![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Balkon budur. Bu balkonda bulunan dış ünite cuma günü takıldı. Ve takıldığında selluka bu balkonda değil mutfaktaydı. Herhangi bir etkilenme olması imkansız. Fakat geçen haftaki aşırı sıcaklarda sellukalar balkondaydı. Ama direk güneş ışığı almıyordu. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Selahattin bey, yani geçtiğimiz hafta başgösteren aşırı sıcaklardan mı? Eğer öylyse neden sadece birisinin yaprakları kuruyor? İkisi de aynı saksıda halbuki. Şimdilik mutfakta duruyorlar ama yarın toprak değiştirdikten sonra kaç derece ısıya sahip bir yere koymalıyım? Çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Benim sellukaya böcekler musallat oldu.Arap sabunlu ilacı denedim.Daha etkili bir ilaç mı alsak.Tarım ürünleri satan yerde bir ilaç var.Kırmızı örümcek ve bitler için.Fiyatı 8 YTL. Yalnız üzerinde zehirli yazıyor.Bunu evde kullansak mı diye düşünüyorum.Karar veremedim.Başım derte bu küçük yaratıklarla.. ( |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sellukamın yapraklarında bir halsizlik,neşesizlik var sanki. Suladığım halde sulanmamış gibi saldılar kendini.. Ara ara da yapraklarda sararma var. Sağlıklı görünmüyorlar ! Yaprakların yeşili de matlaştı . Ne yapabilirim aceba? ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaprak altlarında küçük yaratıklar sanırım yavaş yavaş öldürüyor.Benimkinede musallat oldular.Yaprakları tek tek yıkadım.Sonra arapsabunlu tarifi uyguladım. Bu ikinci devamlı tekrarlıyor.Bu yaratıklardan nasıl kurtulacaz. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Sayın adabayrakoğlu ; işte size sözün ettiğim komşumun sellukası 9.ayın 2 sinde resimlemiştim. ![]() Düzenleyen Todor : 15-07-2007 saat 01:23 Neden: resim boyutu |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Neler oluyor Selluka'larımıza? Bugün içeri aldım. Bol ışık alan bir yere koydum. Bu böcek filan değil, güneş yanığı gibi bir şey. (İnşallah öyledir) Alt yaprakların hepsinde var. Resimden sonra o dalları kestim iki cılız dal kaldı. ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
agaclar.net
|
Anneme verdiğim sellukayı bahçesine ekmişti. Geçen hafta sonu gidip baktım, benden alalı beri hiç gelişmediği gibi, çeşitli zararlılar da musallat olmuştu. Genel halinde de bir solgunluk ve yaprak dökümü görünüyordu. Hemen bel küreği vasıtasıyla topraktan çıkardım, köklerinde nematod zararı vardı. Ayrıca emgi yerlerinden mantar atağına da uğramış. Köklerin hastalıklı kısımlarını temizledim, tabii nematodu öldürmek şu anda imkansız. Toprağını iyileştirdim, ilaçladım. Oxy ile dezenfekte ettim. Sonra yeniden dikim yaptım. Aspirinle muamele ettim. Yapraklarını da ilaçladım. Gelişmelerden sizi haberdar ederim. Bu arada ağabeyimizin bahçesine diktiğim selluka son derece delişmen, azman birşey oldu. Çok güre, canlı. Ha bire dal atıyor, koyu yeşil yapraklar pırıl pırıl. Toprağı çok zengin, kompost ve tınlı bahçe toprağı karışımı. Bundan umudum çok. Bol çiçek bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
Bu sellukalara ne oluyor? Her iki saksıda da yeni çıkan yapraklarda 2022 nolu mesajdaki fotoğraftaki gibi büzüşmeler var. Ama sanki güneş yüzünden gibi.Yapraklarda hiç bir zararlı yok. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
Ancak bir de sanırım köklerden gelebilen bir tür mantar hastalığı. bunu bazı tür orkidelerde ve diffenbachi'alarda da rastlıyorum. saksı harcınız su tutan torf gibi bir malzeme içermiyorsa saksı kuru kalıyorsa olabilir. ancak çok nemli ise vede bu tarz yaprak oluşumları buna rağmen oluyorsa saksı toparığına bir mantar ilacı tabik etmek uygun olur. Sayın Todor'un yaprak çeliklemesi şekli de begonyalara çok uygun bir metot olduğunu da burdan söylememde bilmem fayda var mı? veya bu konu begonyalarda işlenmiş midir? ... bilemiyorum. resmi görünce aklıma geldi burdan da yazıverdim. SAygılar. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben yaprak buruşukluğunu önlemeyi başardım. Şu an gayet iyi durumda ve yeni yeni tekrar büyüme belirtileri göstermeye başladı. Benim Sellukam aynı tahmin ettiğim gibi güneşten rahatsız olmuş. Toprağında da suyunda da o kadar dikkatliyim ki, Allaha şükür başka bir hastalığı yok. Evin içine, pencere kenarına yere koydum. Kapı sürekli açık olduğundan hava sorunu yok, (hatta sürekli çalıştırmasam da klimalı bir yerde) günde bir saat kadar da pencereden süzülen güneşi görüyor. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet yeni sürgün. Bir sürü sürgün verecek ve her yeri saracaklar. İnşallah çiçek açtırmayı başarır, tohumlarını da bizlerle ve isteyen arkadaşlarla paylaşırsınız. Bu arada piyasada kaça satıyorlar merak ettim. Sizinkinin büyüklüğü ne kadar? Ne kadara aldınız? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok pahalıymış. Elimizdekilerin kıymetini bilsek iyi olacak. Bahçede olması güzel, çünki bahçeye ait. Bakmayın biz saksılarda yetiştirmeye çalışıyoruz böyle bir şansımız olamadığından. Kışın çok gerekli görürseniz gövdeyi korumaya alabilirsiniz. 1.5 metre olup daha yeni yan sürgünler veriyorken 2 hafta sonra çiçek açar demeleri de ilginç. Her ne kadar söylediklerine çok inanmasam da bazen doğru olabilir diye düşünüyorum. Eğer doğru ise Sevgili Adabayrakoğlu ve sellukalarının boyu 1.5 metreyi bulmuş-geçmiş pek çok arkadaş çiçek beklemeye başlayabilir. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu linkte sellukayla ilgili güzel fotoğraflar var; http://davesgarden.com/pf/showimage/127561 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
O zaman benimkinin daha zamanı var.1,5 m |
|