![]() |
Sayın TUTA,
Gözlerimiz bayram etti sayenizde, mükemmel sardunyalar ve çekimler. Yüreğinize sağlık. Son bir soru daha :) Yaprak gübresini su ile karıştırarak uyguluyorsunuz değil mi? Sulu karışımda yaprakların en az etkilenmesi için hangi saatler uygundur? |
Sevgili acemifüsun,
Çok üzülüyorum sardunyaların hallerine. Güler Hanım'ın yolladığı muhteşem ceylanım tamamen kel kaldı. İnşallah bir yerlerden yeni sürgün verir. Diğer ceylanlardan ve sakızlardan da kaybım oldu. Nem oranı %60'larda, hava almaları için aralarındaki boşlukları arttırdım. Masa , sandalye iptal, sardunyalar yayıldı balkona :) |
Sevgili maki01 gerçekten ben de sakızların hallerine çok üzülüyorum, İzmir de çok sıcak canım:( Balkonumun ön tarafı çok güneş alıyor, sardunya bile olsa bu kadar sıcağı ve güneşi sevmiyor. Yaprakları aralamayı ben de keşke hastalanmadan yapsaydım. İnşallah balkonundaki yeni düzenlemeyle biran önce kendilerine gelirler:)
|
Üzülme sevgili makicim bu aralar sıcak nedeniyle herkes aynı dertten muzdarip.İstanbulda bu sene yağmur çok yağdığından henüz aşırı sıcak yaşamadık ,o yüzden şimdilik bozulma yok ama ağustosta ne olur bilinmez .İnşallah fazla kayıbımız olmaz ,sizde üzülmeyin kayıplarını telafi ederiz .Size birşey olmasın sevgili maki.
|
Sevgili maki
Karışımı izinli olduğum haftasonu deneyip sonucu sizlerle paylaşırım. Sakızlara gelince toprağı kurumadan sulamıyorum ,toprağı kontrol edip öyle suluyorum .Ama ne yazıkki yapraklarda sararma var ,eğer çok bozulursa sağlam dallarından çelik almayı düşünüyorum.Acaba yaprak gübresi kullansam sorunu çözermiyim bilmiyorum. İnanın o teklifi samimi olarak yaptım .Keşke yakın olsaydınız kocaman bol çiçekli bir ceylanla kapınıza dayansaydım .değerli arkadaşım. |
Sardunya
1 Eklenti(ler)
Yağmurlardan önçe
|
5 Eklenti(ler)
Yine çok güzeller sayın TUTA,
Benim sardunyalarda yaşadığı her türlü olumusuz gelişmelere rağmen eskisi kadar iştahlı olmasa da çiçek vermeye devam ediyor. Aşırı sıcak çiçekleri bir günde kurutuyor. |
2 Eklenti(ler)
Güzele ne söylenir
|
"Maşallah, tüff tüff nazar değmesin" de denebilir sevgili TUTA.
Son eklediğiniz katmerli sardunya " Geranium Rosebud Sybil" denilen türde. Bu türden bende olanlardan ikisini malesef kaybettim, kalanlar da sıcaklarla boğuşuyor. Farklı renk ve türlerine ise üretici firmanın Türkiye'ye sevkiyat yapmaması nedeniyle ulaşamadım. Bu linkteki sardunyalar gibi... |
2 Eklenti(ler)
Siz güzel güzel derseniz ben devam ederim
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 162545
Eklenti 162546 Eklenti 162547 Eklenti 162548 Eklenti 162549 Geçen hafta sardunyalarım çok iyi durumdalardı,ama bu hafta rüzgar ve sıcaktan bunaldılar:( |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
RESİMLERİ KOYUYORUM
Yazıları yarın diğer forumlarda acele bekleyenler var İYİ GEÇELER |
1 Eklenti(ler)
Son resim
|
Sakız sardunya
Devamlı yağmur yağdığından saksılarda gübre diye bir şey kalmamış
Hafiften bir gübre takviyesi ile bitkileri canlandırmak lazım Mümkünse bilhassa öğle vakti güneşten almak veya üstünü örtmek iyi olaçak Ayrıça bu günlerde topraği kurumadan su verilmemeli ve bitkiyi bu şekilde eski günlerine döndurmek imkanı olacak iyi günler |
Sakız sardunya
2 Eklenti(ler)
sakızlar ve mor yaseminler
|
Sardunya
2 Eklenti(ler)
Sardunya sardunya sardunya
|
Daha önceki sayfalarda resmi olan tohumdan yetiştirdiğim sardunyalardan 2-3 tanesi nihayet tomurcuk verdi Hangi renk açacaklarını merak ediyorumç. Bu arada kırmızı bir sardunyam var ve çelik almak istiyorum Sizce bu ay çelik almak için uygun mu yoksa beklemeli miyim?
