agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sardunya (Pelargonium) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/)
-   -   Sardunya (Pelargonium sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/1556.htm)

maki01 19-05-2010 16:09

4 Eklenti(ler)
İzmir'li ceylanlarım ve de sakızım nihayet geldi. Birazcık yolda hırpalanmışlar ama genel olarak oldukça iyi durumdalar.

Minik ceylanlar gerçekten tam bir minyatürüymüş büyük türlerinin . Çok şirin ve yorgunlar . Aydınlık, serin salonda dinlenmeye çekildiler :)

Sevgili acemifüsun'a teşekkürlerimle...

Jezebel 19-05-2010 18:38

Sevgili maki01 ,
kızlarına kavuşmuşsun , senin coşku ve heyecanını buradan bile hissettim .
Gözün aydın , mesafeyi düşününce çok da hırpalanmiş değiller .
Sayende biz de yeni kargoyu keşfettik , hizmeti de çok iyi...
Resimleri gördüm , hakikaten bravo !

maki01 19-05-2010 20:49

Haklısın sevgili Jezebel, sevindirik oldum, heyecanlandım, panikledim. Bir onu, bir öbürünü kucakladım, topraklarını temizledim. Pico sardunyamı, pico menekşemle tanıştırdım yanına koyarak. Beyaz büyüledi beni 3-4 cm çaplı çiçekleriyle :) Miniklere şaştım kaldım. Sanki fotoğraf işleme programlarında normal ceylan fotoğrafını alıp, % 25 oranında küçültmüşüm gibi. Görmemişin minik sardunyası olmuş .... :))

Sevincimi paylaşan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum :)

Sevgili acemifüsun koliyi desteklerle öyle güzel düzenlemiş ki , 8'de 6'sı kucakta taşınmış gibi geldi. Sadece ikisi devrilmiş, bir kaç dal kırılmış ama gövde sapasağlam. Kırılan dallar, hemen çelik olarak oksijenli suya ıslandı. Ayrıca sevgili arkadaşımızın eklediği süpriz çelikler de çok sevindirdi beni. Onlar da yerlerine yerleştiler :)

Tekrar teşekkürler sevgili acemifüsun, çok büyük ve anlamlı bir özveri idi. Sevgiler :)

maki01 20-05-2010 12:11

4 Eklenti(ler)
Bu minişlerim kendinden büyük çiçekler verirken, bir yaşındaki inatçı sardunyam bolca yeni dal veriyor...

İşte bu da inatçı keçim:) Orkun'cum senin lilaya benziyor mu?

Orkun Kırcı 20-05-2010 12:44

1 Eklenti(ler)
Evet bendeki inatçıda aynen böyle çıtırık dallı bişey. Arada canı isterse açıyor.:)

Bende az önce 2 minik fide aldım. Biri kırmızı ceylan diğeri biyeli pembe beyaz sakız. Fotoyu çektikten kısa süre sonra saksılara aldım kendilerini.
Eklenti 145568

günebakan 21-05-2010 18:46

1 Eklenti(ler)
Nar çiçeği kırmızı sardunyam:)

Eklenti 146051

k_donmez 21-05-2010 19:03

1 Eklenti(ler)
Site üyelerinin Sardunyalarını izleye izleye 2 hazır saksı ile 3 çelik edinmek suretiyle ben de sardunyacılar arasına katıldım. Bana göre en güzeli pembe olan. Yaklaşık 2 aydır bahçemizde, çok güzel gelişiyor ve bol çiçeği var. Türünü bilemiyorum.

k_donmez 21-05-2010 20:30

Sayın Günebakan, Sayın Maki01, Sayın Emreilhan,
İlginize teşekkür ederim. Öteden beri sardunyalara pek ısınamamıştım. Ancak bahçeli bir evle birlikte çiçek dünyasını daha yakından tanıma fırsatı buldum. Sardunyalara olan ilgim de bu nedenle arttı. Özellikle yurt dışından güzel evlerin fotoğraflarına baktığımda balkon ve pencerelerden sarkan çiçeklerin büyük kısmının sardunya olduğunu öğrenince ilgim daha da arttı. Bizdeki güneşi ve iklimi çok arayan, ancak kendi iklimlerinde bu çiçeği çok güzel yetiştiren Avrupa'lıların bir bildiği vardır diye düşündüm. Geçtiğimiz kış annemin evindeki sardunyaların apartman boşluğundaki aydınlık alanda yeşil kaldıklarını görünce artık ben de sardunya almalıyım diye düşündüm. Artık aranızdayım. Çiçekleriniz bol olsun.

