![]() |
2 Eklenti(ler)
Kayınpederin evinin bahçesine atılmış olarak bulduğum çelikten yeni diktiğim sardunyanın tomurcukları çiçek açtı.
|
sardunyalarınız çok güzel maşallah
|
1 Eklenti(ler)
|
Merhaba Sardunyalarınız çok güzel maşallah
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 545972 Eklenti 545971 Bu da en sevdiğim renk. Eklenti 545973 Her şeyin minyatürü daha sevimli ;) |
Bunlar ıtır mı?
|
Pelargonium denticulatum yazıyordu etiketinde.
P. Denticulatum | Fuchsia Michiels Siparişi kendim verdim. Bu siteden: Pelargoniums | Geurenden | Allemaal | Fuchsia Michiels Bunun bir de ebruli iki türü var, Fragrant Frosty | Fuchsia Michiels Lady Plymouth | Fuchsia Michiels Açıkçası bu Itır kelimesi beni ve bazı Sardunya sevenleri rahatsız ediyor. Bunca kokulu yapraklı Sardunyayı basite indirgemiş gibi olunuyor. İnsanlar nane kokulusundan, çikolata kokulusuna veya fındık kokulusuna kadar emek verip yıllardır hibritler üretmişler. Biz gelip hepsine birden Itır deyip geçiyoruz. Herşeyin başı sağlık. Sağlıkla kalın. |
yeni aldığım güzellerim sezonun ilkleri
5 Eklenti(ler)
[attach][attach][attach][attach]Eklenti 545988[/attach][/attach][/attach][/attach]
|
bunlarda sn.Laleci_03'ün gönderdiği sardunya çeliklerim
1 Eklenti(ler)
|
bunlarda toplu halleri
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
İnşallah çiçeklerini de görürüz ;) |
2 Eklenti(ler)
Bu da benim ıtırım (Pelargonium graveolens)
1 tanesi 1 kg lık teneke salça kutusunda 100-120 cm boyunda, bundan aldığım çelikten ürettiğimde 40-50 cm boyunda. Fakat çiçeğini daha göremedim. Kokusu limon kokusuna benziyor. |
1 Eklenti(ler)
Sayın Jezebel, sardunyanız harika ötesi. Gözüme çok değişik göründü. Tarsus'ta bahçelerde gördüğüm ıtırlardan çok daha farklı ve gösterişli.;)
Bu da benim en sevdiğim renk sardunya, dün tomurcuktu, bugün çiçek:cool: |
Alıntı:
|
Alıntı:
Satıcıların ne dediğini ve ne bildiğini boş vereceğiz. Bu bahsi geçen türler Avrupa çiçekçilikte mevcut. Anaçlar orada kaldı. Ben üretilenlerden aldım. Kokulu olarak Zengardenin bahçe bölümünde 4 çeşit var. Meraklıysanız koleksyonunuzu zenginleştirebilirsiniz. Sardunyayı öldüren fazla sulama, dikkatli olunması gereken konu bu. |
5 Eklenti(ler)
Sardunyalar coşmaya başlıyorlar inşallah ;):p
|
2 Eklenti(ler)
...
|
Sardunya acemisi .
5 Eklenti(ler)
Merhaba sardunya sevenler
Arkadaslar yaklasik bir yil oldu sardunyalarla tanismam ve oldukcada acemsiyim .Gecen sene bir arkadasimin sayesinde tanistik bu cicekle ve ilgi alanima girdi..Balikciliktan sonra bahce ve cicek sevdasi basladi bende.Ve ilk defa bu kisin ortasinda evde bakimsiz curumekte olan sardunya ile ilgilenmeye basladim , once soguk havadan korumak icin balkondan iceri alindi ve cam kenarinda yerini aldi .Sonrada sagdan soldan komsulardan celikler alindi ve bir ay gibi kisa surede evin ici cam kenarlari sardunya ile doldu..Tabi bunlari yaparken surekli olarak paylasimlarinizi ve yorumlarinizi okudum ve cok faydali da oldu , hepinize tesekkuru borc bilirim..Bu gun gelinen noktayi sizlerle paylasmak istedim..Zira ilk defa elime cayimi alip aralarina karistim ve cok muhtesem bir duygu..Cok sevdim bu cicegi ve baska ciceklere de ilgi duymaya basladim..Ama sardunya bir hastalik sanirim , balikciliktan sonra bu bir ilk bende.Ve sizin paylasimlariniza ve ciceklerinize baktikca o guzellikleri gordukce heves artti bende..Umarim dogru yuklemisimdir ve begenirsiniz.. |
işte sardunya aşkı böyle birşey . Tebrikler..
|
1 Eklenti(ler)
|
boylarına bakmadan çiçek verdiler
1 Eklenti(ler)
Eklenti 552640
sayın Laleci_03 gönderdiğiniz çeliklerin ilk çiçekleri diğerlerinde henüz birşey yok inşallah onlarıda görürüz |
Sayın Sardunya aşkı, görünce bir anda o kadar mutlu oldum ki... Anlatamam :D :D Maşallah daha boylanmadan çiçek açmışlar ;) İnşallah diğerleri de en kısa sürede güzel çiçeklerini gösterir size :rolleyes:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda bizimkiler Dİ ama maalesef bu kış hepsini kaybettim. Bu sene sayfaya bakarak iç geçirip duracağız sanırım :D
|
Bunları kaybettiyseniz gerçekten çok yazık olmuş:( Ben bile buradan üzüldüm, çok güzellermiş, peki böyle çiçek açtırmak için ne yapıyordunuz?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 554497
Benim gelin kızım |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025