![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Guest
|
Bizimde Selluka'mız varmış ta... haberimiz yokmuş Burada zaten her gün yeni bir şey öğreniyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#3 |
|
agaclar.net
|
Yalnız arkadaşlar bunlar asıl istediğimiz makbul olan selluka türü değil. Bunu göz ardı etmeyin.Asıl yaşatmak ve yaymak istediğimiz selluka türü Vigna caracalla. Bu yukarıda resmi olansa kokulu süs bezelyesi, selluka diye adlandırılsa da Vigna aristata veya Lablab purpureus adıyla bilinen sarmaşık. Elbette bu sarmaşığı da koruyalım ve üretelim. Ama anneannelerimizin sellukası olan Vigna caracalla yı kaybetmeyelim. Başlıkta, geleride resimlerini göreceksiniz, salyangoz gibi kokulu çiçekler açıyor ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Kaybettik...
|
Korkarım bu maceranın sonunu dikkatsizliğimle ved zamansız bir ekimle getirdim. kotiledonlar substratda kalırken ilk filizle açan ilk yaprak dün gayet iyi idi hatta 5 adet filiz çıkmışdı (sanırım ısı azlığından ve nem fazlalığından veyahut havasızlıkdan) başları kararıp çürüme gösterdi vede filizelr u yapıp karaak aşağı duğru eğildirle. şimdi yapılması gerekenler nedir Mine hanım tavsiyeleriniz. henüz bir kaçı filizlenmek üzere. bunu ilkbahara doğru yapsaydım bu sorunum olmıyacaktı belki ancak...şimdi çok geç. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Kaybettik...
|
Bu mesajınızı okumadan evvel gecedn ben hemen altan ısıyı yükseltim vede içerde konveksyonla hava akımı sağlıyacak şekilde kapağı araladım. mesajınızı okuduktan sonra Captan sölüsyonu ile ıslatmak istediğimde. durumları daha iyi idiler. kotiledonun iki yanından iki filiz daha veriyor gibiler böylesi bir durumle ilk kez karşılaşdım yarın resimlerini çekip koyacam geceleri flaşla sağlıklı bir resim çıkmıyor ondan ççekmedim. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Merhaba Mine Hanım ;mahallemizdeki selluka yı resimlemiştim,müjde diyorum;bir adet taze börülceye benzeyen tohum oluşuyor.Ayni bahçede farklı(?) bir selluka daha bulduk (limon ağacına sarılmış) fakat çiçekleri lekesiz beyaz ve üzerinde keçiboynuzu benzeri tomumlar oluşuyor.Hafta sonu tohumların ve beyaz çiçeklerin resimlerini göndermeye çalışacağım. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2006
|
Merhabalar, Geriden de olsa takip etmeye çalışıyorum olan biteni. Bu ay sürekli bir şehirden bir şehre gezdiğim için bazen zaman bulamıyorum. Yarın Kuşadası'na gidiyorum. Acaba Kuşadası'nda selluka tohumu bulabilir miyim? Bu konuda bir bilgisi olan varsa ve beni bilgilendirirseniz çok sevineceğim. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2006
|
Alıntı:
Birkaç yere sorayım yine de bakalım. Belki şansım yaver gider. Gitmezse zaten bekliyorum tohumları... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Kaybettik...
|
Selluka denemelerim...
Ekde mantardan kurtardıktan sonra gelişen filizlerin de zaman farkı ile resimlerini çekmeye çalıştım... görüşlerinize sunuyorum. ilk filizler bundan evvelde bahsetiğim gibi mantar ve küfe yenik düşerken Mine hanımın tavsiyeleri doğrultusunda çevre şartlarını değiştirince kotiledonlar substratdan yukarı çıkamazken birkaç sağlıklı filiz birden sürdü... bugün itibarı ile onları köklenebilecekleri disposablı olan oranik saksılara diktim keşke söküm resimlerini de çekse idim zira bayağı bir uzun çatallı ve sağlıklı kökleri varmış.![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
toprak acemisi
Giriş Tarihi: 23-10-2006
|
merhabalar konunun ilk açıldığı zamandan bu yana okudum.. ee epeyce bir vakit aldı doğrusu heyecanınıza bende ortak olmak istiyorum bir izmirli olarak nasıl sellukaya hiç rastlamamış olduğuma başlığı gördüğüm ilk andan beri şaşmış durumdayım.. gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiim.. kararlıyım benimde bir sellukam olucak Bu arada erkan bey ne oldu sizin sellukalara merak ettim çok fena çiçek verdimi neye benziyorlar bir ara resimlerini eklerseniz memnun oluruz herkese kolay gelsin Saygılar...... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Mine hanım ;Evet tohumlar yeni olgunlaşıyor.4-5 adet oldu,ilk oluşan tohum(yukarıda resmi mevcut) yassılaşmaya başladı.Tohumların tam olgunlaşmaları hangi ayda tamamlanacak? Bitki kışı yapraklarını dökerek mi,solarak mı,geçirecek ? yeni sezon hazırlıklarına ne zaman başlayacağız.? |
|
|
|
![]() |
|
|