erol21 22-05-2010 08:34

Merhaba Ben de tohumdan sardunya yetiştirmeye çalışıyorum. Karışık sardunya tohumları aldım. 10 civarı çimlendirdim. Biraz yavaş büyüyorlar. Sadece 3-4 yaprakları var. Beinim merak ettiğim bunların sadece renkleri mi farklı yoksa karışık derken hem renk hem tür bakımından da farklı mı? Tohumdan yetiştiren arkadaşlara da sormak istiyorum acaba 2-3 aya kadar bir depar atıp çiçek verecek duruma gelir mi ?

Jezebel 23-05-2010 16:10

sakız

1 Eklenti(ler)
Sevgili maki01 ,
bakarmısın lütfen , bu gün pazarda buldum -1 liraya verdiler .
Aynı mı ?

cyucel 23-05-2010 17:20

1 Eklenti(ler)
Geçen sene aldığım ceylan bu sene beni çok sevindirdi. Harika çiçekleri var.

Jezebel 23-05-2010 17:46

sardunya

1 Eklenti(ler)
Sepet yerini buldu ...

Jezebel 23-05-2010 22:43

2 Eklenti(ler)
Şu anda yok .
Biraz hırpalanmıştı , yerine alışsın diye tomurcuk ve çiçek topyekün temizledim .
Bizim çiçekçiye göstermek için 1 çiçek saklamıştım ciklet kutusunda ,

Eklenti 146525

onun resmini şimdi çektim ;)

Eklenti 146524

:D

kerime 24-05-2010 12:07

2 Eklenti(ler)
Bu sakız sardunyaları ve ceylanı dün aldım.Ceylen 3.99 tl sakızlar 2 tl henüz sakızları saksıya ekemedim kovaya koydum poşetle.Bahçeden toprak alıp dikeceğim
Eklenti 146606
Eklenti 146607

günebakan 24-05-2010 16:58

1 Eklenti(ler)
Bu rengini gördünmü Jezebel muhteşem görünüyor:)

Eklenti 146649

Başbahcivan 24-05-2010 20:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kerime (Mesaj 644516)
Bu sakız sardunyaları ve ceylanı dün aldım.Ceylen 3.99 tl sakızlar 2 tl henüz sakızları saksıya ekemedim kovaya koydum poşetle.Bahçeden toprak alıp dikeceğim
Eklenti 146606
Eklenti 146607

Arkadşlar almış olduğunuz bitkinin sağlıklı ve kök oluşumunun sağlıklı olmasına dikkat edelim.

Jezebel 24-05-2010 21:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Başbahcivan (Mesaj 644829)
Arkadşlar almış olduğunuz bitkinin sağlıklı ve kök oluşumunun sağlıklı olmasına dikkat edelim.

Bunu nasıl yapacağız ?
Kök , malüm , dışarıdan belli olmuyor ;)

Başbahcivan 25-05-2010 20:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 644858)
Bunu nasıl yapacağız ?
Kök , malüm , dışarıdan belli olmuyor ;)

Sayın arkadaşım önce yaprakların parlak ve canlılığına dikkat edelim,bitkiyi gövdesinden tutarak saksıyı kaldırıyormu, eğer saksıyı kaldırabiliyorsa kök oluşumu sağlam, kök boğazında siyah lekeler varsa, yaprak parlak canlı değilse,gövdeden tutunca saksıyı taşımıyorsa, bu bitki sağlıklı değildir.

umıt79 25-05-2010 21:16

Bu kıstası söylediğiniz iyi oldu.İki sardunyamda dediğiniz belirtiler var .Yani çok sağlıklı değil .

