![]() |
|
![]() |
#2581 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çiğdem Şentekin, bizim istede sellukanın yaygınlaşması için çalışmaya başlamamdan sonra, başka siteler de sellukayla ilgilenir oldular. Burada olmayan bilginin başka bir sitede olması zor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2010
|
Merhaba arkadaşlar; Lütfen yardım edin. Sellükam çok iyi gidiyordu, boylandı, büyük saksıya aldım, sarıla sarıla uzuyordu. Tam çiçek açar artık derken... Şimdi ne olduysa yaprakları sararıp dökülmeye başladı, çıplak dallar kaldı. Su da içmiyor hep alttan akıyor sular. Yaprakların hepsini kaybetmekten korkuyorum. Acaba çok mu suladım ya da gübre ihtiyacı mı var? Ne dersiniz? Yapralarda belirgin bir leke yok sadece sararıp dökülme... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Selluka
selluka selluka selluka |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2010
|
Alıntı:
Aldığım hazır torfa koydum, ekstra hiç birşey eklemedim. Sayın Tuta vallaha nispet gibi olmuş. Harika maşallah Düzenleyen ceydam : 22-08-2010 saat 17:21 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sadece torf yeterli değildir.Su tutma özelliği yoktur.Selluka toprağı; %65 oranında bahçe toprağı ve %30 oranında torf ve ayrıca %5 oranında iyi yanmış keçi gübresi ile karıştırılarak elde edilir.Saksı ise en az 30 litre olmalı ama 60 litre olursa çok iyi olur.Ayrıca 15 günde bir dengeli sıvı gübre vermek iyi geliyor. Düzenleyen Yılmaz Yalçın : 22-08-2010 saat 18:48 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Ağaç Dostu
|
Sn. ceydam bence toprağını Yılmaz beyin dediği gibi hemen değiştirin. Saksınızda suyun akıp hemen gitmesi; torfun suyunu ayarlamak zordur, siz sanırım torfun suyunu kaçırmışsınız, selluka hiç su alamıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Ağaç Dostu
|
Selluka sevgisi
Sellukam bu kadar yürekten çağırma beni GELDİM |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Ağaç Dostu
|
Selluka sevenlere
Selluka sevenlere |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Ağaç Dostu
|
Sellukayı sevmek
Selluka |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Ağaç Dostu
|
Sayın TUTA tebrikler. Yine harika bir foto. Bu yılın ilk çiçeğini siteye ben eklemiştim ama daha sonra çiçek göremedim. birbuçuk ay kadar evden uzaktım. Gübreleme olayı da olmayınca benim selluka sararmaya başlamış. artık iştahımı seneye saklıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Ağaç Dostu
|
Selluka ve çiçek salkımı oluşuyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Arkadaşlar sellukamın her yeri çiçek ve tomurcuklarla dolu. Yaklaşık 20 gün önce başlayan çiçeklenme ve tomurcuklanma her gün artarak devam ediyor. Sellukam bahcede yerde, haftada bir kez bol suluyorum ve başka hiç bir şey vermiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sellukam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Ağaç Dostu
|
İlk parti açan çiçekler tohuma gelmeye başladı VE YENİ ÇİÇEKLER |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Ağaç Dostu
|
Geçe güzel gündüz güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Ağaç Dostu
|
Selluka sevgisi
Selluka sevgisi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Ağaç Dostu
|
Selluka sevenlere
Vurulduğumun resmidir Benim gibi vurulanlara selam olsun Düzenleyen ahmeter : 01-09-2010 saat 15:29 Neden: KELİME |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Ağaç Dostu
|
Arka bahçeye diktiğim selluka tırmandıkça tırmandı. Bağladığım tel koptu ama su borusuna kadar geldi ve iki buçuk kattan sonra çatıya uzandı. İlk çiçekler erken açıp hemen döküldü. Bir kere daha açmaya çalıştılar ama çabuk döküldüler. Şimdi yine yüzlerce tomurcuğu var. Yapraklar ve gövde gelişimi çok güzel, belki çiçek için destek gübre istiyor. Pencereden bakınca: ![]() ![]() Bu da sürpriz oldu. Çok kullanmadığım pencereyi iki hafta kadar önce açmıştım, sanırım dalın ucu içeride kalmış. Bugün perdeyi yıkamak için çıkarınca içeri gireni görebildim, uzamış, tomurcuk bile vermiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2604 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Ağaç Dostu
|
Benim azman sellukada daha yeni yeni çiçeklenme başlıyor, gerçi çiçeklenme zamanı bu aralar ama bu sene mevsimler bitkileri şaşıttı, bir kısmı çiçeklenmeyi tamamlayım tohumlanma aşamasına girdi, bir kısmı benim selluka gibi yeni yeni çiçeklenmeye başladı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Ağaç Dostu
|
Yine de çok güzel Sevim hanım, sellukanın en büyük düşmanı kırmızı örümcek ve çekirgelerdir. Hadi kırmızı örümcek için ilaç kullandık, çekirge ve benzeri böcekler için ( yeşil renkli kokar böcek) hep nöbet mi tutacağız allahaşkına. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Kaybettik
|
Evet yaa sormayın. Gerçi kayıplarımın nedeni tohum veya fide verdiğim arkadaşlarımın yetiştiremeyişleri. Benim de ilk denemem olduğu için fazla yardımcı olamadım çevreme. Seneye güzel sellukalarımız olacak ![]() Yapraklarımızda tek tük sararma var. Hatta en uç kısmında uzamaya devam etmesine karşılık yapraklarımız ölmüştü yeniden yapraklanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|