|
çelik
Ben ekim ayı derim İstanbulda havalar çok sıçak 20 dereceye inmesini beklemek lazım
|
Sakız sardunya
1 Eklenti(ler)
Sakız sardunya
|
Sardunya
1 Eklenti(ler)
Sardunya sardunya sardunya
|
2 Eklenti(ler)
Çok güzeller maşallah, bu yaşta bunları başarabiliyorsanız 10 yıl sonra kitabını yazarsınız sardunyaların :)
Bunlar da benden. Eklenti 164180 Eklenti 164181 |
1 Eklenti(ler)
Şeker gibi renkleri, hepsi çok güzel ellerinize sağlık.
Benim sardunyalar sıcak ve nemden baygın durumda. Çoğu bu sene çelikten yetiştiği için gelişme dönemlerinde baskına uğradılar sanki. Katmerli olanlar çok daha dayanıksız çıktı. İthal olmalarından kaynaklanıyor olmalı. 25 C°'lerde büyümeye alışmışlar. Fazla gelişemediler, ölmesinler ona da razıyım. Arada tek tük açmaları sevindiriyor :) |
Sakız sardunya
2 Eklenti(ler)
sakız sardunya
|
Bunlarda benim sardunyalarım
5 Eklenti(ler)
|
Bahçenizinbir köşesine sizlerde eski kot pantolonundan böylebir şey yapabilirsiniz
1 Eklenti(ler)
|
Bahçe girişinde küplere diktiğim sardunyalar
4 Eklenti(ler)
|
Sardunyalar da bahçenizde çok güzel sevgili Fatma Sunay, kot pantolansa çok şirin olmuş. Emeğinize sağlık...
Sevgili acemifüsun, mesajını okumadan önce ben de şu bir ay bir geçse diye kara kara düşünmekteydim. Çiçekten vaz geçtim, bugün kavrulan var mı diye yaprak sayıyorum. Toprakları kuruyor ama su vermekten korkuyorum. Sanki havadaki nemden su alıyor gibiler. Su birazcık fazla gelse hemen kök çürümesi başlıyor. Bu yazı atlatan sardunyalarımız gelecek yaza daha bir gelişmiş olarak hazırlıklı girecekler. Sardunyalar da biz de ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız :) |
Sardunyalar
SARDUNYALAR
Fatma hanımın sardunyaları gayet güzel herhalde haziran sonu yağan devamlı yağmurları almadı O 1 hafta devamlı yağan yağmurlar sardunyalarda kök çürüklüğü yaptı Benim resimlediğim sardunyalar perişan Ançak 3-5 saksıyı içeri alabildim Ayrıça şehrin içerisi çok nemli ve sıçak Evet Sayın Maki teşhisleriniz çok doğru nem 98 -100 1 Haftadır çimenleri sulamıyoruz çünki nemden toprak kurumuyor Ama nem seven bitkiler süper cam güzeller .begonviller orkideler inanılmaz güzel Sabah erken bahçeye cıkılmıyor nem hava alamıyorsunuz sonra saat 10 bu sefer güneş yakıyor Sardunyaları bana kalırsa ben öyle yapıyorum bedende siyahlaşma ve elle bakıldığında yumuşamışsa yapılacak hiçbirşey yok Şimdi gayet az su .gölgeye almak ve yapraklardan gübrelemek Evet Adana kahire İstanbul Adana oldu sıcaklardan korunmak şart Selamlar |
2 Eklenti(ler)
Ben sardunyalarımı son on gündür her gün suladım, şimdilik çok iyiler, sadece aşırı sıcak olduğu için gübrelemeyi kestim.
Eklenti 164667 Eklenti 164668 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025