View Single Post
Eski 10-07-2007, 21:21   #1400
arb73
Ağaç Dostu

arb73's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2006
Yurtdışından Selluka tohumu siparişi

Arkadaşlar sevgili Memet'in ; ''Foruma aktif katılıp da, selluka diken üyelerimiz bu kadar mı? çok az kişi bitkisi hakkında bilgi veriyor. Nereye gitti o kadar tohum? Ne kadar başarılı olduk tohum dağıtma, sellukayı yayma konusunda? ''
Diyen siteminden yola çıkarak Selluka maceramı anlatmak istiyorum.Her ne kadar geçtiğimiz kış bir selluka fidesi satın alarak bu bitkiye sahip olsamda, daha sonra yaptığım saksı değişimi sonucu bu fideyi kaybetmiştim.Bunun üzerine de Memet beye durumumu anlatarak tohum istemiştim, sağolsun bana hemen tohum temin ederek yollamıştı. Daha sonra Memet Beyden gelen tohumlarıda üzerlerine titrememe rağmen çimlendiremedim.Bunu üzerine her ne kadar tohum ekim zamanı geçmiş olsada seneye kadar beklemeye sabrım olmadığından yurtdışından tohum getirmeye karar verdim ve en sonunda Sn.praecox un daha önce forumda bahsetmiş olduğu bu siteden http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=917
Mayıs ayında tohum siparişini verdim.Selluka tohumu yaklaşık 3 hafta sonra posta ile elime ulaştı.Hemen heyecanla zımpara ve oksijenli su işleminden sonra 13 haziran günü toprağa ektim ve 15 haziranda nihayet muradıma erdim,tohumum çimlenmeye başladı ve şu an aşağıda fotoğrafları olan yaklaşık 1 aylık selluka fidesine sahibim.Bu vesileyle selluka'nın yaygınlaştırılması ve dağıtımında emeği geçen başta Memet Bey,Mine Hn.,Papatyam,ve adını yazamadığım herkese tekrar teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

arb73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön