View Single Post
Eski 12-07-2014, 18:55   #568
Sozsen
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-07-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Herkese merhaba,
Birkaç ay önce Heybeliada' ya taşınınca baharda tabiatın uyanışına daha yakından tanıklık ettim. Anakarada farketmediğim ya da hiç görmediğim bitkileri ve çiçekleri şimdi öğrenmeye çalışıyorum. Bu ilk mesaj vesilesiyle sormak istediğim konu şu:
Ada çevresinde gezinirken Pasifflora' yı farkettim. 3 gün önce olmuş meyvelerinden birkaç tane kopardım; meyvesinin tohumlarını nasıl kurutabilirim ve yetiştirmek için ne önerebilirsiniz? Bitkiden çelik dediğimiz yöntemle bir kaç dal alabilirim ama bu dönem hangi dalları kesmeliyim bunu bilmiyorum. Tohumunu kurutmak ve filizlendirmek içinse tam olarak nasıl bir işlem uygulamalıyım?
Önceki 19 sayfadaki her postu okumuş olmama rağmen kesin bir yöntemde kararsız kaldım. Temmuz ayı için bu işlemler doğru zaman mıdır?

Herkese çiçek kokuları içinde günler dilerim

Eklenen Resimler
 
Sozsen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön