![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Ektiğim beş Selluka, zülf-ü aruz tohumundan ancak biri çimlendi diğerleri ise çürüdü. ![]() Çimlenenin durumuda resimde görüldüğü gibi şimdilik sorunsuz ![]() Hata nerde derseniz tahminen 1-Zımparalama işini düzgün yapamadım 2-Fazla sulama 3-Havaların biraz serin gitmesi Diye düşünüyorum |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Vigna caracalla (ve ya, "Phaseolus caracalla") Selluka (ya da Kibristaki yerel adlari ile Fasulye cicegi, Garavolli (salyangoz) cicegi.) Subat ayinin bitisi ile buralarda yaz da bitmis yerini sonbahara birakmis oldu. Havalar geceleri sogusa da gunduzler daha iliktir. Selluka yazin son gunlerinde ciceklerini acmaya basladi. Her gun de konce cicekler acilip cogaliyor. Mart sonuna kadar ciceklenmeyi surdurecegini dusunuyorum. Bu guzelligi sizlerle paylasmak istedim. Hepinizin ayni guzellikte sellukalarinizin olmasini dilerim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Çelikler açık havada filizlenmeye başlamış.. Tohumlar, malum ay sonunda dikilecek.. Peki, geçen sene kuruyan bitkisinde canlanma olan oldu mu? Toprağı eşeleyip duruyorum hareket yok.. Nerde bu yumrular ? ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Beklemek boşuna gibi geliyor bana sanki..Şimdiye kadar sürgün vermesi gerekmez miydi? |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Alıntı:
ben de salona aldım, anlayacağınız 10 gün de yaklaşık 50 cm lik filizler oldu, ısıyla birlikte sizinkilerde canlanacaktır Yılmaz Bey ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim gövdesi tamamen çürüyen saksıdaki sellukanın toprağı çok sertleşmiş gerçi sıvı gübre ve suyu eksik etmiyorum haftada bir gün veriyorum.Ama toprağını çapalamak gerekir mi?Soğanına zararı olur mu çapalamak? |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Çok güzel olmuş. Bolca güneş görebiliyorsa dahada güzelleşir, gövdeyi bağladıysanız bir zaman sonra buralarda boğulmalar olabilir. gevşetmeniz gerekir. Çok suyu sevmiyor, sürekli nemli toprak iyi gelir. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
Ektiğim üç tohumdan ancak bir tanesi çimlenebildi. Başta nazlı duruyordu yavaş yavaş gelişimi hızlanmaya başlıyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Beymen, filizlendi de bu boya bile geldi. Ektiğimin ikinci günü torfun üzerinde yemşeyil bir uç belirmişti bile. Taze tohumun farkı bu olsa gerek. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Havalardan oldugunu sanmıyorum.Muhtemelen fazla sulamadan olmuştur.Selluka bu aylarda suyu pek sevmiyor.Az sulamak gerekiyor.Yazın suyu seviyor sadece. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2010
|
![]() Sayın Ahmeter'in gönderdiği selluka tohumlarından sadece iki tanesini çimlendirebildim. İnşallah çiçekli hallerini görebilirim. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çoğu arkadaşımızın içeri aldığı sellukalar da kurudu.O nedenle içeriye almak çare olmuyor soğuk iklimlerde.Bu yıl ise direk bahçeye ektim Artık olmassa çelik alırım. |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçedeki kökten ise ses seda yok, bir ara kazıp bakacağım. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Kasının içerisinde plastik poşetler içerisinde üstü plastik ürtü ile kapalı oldugundan aşırı sıcaklık filizleri yakmış. 10 ad ayrı yerde çimlenen sellukalarım sağlıklı çekilde büyüyorlar. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Saim Bey, iki yıl önce banada hediye etmişti. Büyük bir saksıya aktarıp, toprağa gömmüştüm. Geçen yaz çok muhteşem çiçeklendi. Aralık ayında, budayıp içeri aldım. Burada birine toprağı çok kurursa az az su vermesini söyledim. Aşırı su verdiği için kök çürümüş. Bu yıl onun tohumlarından, birkaç yerde ve yine aynı saksıda yetiştirdim. Hepside çiçeklenme aşamasına geldiler. Saksıyı yine kışın içeri alacağım. Diğerleri dışarıda yaşam mücadelesi verecekler. Bakalım sonuç ne olacak? Bu arada, sellukalarımdan biri ilk çiçeğini verdi. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-05-2010
|
Alıntı:
fırsat buldukça da kokluyorum ve size teşekkür ediyorum.Bir sorum olacak; benim çiçekler açılıyor sonra sararıp dökülüyor tohum veren daha hiç olmadı. Tohum vermesi için özel bir uygululama yapmam gerekiyor mu? |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Yaz boyunca nasıl gübre verdiniz? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-05-2010
|
Yavaş yarayışlı gül gübresi ile bir miktar tavuk gübresi verdim bol bol da sulama yaptım. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uzun yıllar bol bol çiçeklerini görüp, koklayın Tohum bağlaması için kulak temizleme çubuğu ile tozlaştırma yapabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
Merhaba, sellukalarımı bu sene tohumdan yetiştirdim.Boyları 1m kadar oldu biri saksıda diğerini 1 ay önce bahçeye ektim ama çok gelişim göstermedi.Malum önümüz kış bahçedekini saksıya geri alıp evde mi koruyayım? soğuk zarar verirmi teşekkürler |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-12-2010
|
Mart ayında sayın kalamaklı tarafından dağıtılan selluka tohumlarımdan nihayet geçte olsa sonuç alabildim yaklaşık 3 m boya erişen bitkiden sadece 1 yerden çiçeklenme yaptı ama buna şükür inşallah seneye daha güzel olacak Teşekkürler kalambaklı ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Sayın manolya ben tohumlarımı normal oda sıcaklığında, ve kuru bir ortamda saklıyorum. Bilebildiğim kadarıyla rutubet yoksa tohumlar çimlenmeden sağlıkla bir kaç yıl saklanabiliyor. O yüzden endişe etmeyin.. Tohumlarınıza birşey olmaz. Gece sıcaklığı 10 ~ 12 dereceye çıktığında törpüleyip iki gün ılık suda bekleterek toprağa dikin, üzerini enfazla 0.5~1.0 cm toprak örtün. Toprağı nemli tutarsanız en fazla 15 gün içinde çimlendiğini göreceksiniz. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sayın Münevver
Kon-nichiwa Dokoni sunde imasuka |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
selluka çiçeği
selluka çiçeği |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Selluka vigna caracalla
Sellukayı yetiştirmem bu sene 6 seneyi dolduruyor Bu sarmaşığın çiçeğini görenler hele kokusunu koklayanlar tam manasıyla vuruluyorlar Tohumunu defalarça gönderdim olmadı fide gönderdim olmadı ve sonunda bunalıma düştüler Kendilerinde bir moralsizlık meydana geldi Sonunda bir şekilde halletdik Her sene sellukalarının resimlerini gönderiyorlar Ah selluka |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
Alıntı:
tohumlarınızdan uyanan var mı? |