agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sardunya (Pelargonium) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/)
-   -   Sardunya (Pelargonium sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/1556.htm)

cicoz 07-05-2007 12:14

evet limon bende senin gibi bodur ve çok çiçek açanlarını seviyorum.Malesef sakız sardunyalarım daha yeni açmaya başlayacak.Diğerlerine göre niye geç açtıklarını anlamış değilim.Biraz fazla sabırsızım galiba....:dilli:

selenn 08-05-2007 10:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 102456)
Selenn bu konuda bana yardım et canım.

Tabi seve seve yardımcı olurum teyze. Dün bana yolladığın o güzellikleri tüm dostlar görmeli.

Bu arada başlıkta yer alan sakız fotoğraflarına bayıldım. Benimkiler malesef çok keyifsizler. Aslında normal bir süreç herhalde. geçen sene yanmışlardı ben de bu sene Mart sonunda sağlıklı çelikleri torfa diktim. Yaprak vermeye başladılar ama çiçek bu yaz kısmet olmayacak herhalde. Yanılıyor muyum?

Günüm 09-05-2007 13:39

Sevgili arkadaşlar,
aşağıdaki siteye bir göz atmanızı tavsiye ederim.Sardunyaların çeşitlerini görünce kendimden geçtim.Tam anlamıyla gözlerim bayram etti.
www.geraniumgallery.net

Günüm 09-05-2007 17:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bambi (Mesaj 102912)
Sevgili Gardenya, gerçekten çok güzeller. Bunlardan bulmamız çok zor gibi geldi bana.


Evet sevgili Bambi..maalesef birçoğu bizde yok..Ama ceylan gözü diye bilinen türünün(sitede angel diye geçiyor) bende epeyi farklı rengi var.Bu sene büyüsünler de olgunlaşan dallardan seneye çoğaltayım diye dört gözle bekliyorum.

Meksika 10-05-2007 11:34

Arkadaşlar,

İzmir Karşıyaka Belediyesi Çiçek Festivali kapsamında Karşıyaka İskelesi'nden Girne Caddesi tarafına doğru yayılmış bir çok satış yeri kuruldu. Sabahtan gece geç saatlere kadar sürekli açık. 13 Mayıs da son günü. Dün akşam biraz ziyaret ettim, onlarca çeşit ve rengarenk sardunya var, kağıt çiçeği var, bilimum sarmaşıklar, ooooo. Ayrıca bu başlık altında anılan Avrupa Çiçekçilik de orada. Gündüz saatlerinde gitmek çok daha mantıklı, akşam aydınlatması yeterli değil. Tespit edebildiğim kadarıyla sardunya saksılarının fiyatları 5-25 YTL arasında değişiyor. İzmirlilerin ziyaret etmesini öneriyorum.Bugün fotoğraf da çekeceğim orada. Yarın yüklerim.

Meksika 11-05-2007 11:46

5 Eklenti(ler)
Evet Arkadaşlar,

İşte Karşıyaka Belediyesi Çiçek Festivali'nden kareler..

Meksika 11-05-2007 11:59

5 Eklenti(ler)
Ve devamı..

orman adamı 11-05-2007 12:03

bende sardunya yetştiriyorum, saksısına perlitli torf ve kum karışımıharç koyup azotlu,potaslı kompaze gübre verince arap atı gibi şahlandılar,.çok güzel oldular

Meksika 11-05-2007 12:07

4 Eklenti(ler)
Biraz daha..:))

akoman 14-05-2007 21:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orman adamı (Mesaj 103379)
bende sardunya yetştiriyorum, saksısına perlitli torf ve kum karışımıharç koyup azotlu,potaslı kompaze gübre verince arap atı gibi şahlandılar,.çok güzel oldular

hangi cesit sardunya yetistiriyorsun ve su ekledigin gbreyi nerden aldin bizede soyle :)

akoman 14-05-2007 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 103472)
Güzel cananlar almak isteyenler acele etsin. Avrupa Çiçekçilik 'in sahibesi Gönül Hanım elindeki son partiyi de Karşıyaka' ya götürüyor. Serasında da doğru dürüst canan kalmadı. Yetişmekte olan fidesi de yok.

Mine hanim dogru soylediniz esim ile birlikte gitigimizde en son bir canani kalmisti ne yazikki onuda iki gun once hediye getirdikleri icin almadim bu arada sizede selami vardi Avrupa cicekcilikdeki hanim efendinin beni daha sonra serasina davet etti ve belki evdeyetistirdigim sebzelerim icin ziraai ilac satan birileirni onerir hemde doya doya istedigim cicekleri alirim diye dusundum.