Ne yapmamız gerekli sayın Başbahçıvan ?

begonvil 14 26-05-2010 13:07

Bu sene burdaki çiçekçilerde geçen seneye göre çeşit baya az. Ne renk açacağı belli değil, az dallı, bir sardunya 8 tl. 3 tane dalı olan bir sardunyaya 8 tl verdim. Gür olsa değer 8 tl ama gür de değil. Geçen sene bir sürü sardunyam kışın dondu. Ne yapalım bu yaz da balkonum sardunyasız geçsin. Diğer şehirlerdeki arkadaşlar çok şanslı. Büyük marketlerden çok uyguna temin edebiliyorlar.

melikesarı 27-05-2010 12:52

Bende İzmirdeki evimizin bahçesine yazın ortasında biz Selçuktayız inanılmaz sıcak oluyor ona rağmen kırıln dalları mevsimli mevsimsiz dikiyorduk hemen tutuyordu. Burda hava soğuk bizde daha 2 gün öncesine kadar kalorifer yakıyorduk. Acaba hava soğuk diyemi tutmuyor anlamdım. Tabi ki hiçbirine kıyıpta atmadım diktim bahçeye ama dallarda hiç yaprak yok çürümüş olduğu için hepsini temizleyip dikmiştim. Dün baktımki kurumaya başlamışlar ama yinede sökmiyecem belki hava aniden ısınır onlarda bi şekilde canlanır.

maki01 28-05-2010 23:21

Son dolaştığım bahçeyi ilk sayfadan itibaren gezinince neler buldum inanamazsınız.

Rosebud adıyla bilinen bu güzel sardunyalar. Sardunya denilir mi bunlara bilemiyorum.

Lale görünümlü çiçeği olan sardunyalar da çok güzel.

Sitenin Türkiye'ye gönderim olanaklarını öğrenmek için mesaj yazdım. Umarım yanıt olumlu olur da bu güzellerden bizler de satın alabiliriz. Çok heyecan yaptım, çookkk:))

-şule- 29-05-2010 15:02

Merhaba sardunyalarınız çok çok güzel açmış maşallah:)benim sardunyam açmıyo sürekli yaprak çıkartıyo neden açmıyo olabilir bilgisi olan cevaplarsa sevinirim:)

Jezebel 29-05-2010 15:26

Ben onu keşfedeli çok oldu da -Geranium Rosebud Blue Sybil .
Onu bana satacak kimseyi bulamıyorum . ;)

maki01 29-05-2010 23:42

Sevgili Jezebel,
Onay alırsak nolur bu beşli setin de peşine düşelim demiştim ama bendeki sakızlar da sybil serisindenmiş. Sardunyalarımı aldığım seranın kataloğunda mor sakızlarım "blue sybil" olarak geçiyor :)

Yine ilk mesajımdaki appleblosson için ağlamaya başlayabilirim :))

Jezebel lütfen imkan olursa bunu da getirtelim:)

Jezebel 30-05-2010 02:05

1 Eklenti(ler)
Rosebud almadım ama Scented leaf Pelargonium " Madam Nonin " için açık artırmaya katıldım .
Umarım benim , yani bizim , olur .;)

Eklenti 147999

:D

melikesarı 30-05-2010 10:31

Mart ayında İzmirden Annemin bahçesinden getirdiğim çeliklerimi ekmiştim ama burda bir gece aniden üzerlerine kar yağınca sararmışlardı. Onları içeri aldım öğleden sonra güneş gören camın önüne koydum. Sonunda keyifleri yerine geldi. Şimdi bir tanesinin tomurcuk verdiğini görünce sevinçden havalar uçtum bakalım ne renk açacak umarım beyazdır. Şimdi sizden bir ricam var bol bol çiçek vermesi için ne yapmalıyım. Keçi gübrem var ondan vereyimmi

Benol Hazaroğlu 30-05-2010 11:58

1 Eklenti(ler)
bir renk de benden

Benol Hazaroğlu 30-05-2010 12:00

1 Eklenti(ler)
turuncum

Benol Hazaroğlu 30-05-2010 12:06

1 Eklenti(ler)
lilam

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025