bilmiyorum.sadece pasifloren sarmaşığına çok benziyor. çeliğinden aldım ve tuttu malesef daha sonra ben o çiçeği kaybettim.pasifloren çiçeğinin bir türü olduğunu tahmin ediyorum.internette o kadar aramama rağmen karşılaşmadım tabi adını bilsem iş kolay.sizlere tarif etsem acaba bir tanıyan olurmu? yaprakları tahminim beş çentikli çiçeğinin büyüklüğü avuç ayası büyüklüğünde taç taprakları beyaz beş altı tane yalın katlı nergiz formunda fakat içinde kırmızı uzun bir tüyü var hani bazen şapka kenarındaki gibi belki eksiklerim olabilir. uzun zaman olduğu için ancak bukadarı aklımda tarifim size tanıdık gelirse bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.bu konuyu buradan açmam doğru olup olmadığını bilmiyorum. hepinizin hoşgörüsüne sığınarak saygı ve sevgilerimle Düzenleyen münevver48 : 07-03-2014 saat 19:57 Neden: eksik kelime |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2013
|
Alıntı:
Bu tohumların çimlenmeme ihmaline karşı tohum payaşacak arkadaşlar varsa bana bildirebilirler mi acaba? ELimdekiler passiflora Incarnata ve Passiflora Alata tohumları idi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaçsever
|
5 adet tohum çimlendiler ve ve şuan ana yapraklarını çıkarmaya başladılar.müsait bir zamanda resimlerini eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
9 mart da sayın Vehbi beyin gönderdiği 2 çeşit passifloradan 5 er adet tohum ekmiştim , henüz sadece 1 adet tohum çimlendi . Aslında saksıda 5 tane fide de var , fakat ben onların passiflora olduğundan pek emin değilim. Aslında çimlenmek için biraz geç kaldılar , bekleyip göreceğim ![]() Düzenleyen olcim : 04-04-2014 saat 14:37 Neden: yanlış yazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaç Dostu
|
geçtiğimiz yıl tohumdan ürettiğim pasifloren çiçeğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2014
|
Münevver hanım passifloranız meyve veriyor mu? Cehaletimi maruz görün lütfen. Evimin yakınlarda bir passiflora var. Yaprak uçları sizinkinden daha oval. Çiçek açıyor ama meyve verdiğini görmedim nedense. Türünden kaynaklanıyor olabilir mi? Çelik almayı düşünüyorum meyve veren cinsinden ise. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2014
|
Teşekkürler münevver hanım. Benim gördüğüm passiflora büyük ihtimal meyve vermeyen cinsten. Geçen gün üşenmeyip iyice inceledim yaprakları sizinkinden baya farklı. Genede sağolun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
Pasiflora edulis tohumu ektim ama birşey olmadı henüz çıkan birşey yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2010
|
Bizimkilerden iki kare paylaşmak istedim. Bahçeyi çok sevdiler, şu anda üç ayrı yerdeler ve anladığıma göre heryeri ele geçirmek istiyorlar. ![]() Türünü bilmiyorum ama çok fazla meyve veriyor. Sanırım yenmesinde bir zarar yoktur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Passiflora Grenadillamız Pollenledikten bir hafta sonra meyve verdi, tutmasını bekliyordum ama bu kadar kısa sürede bu kadar büyümesini beklemiyordum. Bir kavun kadar büyümesini bekliyorum, bal gibi tatlı meyvesi olduğu söyleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Ağaçsever
|
Sayın cihan_as ın gönderdiği pasifloralar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Selamlar. Pasiflorayı terasta demire sardırmak gibi bir fikrim var ama, bitkinin kavrulmasından endişe ediyorum. Teras hep güneş görüyor. Demirler çok ısınıyor. Çok da hızlı büyüyor, biran önce bir şeyler yapmak istiyorum. Ne yapabilirim? Tecrübesi olan arkadaşlar bir yol gösterebilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Bir de cinsini bilemiyorum ben. Alt yapraklarının lobu daha az. Bu tür soğuğa dayanıklı bir tür müdür? Anakara' da kışın dışarıda yaşayabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Ve huzurlarınızda ilk passiflora çiçeğim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2007
|
Polenlemeyi nasıl yapıyorsunuz, anlatabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ağaçsever
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
|
sıcaklardan rengi bile bir garip oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-07-2014
|
Herkese merhaba, Birkaç ay önce Heybeliada' ya taşınınca baharda tabiatın uyanışına daha yakından tanıklık ettim. Anakarada farketmediğim ya da hiç görmediğim bitkileri ve çiçekleri şimdi öğrenmeye çalışıyorum. Bu ilk mesaj vesilesiyle sormak istediğim konu şu: Ada çevresinde gezinirken Pasifflora' yı farkettim. 3 gün önce olmuş meyvelerinden birkaç tane kopardım; meyvesinin tohumlarını nasıl kurutabilirim ve yetiştirmek için ne önerebilirsiniz? Bitkiden çelik dediğimiz yöntemle bir kaç dal alabilirim ama bu dönem hangi dalları kesmeliyim bunu bilmiyorum. Tohumunu kurutmak ve filizlendirmek içinse tam olarak nasıl bir işlem uygulamalıyım? Önceki 19 sayfadaki her postu okumuş olmama rağmen kesin bir yöntemde kararsız kaldım. Temmuz ayı için bu işlemler doğru zaman mıdır? Herkese çiçek kokuları içinde günler dilerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Yeni Üye
|
Diğer fotoğraflar yüklenmemiş, ekte gönderiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Yeni Üye
|
Dosyalar tek tek yüklendiği için (nedeni anlamadım) son olarak meyvesinin fotoğrafını da ekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|