Ama hanim efendinin cicek bilgisi supehesiz benden cok iyi olmasina ragmen kafam bir konuda karisti sakiz sardunyasi icin golgelik bir yerde tutmami onerdi halbuki kime sorsam en dayanikli cinsidir ve gunesi cok sever denildi sanirim burdaki bilgiyi tazeleme acisindan sakiz sardunyasi icin dogrudan isik gormiyen bir yer en uygunu diyebilirmiyiz mine hanim ?

neticede sizin oneriniz ile sardunyalarimi kurtardim ama yavas yavasda olsa gunese cikarmaya korkuyorum desem yalan olmaz . Bu arada yeni aldigim surmeli cananlarimda evime nese katti dogrusu

gilan 15-05-2007 00:19

Eğer sakız güneş sevmiyorsa benimki biraz şaşırmış galiba :)
Önceleri direk güneş almayan bir pencerenin kenarına koymuştum, devamlı tomurcuk döküyordu. Şimdiyse sabahtan akşam üstüne kadar devamlı güneşin altındalar ve patır patır açıyorlar.

papatyam 15-05-2007 10:12

Yok yok bende pembe var merak ettim sadece ne renk diye :) teşekkür ederim;)
sadece canan değil sardunya cenneti yapacağım balkonumu :)) çok güzel duruyorlar 30 cm'lik saksılar aldım sardunyalarımı karışık olarak diktim yavaş yavaş çiçeklenmeye başlıyorlar balkonum muhteşem olacak :))

hfz 15-05-2007 11:07

2 Eklenti(ler)
Sevgili Papatyam, güle güle büyüt yeni bebeklerini..;)

Bu arada köyden eli boş döndüm, çok büyük umutlarla gitmiştim oysa.. Çiçeklerin çoğunu don vurmuş çok üzüldük annem de ben de.. Bir kaç Sardunya ve Canan tekrar yaşama savaşı veriyorlar, renkleri belli değil henüz.

Tabii oradan ümidim kesilince buradaki Sardunyalara döndüm.. Karşıyakadaki Çiçek Festivalinden bir kaç Sardunya aldım.:p Sevgili Meksika'nın 398 numaralı mesajında 1. resimdeki Sardunyadan aldım ama asıl gözdemi sizlerle paylaşmaktan büyük zevk alırım..:dilli: Rengi fotoğrafta açık çıkıyor ama siyaha yakın bir mürdüm.. İnşallah yaşar ve çok çabuk büyür..

gilan 15-05-2007 12:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi (Mesaj 104338)
Bende sakız sardunya aldım.Gün boyu güneş alan yere koydum.Sanki yaprakları sararıyor gibi.Acaba alışma devresi mi?

En alt yapraklarda mı sararma?
Eğer öyleyse benimkinde de var ama hem çiçek açmaya başladı, hem de genel olarak iyi durumda olduğu için sorun yok herhalde diye yorumladım ben..

Oğuzhan 17-05-2007 08:42

Arkadaşlar benim sakız tomurcuklar açmadan kuruyor.Yapraklarda sararma var.Sakızdan yana şansım yok.Yeni almıştım.Güneş alan bir yere koydum.
Neden olabilir.

Oğuzhan 17-05-2007 10:39

Çok hoşuma gitti paylaşmak istedim.:)
 
1 Eklenti(ler)
Eklenti 10838

bambi 17-05-2007 10:43

Elfogi, cananların çiçek açma süresi sardunyalar kadar uzun oluyor mu? çok güzeller ellerine sağlık ...

gilan 17-05-2007 23:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi (Mesaj 105066)
Arkadaşlar benim sakız tomurcuklar açmadan kuruyor.Yapraklarda sararma var.Sakızdan yana şansım yok.Yeni almıştım.Güneş alan bir yere koydum.
Neden olabilir.

Ben de geçen ay bir sakız aldım ve bir sürü tomurcuk kaybetti. Alırken de ne çok sevinmiştim ne kadar çok tomurcuğu var diye. Tam "Bir sorayım bakalım bizim foruma :)" diyordum ki dedim bide şöyle deneyeyim. Gün boyu güneş altında olacağı bir yere koydum ve her gün de suluyorum, şimdi açmaya başladı kalan tomurcukları. Tam olarak anlayamadım ama ya alışma devresi yaşıyorlar ya da güneş-su ikilisine çok ihtiyaçları var..

hfz 18-05-2007 00:21

Sevgili Gilan ve sardunya sevenler,

Sardunya ve Canan gibi çiçeklerinizde bozulan, solmaya başlayan çiçekleri hemen koparın. Ne kadar düzenli temizleme yaparsanız o kadar çok yeni tomurcuklarınız olur. Bozulan çiçekler kendini belli eder, çiçek yaprakları dökülmeye başlar. Bunları saplarıyla birlikte hemen koparın ki yeni çiçekler açsın.

