![]() |
|
![]() |
#2793 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Sn kalambaklı, tel örgüde ve çardak da sarılı olan sellukalarınız kuruduğunda gövdesini dal parçalarını yolup atıyor musunuz? ilk baharda gövdelerden yeni filizler oluşuyor'mu? Sizin verdiğiniz selluka'dan çelik alacağım toprak üstünde gövde bırakmam gerekiyor'mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2795 |
|
Cihan ben önümüzdeki günlerde çelik alacağım. Dalları yolamana gerek yok. Bir miktar kuruyacak kalan dallar baharda canlanacak sürgün verecek. Hafif odunsulaşmış dalları üç boğum kes. Bir boğum toprakta iki boğum dışarıda olacak biçimde dik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Ağaç Dostu
|
Sayın BenBen1967, saksıda maalesef sağlıklı şekilde büyüyemiyor ve ayrıca saksınız sellukanın gelişmesi için oldukça küçük, bana soracak olursanız bahçenin güneş alan bir yerine dikin ve sonuçtan oldukça memnun kalacaksınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2798 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kalambaklı bahçede yer çok seneye yaza dikmeyi planlıyorum. O saksı aşağı yukarı 20-25 lt toprak aldı. Hazır toprak almıştım 20 lt lik ona bahçeden toprak ilave edip saksıyı anca doldurabildik ve hala boş yeri vardı. Ama yerinden kaldıramayacağımız için o kadarla idare et sen bu yaz demiştim. Ve bu selluka sizin yolladığınız. İyi bakabilmişmiyim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2799 |
Ağaç Dostu
|
Üzerindeki son fasulyelerde, sanırım en geç, 10-15 günde kararır ve bende toplarım. Sonrasında budama...Vee, mayısa kadar iç mekana. Mayısta biraz toprak değişiminden sonra tam güneş alan bir yere yine gömülecek. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2800 |
Ağaç Dostu
|
Sayın BenBen1967, çokta sağlıklı şekilde baktığınız açıkça görünüyor ve seneye bahçeye dikerken büyükçe bir çukur açın , içine drenajı yüksek toprak karışımı doldurun ve bol güneş gören bir yere sellukanızı dikin, göreceksiniz yüzlerce çiçek açacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2010
|
bahçemde bir sürü sarmaşık olucak inşallah sellukayı en nadide yere ekicem ancak merek ettiğim selluka başka sarmaşıklarla bir arada yetişebilirmi çünkü ben bu yıl yeni bir düzenleme yapıcam bir kaç tür sarmaşığı yanyana ekicem yukarıdaki yorumları okudum geçenyıl bende zengarden den tohum aldım hepsinden fide aldım hepsi sağlıklı bende iki çeşit tohum dan alıcam sanıyorum banada ilginç geldi biri kokulu biri kokusuz rağbeti görüp fiyatı yükseltmişler... 4,90 idi çünkü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2802 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-09-2009
|
Merhaba; Bugün Seferihisar Sığacık'taydık.Yol boyunda giderken mandalina almak için durudum.Bir yandan mandalina seçerken bir yandanda yetiştirilmiş bonzaileri gördüm.Bir ara sizde selluka fidesi varmı diye sordum.Varmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Ağaç Dostu
|
Bitkiyi yaklaşık 3 hafta önce üzerinde bir metre kadar dal bırakıp budamıştım.. Dün kontrol edttim o dal komple çürümüş, elimde kaldı.. Kökü sağlam gibi görünüyor.. Çürümesinin budamayla ilgisi olabilir mi acaba? Yoksa bitki tamamen ölüyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Geçmiş olsun..Kış uykusuna yatınca budama öneriliyordu ben de bu nedenle henüz budamadım.Ama bence canlanır çok güçlü bir bitki.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2807 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Malumunuz havalar çok iyi gidiyor ancak 12 Aralıkta Avrupadan Ülkemize soğuk hava dalgası girecekmiş ve kar yağışları görülecek.Sizce sellukamı o tarihte içeri alsam mı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, sellukamı büyük saksıdan 10 litrelik saksıya toprağını dağıtmadan aktararak güneş görmeyen ancak aydınlık pencere önüne koydum.Uzunluğunu da 1,2 metre bırakıp kalanları çelikledim.Umarım bahara çıkar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2810 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yapraklarının bir kısmı dökülmüştü hatta üst kısımları kuruyarak 4 metrelik selluka 2 metreye düşmüştü bende fazla budamadım.1,7o cm filan bıraktım zaten ama üzerinde yaprak yok..Bakalım bir risk aldık epeyde gövdesi kalınlaşmıştı ama ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2812 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Haftaya kar yağacağını öğrenince dün 2,3 metrelik sellukamı yaklaşık 2 metre kalacak şekilde hafif budadım.Yani aslında çok kısaltmadım ve en üstten yarım metreye yakın kestim ve toprağını dağıtmadan daha küçük saksıya koyup içeriye aldım..Soğan varmı diye baktım ama birşey göremedim çünkü gövdeye yakın kök kısmını toprağını dağıtmadan koydum yeni saksısına..Sizce sellukam kurur mu? çünkü yaprakları dökülmeden sellukasını budayan arkadaşların çoğunun sellukası kurumuş.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
|
Kışın önemli ölçüde kuruyacak zaten. Saksıya alırken soğanları olup olmadığına dikkat ettiniz mi? Önümüzdeki bahara canlanıp canlanmadığını görmeden, kurudu demek zor. Söylediğim gibi geçen kış bütünüyle dondu benim sellukam. Baharda tekrar canlandı. Zaten şarkı da öylediyor "bahar geldi sellukalar canlandı." |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Selluka konusunda birkaç gündür bir şansızlık yaşıyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Ağaç Dostu
|
Yılmaz Bey derdimiz aynı sanırım.. Ama artık dert etmeyin, geçmiş mesajları okursanız göreceksiniz, yumrular olduğu sürece bitki toparlanıyormuş.. Mesela.. http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=4312 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2818 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sellukamı bahçeden içeriye,günde bir saat güneş alan,aydınlık, kapalı ve sıcak bir yere (kış boyu da orada kalacak) aldım geçen hafta bu nedenle don görmeyecek ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|