Sakız sardunyalarda fazla sulama çürümeye yol açar. Yaprakların üzerinde su kalması veya dökülen çiçek yapraklarının sardunyanın yaprağının üzerinde uzun süre kalması yapraklarda hastalık oluşturur. O yüzden dökülen çiçek yapraklarını temizleyin ve mümkünse sabah erken saatlerde sulama yapın.;)

BenBen1967 18-05-2007 00:37

Benim sakızlarda da açamadan tomurcuklarda kuruma başladı.Ara ara olurdu ama bu sefer fazla .Özellikle bir saksıda oluyor bu olay ,diğerinde bir şey yok.Resimlerini çekip göstereceğim size tekrar ,yavrucuklarım çok güzel olmuşlar .Balkondan aşağıya şelale gibi akıyorlar (karşı apartmandakiler öyle diyor),zira ben dışardan göremiyorum da;)

Oğuzhan 18-05-2007 10:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hfz (Mesaj 105433)
Sevgili Gilan ve sardunya sevenler,

Sardunya ve Canan gibi çiçeklerinizde bozulan, solmaya başlayan çiçekleri hemen koparın. Ne kadar düzenli temizleme yaparsanız o kadar çok yeni tomurcuklarınız olur. Bozulan çiçekler kendini belli eder, çiçek yaprakları dökülmeye başlar. Bunları saplarıyla birlikte hemen koparın ki yeni çiçekler açsın.

Sakız sardunyalarda fazla sulama çürümeye yol açar. Yaprakların üzerinde su kalması veya dökülen çiçek yapraklarının sardunyanın yaprağının üzerinde uzun süre kalması yapraklarda hastalık oluşturur. O yüzden dökülen çiçek yapraklarını temizleyin ve mümkünse sabah erken saatlerde sulama yapın.;)


Teşekkürler. :) Hemen uygulayacam.Tüm gün güneşte cam önündeler.İçerde

papatyam 18-05-2007 12:18

1 Eklenti(ler)
Bu da sardunyalarımdan biri, fotoğrafını geçen hafta çekmiştim şimdi ne durumdalar bilmiyorum akşam göreceğim :) diğerlerinin de hafta sonu fotoğraflarını çekerim artık:))

cyucel 18-05-2007 12:19

Bunlarda benim balkonlarımdaki sardunyalarım
 
4 Eklenti(ler)
Her yer çiçek oldu evde

papatyam 18-05-2007 12:22

Maşallah:)
kırmızı ile beyaz aynı saksıda, beyazın renginde hiç değişme yok değil mi? benimkiler de karışık duruyor saksıda açık pembe, koyu pembe, beyaz, koyu kırmızı, açık kırmızı, benekli beyaz :)

cyucel 18-05-2007 12:24

Evet canım
İnanır mısın daha hiç vitamin vermedim. Yeni sizlerden öğrendim, verdim. Sadece yapraklarına sabah akşam su püskürtüyorum.

papatyam 18-05-2007 12:29

Önceki yazılara baktınmı bilmiyorum ama renk değişimi olabilir falan dedi arkadaşlar da o yüzden sordum aslında öyle bir değişim fena da olmaz yani :) değiş tokuşa tamam da benimliler henüz küçük az büyüsünler hangisi ne renk tam bilemiyorum :)

hfz 18-05-2007 12:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi (Mesaj 105458)
Teşekkürler. :) Hemen uygulayacam.Tüm gün güneşte cam önündeler.İçerde


Sevgili Elfogi,

Sardunyalar iç mekanı sevmez. Açık hava isterler ama sizinkiler alışmış sanırım. Bu arada kapalı mekanda camdan gelen güneş açık alanda gelen güneşten daha yakıcı olur.. Dikkatli olmanızı tavsiye ederim.;)

cyucel 18-05-2007 12:49

Beyaz da renk değişimi olmadı hatta ,çelikten birçok kereler çoğalttım. Tohumdan üretilebileceğini burada öğrendim. Birde öyle deniyeceğim. İstediğin rengi paylaşabilirim.

papatyam 18-05-2007 12:56

Bende tohum almaya çalışacağım bakalım :)
teşekkür ederim ;)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025